لبه تکنولوژی

June 30, 2018
19:20 شنبه، 9ام تیرماه 1397
کد خبر: 92006

اندازه‌گیری بهره هوشی افراد بوسیله اسکن مغزی

دانشمندان طی مطالعه اخیرشان دریافتند که می‌توان میزان بهره هوشی افراد را تنها از اسکن مغزی آنها دریافت.
 
 به گزارش مدیکال اکسپرس، دانشمندان اکنون تنها با نگاه کردن به اسکن مغزتان می‌توانند میزان "بهره هوشی"(IQ) شما را تشخیص دهند.
 
البته این کار را خود دانشمندان انجام نمی‌دهند بلکه یک الگوریتم یادگیری ماشین که دانشمندان توسعه داده‌اند انجام می‌دهد.
 
محققان "مرکز پزشکی Cedars-Sinai" و "دانشگاه سالرنو"، در مطالعه جدیدشان دریافتند که ابزار محاسباتی جدید می‌تواند میزان بهره هوشی انسان را توسط "اف‌ام‌آرآی" یا "تصویرسازی تشدید مغناطیسی کارکردی"(fMRI) و اسکن فعالیت مغز افراد در حالت استراحت پیش بینی کنند.
 
ف‌ام‌آرآی نوعی روش تصویربرداری در ام.آر.آی است. در این روش تصاویری متناوب از مغز در حال فعالیت و سپس در حال استراحت گرفته می‌شود و از یکدیگر بطور دیجیتالی تفریق می‌گردند، که حاصل این پردازش عملکرد مغزی در اثر تغییرات جریان خونی در مغز را از لحاظ فیزیولوژیکی نشان می‌دهد.
 
"رالف آدولفز" (Ralph Adolphs) استاد روانشناسی، علوم اعصاب و زیست شناسی و محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: اگر هنگامیکه ما از طریق اسکن در حال اندازه گیری الگوی فعالیت مغز آنها هستیم، افراد هیچ حرکتی نداشته باشند، می‌توانیم از داده‌ها برای پیش‌بینی میزان بهره هوشی افراد استفاده کنیم.
 
آدولفز و تیم او با استفاده از جمع آوری داده‌های پروژه "HCP" توانستند الگوریتم خود را برای الگوهای پیچیده فعالیت مغز انسان توسعه دهند.
 
پروژه HCP، پروژه‌ای پنج ساله است که توسط 16 عضو موسسه ملی بهداشت ایالات متحده پشتیبانی می‌شود .HCP پروژه‌های تحقیقاتی خود را در قالب دو کنسرسیوم جدا دنبال می‌کند. این پروژه در ژوئیه سال 2009 میلادی بعنوان اولین چالش بزرگ سازمان ملی سلامت آمریکا (NIH)در زمینه علوم عصبی (neuroscience)آغاز شد.
 
هدف پروژه HCP تهیه نقشه شبکه‌ای از اتصالات مغزی است که حقایقی را در زمینه اتصالات ساختاری و عملکردی نواحی مختلف مغز انسانهای سالم  آشکار می‌کند. همچین داده‌های حاصل از این پروژه، تحقیقات موجود در زمینه اختلالات مغزی ناشی از اوتیسم، آلزایمر، اسکیزوفرنی و خوانش پریشی را تسهیل خواهند کرد.
 
آدولفز و همکارانش نمرات بهره هوشی و اسکن مغز حدود 900 نفر که در HCP شرکت کرده بودند را به الگوریتم خود ارسال کرده و از آن استفاه کردند.
 
"جولین دابویس"(Julien Dubois) یکی از محققان این مطالعه می‌گوید: پس از پردازش داده‌ها، این الگوریتم قادر به پیش‌بینی میزان بهره هوشی تمام این 900 فرد بود.
 
این تیم همچنین طی این مطالعه میزان بهره هوشی خودشان را نیز اندازه‌گیری کردند. طی این مطالعه دانشمندان داده‌های درباره میزان بهره هوشی افراد را بعد از انجام 10 آزمون شناختی مختلف و  آزمون بهره هوشی(IQ) بررسی کردند.
 
در پیش بینی میزان بهره هوشی، این الگوریتم کاری را انجام میدهد که انسان از انجام آن ناتوان است. زیرا حتی یک متخصص مغز و اعصاب هم نمی‌تواند تنها با نگاه کردن به اسکن مغز افراد، بهره هوشی آنها را اندازه بگیرد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.