امنیت

فناوری اطلاعات

June 24, 2018
20:46 یکشنبه، 3ام تیرماه 1397
کد خبر: 91824

هشدار مرکز افتا درباره خانواده جدید جاسوس افزارهای تلگرامی

مرکز مدیریت راهبردی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات از کشف خانواده جدیدی از بدافزارهای جاسوسی خبر داده که از پروتکل اپلیکیشن تلگرام در سیستم عامل آندرویید سوءاستفاده می کند.
 
خانواده جدیدی از RATها در بستر سیستم عامل آندرویید پا به عرصه ظهور گذاشته اند که رفتاری تهاجمی داشته و با سوءاستفاده از پروتکل برنامه کاربردی تلگرام اقدام به تبادل داده با سرورهای C&C خود می کنند.
مرکز مدیریت راهبردی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات در این باره اعلام کرد: مهاجمان نوع جدیدی از RATهای آندروییدی را از طریق فروشگاه های اپلیکیشن (برنامه کاربردی) شخص ثالث، رسانه های اجتماعی و برنامه های پیام رسان توزیع کرده اند که نکته مهم درباره این نوع حمله تمرکز روی کاربران ایرانی است.
مطابق با این اعلام، مهاجمان برنامه آلوده خود را در قالب تکنیک های مهندسی اجتماعی نظیر برنامه های کاربردی دریافت ارز دیجیتال رایگان (بیت کوین)، اینترنت رایگان و افزایش دنبال کنندگان (Followers ) در شبکه های اجتماعی اقدام به توزیع این RAT کرده اند.
این بدافزار در تمامی نسخه های سیستم عامل آندرویید قابل اجرا ست.
محققان امنیتی موسسه ESET نیز با تایید شناسایی این خانواده جدید از بدافزار جاسوسی، عنوان کرده اند که این بدافزار از اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی انتشار یافته و در تاریخ مارس سال ۲۰۱۸ کد منبع آن به صورت کاملا رایگان در کانال های هک پیام رسان تلگرام در دسترس عموم قرار داده شده است.
زمانی که برنامه آلوده نصب می شود، با استفاده از تکنیک های مهندسی اجتماعی اقدام به دریافت مجوزهای مدیریتی می کند و پس از اتمام فرآیند نصب، یک پیغام جعلی با مضمون «برنامه قادر به اجرا روی دستگاه مورد نظر شما نیست» و در ظاهر پیغام «پایان مراحل پاک کردن» به صورت popup برای قربانی نمایش داده می شود.
نکته مهم درباره این بدافزار این است که پیغام پاک کردن برنامه نصب شده صرفا اقدام به حذف آیکون می کند و برنامه مخرب همچنان در دستگاه قربانی باقی خواهد ماند و بدین ترتیب دستگاه مورد نظر در سرور مهاجمان ثبت می شود.این بدافزار شامل گستره وسیعی از قابلیت ها نظیر جاسوسی و استخراج فایل ها، شنود و رهگیری پیام های متنی و لیست مخاطبان، ارسال پیام متنی و برقراری تماس، ضبط صدا و تصویربرداری از صفحه نمایش، موقعیت جغرافیایی دستگاه و کنترل تنظیمات دستگاه است. این RAT که با نام HeroRat شناخته شده است به دسته های مختلفی نظیر پنل های برنزی (معادل ۲۵ دلار آمریکا)، نقره ای (۵۰ دلار آمریکا) و طلایی (۱۰۰ دلار آمریکا) تقسیم شده و کد منبع آن به قیمت ۶۰۰ دلار امریکا به فروش رسیده است.
این بدافزار ازسوی ثابت افزار Xamarin توسعه داده شده است.
مهاجم با استفاده از قابلیت های Telegram bot اقدام به کنترل دستگاه آلوده می کند. به عنوان مثال، مهاجم می تواند دستگاه قربانی خود را به سادگی فشردن دکمه های تعبیه شده در نسخه بدافزار، تحت کنترل خود درآورد.
این جاسوس افزار تبادل اطلاعات بین سرور C&C و داده های استخراج شده را به منظور جلوگیری از رصد ترافیک شبکه از طریق پروتکل تلگرام انجام می دهد.برای جلوگیری از آلودگی، نسبت به تفویض مجوزهای درخواستی توسط برنامه های کاربردی دقت لازم را داشته باشید، برنامه های کاربردی خود را از منابع و فروشگاه های معتبر دریافت کنید، نسخه سیستم عامل خود را به روز نگاه
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.