تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 29, 2018
19:54 یکشنبه، 7ام مردادماه 1397
کد خبر: 92714

داستان اسنپ: ده‌ها هزار سفر و یک مُشت سنگ‌اندازی

حسین هزارجریبی، یکی از مدیران ارشد منطقه‌ای اسنپ، بارها تاکید کرده:« این شرکت از زیرمجموعه‌های انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی به شمار می‌رود و از اتحادیه کشوری کسب‌و‌کارهای مجازی مجوز فعالیت دارد.
 
حکایت ناملایمتی‌های شهر قم با فعالیت اسنپ قصه تازه‌ای نیست. از همان روزی که اسنپ کارش را در این شهر آغاز کرد، همواره با مشکلاتی روبه‌رو بود و هر از چند گاهی خبرهایی به گوش می‌رسید؛ اخباری که ریشه بسیاری از آن‌ها به نارضایتی سازمان تاکسیرانی و اتحادیه اتومبیل کرایه برمی‌گردد و رقابت ناعادلانه‌ای که به تعبیر آن‌ها ناوگان نوپای اسنپ برای شرکت‌های تاکسیرانی فعال در این شهر ایجاد می‌کند.
 
از طرف دیگر، غیرقانونی بودن فعالیت اسنپ به دلیل نداشتن مجوز که همواره از سوی مقامات شهری مطرح می‌شود، از دیگر مواردی است که تیم اجرایی اسنپ در شهر قم هم با آن مواجه بوده‌اند.
 
این در حالی است که حسین هزارجریبی، یکی از مدیران ارشد منطقه‌ای اسنپ، بارها تاکید کرده:« این شرکت از زیرمجموعه‌های انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی به شمار می‌رود و از اتحادیه کشوری کسب‌و‌کارهای مجازی مجوز فعالیت دارد. این اتحادیه زیرمجموعه‌ی اتاق اصناف ایران و در نهایت زیرمجموعه‌ی وزارت صنعت، معدن و تجارت است. بر اساس این مجوز، فعالیت اسنپ در سراسر کشور بلامانع است.
 
همچنین طبق تاییدیه مرکز اصناف و بازرگانان ایران و دبیرخانه هیئت عالی نظارت، عرضه‌ی خدمات از سوی تاکسی‌های اینترنتی بدون محدودیت جغرافیایی صورت می‌پذیرد. در واقع پروانه کسب‌و‌کار مجازی از اتحادیه کشوری کسب‌و‌کارهای مجازی مطابق آئین‌نامه‌ و تبصره‌ماده ۸۷ قانون نظام صنفی اجازه‌ی خدمات‌رسانی در سراسر کشور را به اسنپ می‌دهد.» با این همه انگار قرار نیست داستان مخالفت با فعالیت اسنپ در شهر قم پایان بپذیرد و اهالی تاکسیرانی ترجیح می‌دهند این تلخی بی‌پایان را ادامه دهند.
 
مردمی که می‌خواهند
 
آن‌طور که حسین هزارجریبی می‌گوید، در آخرین خبرهای رسیده از قم همچنان فعالیت اسنپ در این شهر با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو است. با وجود اقبال بسیار خوب این سامانه اینترنتی در شهر قم و استقبال گسترده مردم، بعد از گذشت ۱۰ ماه از آغاز فعالیت اسنپ در این شهر، هنوز هم سازمان تاکسیرانی و اتحادیه اتومبیل کرایه معتقدند مردم شهر نیازی به اسنپ ندارند و می‌توانند از سیستم‌های حمل‌ونقل سنتی استفاده کنند. طبق آمار خود شرکت اسنپ، با وجود ممنوعیت تبلیغات محیطی از سوی شورای تامین، تا این‌جای کار استقبال مردم از این سرویس درخواست اینترنتی خودرو در تداوم حیات آن نقش داشته‌ است.
 
از طرفی با توجه به این‌که تعداد زیادی از اعضای شورای تامین شهر قم مخالف فعالیت اسنپ در این شهر هستند، منع تبلیغات از سوی آن‌ها تعجب‌برانگیز نیست. با این همه طبق گفته هزارجریبی، همچنان فعالیت اسنپ در شهر قم ادامه دارد و این سامانه تلاش می‌کند خدمات حمل‌ونقلی خود را به بهترین شکل ممکن به مسافران ارائه دهد. یکی از این تلاش‌ها راه‌اندازی قابلیت «تماس امن» به صورت آزمایشی در این شهر است؛ با این قابلیت، راننده و مسافر شماره همراه یکدیگر را نمی‌بینند و تماس آنها از طریق یک شماره ثابت برقرار می‌شود.
 
مشکل از کجاست
 
معاون حمل‌ونقل ترافیک شهردار قم معتقد است حضور اسنپ در این شهر کسب‌وکار سازمان تاکسیرانی را دچار رکود کرده و برای ارتزاق راننده‌های این سامانه مشکل‌ساز شده است.
 
حسین هزارجریبی در توضیح این موضوع می‌گوید:« اسنپ پیش‌تر آمادگی خود را برای همکاری با رانندگان تاکسیرانی اعلام کرده است. این در حالی است که شرایط کار برای رانندگان تاکسی آسان‌تر از سایر افراد هم هست چرا که نیازی نیست این راننده‌ها گواهی عدم سوءپیشینه ارائه دهند و کارت تاکسی‌رانی این افراد عملا تاییدیه صلاحیت به حساب می‌آید. ما همیشه از اینکه بتوانیم با راننده‌های تاکسی همکاری کنیم استقبال کرده‌ایم، چراکه این افراد به طور تخصصی به این کار مشغول هستند و می‌توانند به بهترین نحو حمل‌ونقل مسافران را به انجام برسانند. با این وجود، ما همچنان شاهد کارشکنی‌ سازمان تاکسیرانی بوده‌ایم.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.