رسانه‌های اجتماعی

July 10, 2018
15:47 سه شنبه، 19ام تیرماه 1397
کد خبر: 92255

احضار شاخ های اینستاگرام

رییس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه بیش از ۳۰ درصد پرونده های مربوط به شاخ های اینستاگرام که از سوی فتا ناجا اعلام می شود، مربوط به تهران بزرگ است، گفت: تاکنون یک سوم این پرونده ها به نتیجه رسیده و مسوول یا مدیر صفحه به فتا احضار شده و اقدامات لازم در مورد آنها انجام شده است.
 
 
سرهنگ تورج کاظمی درباره اقدامات مجرمانه از طریق هک وای فای خانگی گفت: وقتی مجرمان بخواهند هویت خود را مخفی کنند و برای اینکه پلیس و مرجع قضایی نتواند به مجرم اصلی دست پیدا کند با هک وای فای خانگی به سیستم اینترنت دسترسی پیدا می کنند و از این طریق جرائم خود را مرتکب می شوند.
وی با بیان اینکه نمی توان گفت، چه جرایمی بیشتر از طریق هک وای فای خانگی انجام می شود، گفت: این افراد با سوءاستفاده از اینترنت یا آی پی شهروند عادی اقدامات مجرمانه خود را انجام می دهند، چراکه پلیس بعد از ردیابی برای شناسایی مجرم به یک آی پی یا آدرسی می رسد که مجرم در آن نیست و فرد بیگناه دیگری در آن قرار دارد.
رییس پلیس فتا فاتب ادامه داد: نداشتن آگاهی کامل یا عدم آشنایی و تسلط بر سیستم های فضای مجازی از جمله وای فای خانگی یک کاربر باعث می شود، نفوذپذیری به این فضا برای مجرمان حرفه ای ساده شود و در حقیقت هک وای فای خانگی جزو راحت ترین مواردی است که می توان از طریق آن جرمی را مرتکب شد.
کاظمی با بیان اینکه وای فای وقتی به یک کاربر تحویل داده می شود، دارای یک رمز دیفالت و تعریف شده است، تصریح کرد: کاربرانی که دانش یارانه ای یا سایبری نداشته باشند، بدون تغییر این رمز اقدام به استفاده از وای فای می کنند و از آنجا که مجرمان از رمزهای دیفالت و پیش فرض که برای سیستم ها تعریف می شود، اطلاع دارند نفوذ به سیستم های وای فای برای مجرمان حرفه ای بسیار راحت است.
وی تاکید کرد: اگر کاربران دانش سایبری بهتری داشته و به محض خرید وای فای اقدام به تغییر رمز آن کنند و دسترسی را محدود کنند قاعدتا این سوءاستفاده ها کمتر می شود و مقادیر زیادی از تهدیدات نفوذ به وای فای کاهش می یابد. البته این موارد در سال های گذشته بسیار زیاد بود، اما به مرور با افزایش دانش کاربران این اقدامات مجرمانه در حال کاهش است و جلوی افزایش آن گرفته شده است.
رییس پلیس فتا تهران بزرگ در بخش دیگری از صحبت هایش درخصوص جعل شخصیت و سوءاستفاده از هویت افراد در فضای مجازی گفت: در حوزه فضای سایبر تعریف مجرمانه از جعل شخصیت متفاوت است از آنجا که در این فضا بیشتر هویت ها واقعی نیست و بجز کاربران ساده و سالم این حوزه که قشر خاصی هستند و به صورت عادی می خواهند بهره علمی یا اجتماعی از این فضا ببرند، اکثر افرادی که سوءنیت داشته یا به دنبال ارتکاب جرم هستند با هویت های جعلی وارد می شوند و این در حوزه فضای مجازی تعریف خود را دارد و زمانی قابل تعقیب است که شاکی خصوصی داشته باشد یا براساس قوانین جرائم یارانه ای تحت تعقیب قرار گرفته باشد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نتیجه بررسی صفحات شاخ های اینستاگرامی به کجا رسید؟ تصریح کرد: وقتی صفحات شاخ های اینستاگرام توسط فتا ناجا شناسایی می شوند، مدیران این صفحات در هر کدام از استان ها که باشند به آن استان اعلام می شود، استان نیز طی هماهنگی با مرجع قضایی و اخذ مجوز قضایی اقدامات لازم را انجام می دهد، در مواردی هم که از مسوولیت فتا خارج باشد، حتما با استفاده و همکاری پلیس امنیت اخلاقی موارد اعلام شده بررسی و به شدت با آنها برخورد می شود.
رییس پلیس فتا فاتب با بیان اینکه از تعداد صفحات مجازی که فتا ناجا به فتا تهران بزرگ اعلام کرده بود تعداد زیادی از موارد رسیدگی شده و با مدیر صفحه برخوردهای لازم صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: بیش از ۳۰ درصد پرونده هایی که در این زمینه از سوی فتا ناجا اعلام می شود، مربوط به تهران بزرگ است و تاکنون یک سوم این پرونده ها به نتیجه رسیده و مسوول یا مدیر صفحه به فتا احضار شده و اقدامات لازم انجام شده است.
کاظمی همچنین در خصوص حملات سایبری گفت: وقتی اعلام می شود روزانه ۶ الی ۷ میلیون حمله سایبری به کشور می شود، می تواند این حملات به تهران یا بخش های دیگری از کشور باشد. یک سری از حملات سایبری به گزارش و شکایت نمی رسد و در فتا ناجا اقدامات لازم در خصوص آنها انجام می شود و اینگونه نیست که شکایتی در این زمینه در فتا تهران بزرگ به صورت مکتوب اعلام شود، اما در هفته گذشته گزارش مکتوبی در خصوص حمله سایبری نداشتیم.
وی همچنین درباره اقدامات پلیس فتا درخصوص سایت ها و کانال هایی که در رابطه با التهابات هفته گذشته در بازار فعالیت داشتند، گفت: قاعدتا برای متشنج کردن این فضا گروه های معاند و کانال های غیرهمسو صحبت هایی را مطرح می کردند که صحت نداشت یا مواردی اعلام می شد که مربوط به سال های گذشته بود و بیشتر قصد بزرگ نمایی و غیرواقعی جلوه دادن این موضوع را داشتند و از همین رو در این زمینه مانور می دادند، اما در حقیقت مواردی که بارگذاری می شد، غیرواقعی و خارج از واقعیتی بود که اتفاق افتاده بود. البته رسیدگی به این سایت ها در حوزه امنیتی است و پلیس امنیت با هماهنگی اقدامات لازم را انجام می دهد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.