اپراتورها

باندپهن

باندپهن ثابت

تلفن همراه

فیبرنوری

August 10, 2018
21:21 جمعه، 19ام مردادماه 1397
کد خبر: 93034

مخابرات اندر خم توسعه مبتنی بر فیبر نوری

تلاش برای استفاده از شبکه مبتنی بر فناوری فیبر نوری پارسال جزء برنامه های شرکت مخابرات ایران قرار گرفت اما پس از یک سال هنوز بسیاری از مناطق شهر تهران از این فناوری محروم مانده اند.
 
 
به گزارش ایرنا، فیبر نوری رشته ای از تارهای شیشه ای است که هر یک از آنها ضخامتی معادل تار موی انسان دارد و در انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی به کار می رود. 
 
امروزه از فیبر نوری در موارد متفاوتی مانند شبکه های تلفن شهری و بین شهری، شبکه های کامپیوتری و اینترنت استفاده می شود. 
 
استفاده از سیم مسی برای انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی همواره با برخی اختلال ها روبروست که امکان برقراری ارتباطی خوب و با سرعت مناسب را فراهم نمی سازد. 
چهارم اردیبهشت ماه پارسال هنگام افتتاح پروژه شبکه دسترسی بر پایه نوری که به نام «تار نوری مخابرات ایران» یا «تانوما» نامگذاری شده است، «رسول سراییان» مدیرعامل وقت شرکت مخابرات در جمع خبرنگاران گفت: اکنون دسترسی مردم به فیبر نوری برای منازل، ساختمان های تجاری، صنعتی و دولتی فراهم شده است. 
 
وی همان زمان ابراز امیدواری کرد به زودی این خدمت در سراسر کشور قابل ارائه شود و پیش بینی کرد از سال آینده (1397) به جای کشیده شدن سیم مسی فیبر نوری در اختیار مردم برای ارتباطی خوب قرار گیرد. 
 
شبکه دسترسی بر پایه فیبر نوری امکان های زیادی برای مردم ایجاد می کند از جمله آنکه پیش از این اگر افراد نیازمند داشتن 2 خط تلفن ثابت بودند باید از مخابرات دو بار سیم کشی انجام می شد اما امروز با همین تار نوری که به منزل می آید نه تنها هر تعداد خط تلفن که نیاز دارند واگذار می شود، بلکه سرویس اینترنت، دوربین مداربسته و سرویس های هوشمند وسایل منزل بر این بستر فعالیت خواهند کرد. 
افراد می توانند با استفاده از شبکه دسترسی بر پایه فیبر نوری بدون نیاز به خارج شدن از منزل همه کارهای خود را انجام داده و حتی برنامه های اداری خود را در منزل انجام دهند. 
 
سراییان همان زمان اعلام کرد اکنون کار اتصال مجتمع های مسکونی و مرکزهای تجاری شهر تهران و هشت شهر دیگر آغاز شده است و به مرور و براساس تقاضای مردم توسعه خواهد یافت. 
مدیرعامل پیشین شرکت مخابرات ایران از مدیران مجتمع های مسکونی خواست برای بهره مندی زودتر از این خدمت با مراجعه به پرتال این شرکت از وضعیت منطقه خود در این زمینه آگاه شوند و اگر وضعیت اجازه نداد با انعقاد قرارداد برای اتصال اقدام می شود. 
سراییان گفت: اکنون تعداد زیادی از مراکز تجاری و مجتمع های بزرگ مسکونی در تهران به فیبر نوری مجهز شده اند. 
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران ابتدای پارسال به ظرفیت ایجاد یک میلیون پورت اتصال اشاره کرد و گفت: فاز نخست آن 500 هزار پورت است که بخشی از آن تا شهریور به بهره برداری می رسد. 
 
فیبر نوری؛ پس از یک سال
اکنون یک سال از این موضوع گذشته است و بر اساس تازه ترین گزارش منتشر شده از سوی شرکت مخابرات، پارسال تعداد مشترکان اف.تی.تی.اچ 31 هزار و 505 مشترک بوده است و هنوز بسیاری از محله های تهران از وجود چنین امکانی بی بهره اند و همچنان شبکه سیم مسی خدمات نه چندان مطلوب را در اختیار شهروندان قرار می دهد. 
 
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران ششم مردادماه امسال به خبرنگار ایرنا گفت: توسعه فیبر نوری با هدف استفاده بهتر مردم از امکانات طراحی شده است. 
 
«سید مجید صدری» افزود: هدفگذاری امسال ایجاد 300 هزار پورت جدید است و تلاش می شود تا 2.5 میلیون پورت در کشور ظرفیت ارتقا داده شود. 
 
صدری ادامه داد: اکنون حدود 18 هزار پورت فیبر نوری در تهران واگذار شده و خدمات ارائه می دهد. 
هنگام بهره برداری از پروژه شبکه دسترسی بر پایه تار نوری مدیرعامل وقت شرکت مخابرات ایران گفت کشور ما وارد عصر گیگابایت شده است اما با گذشت یک سال نه تنها سرعت اینترنت به حد مطلوبی نرسیده است، بلکه بسیاری از مناطق شهر تهران همچنان در انتظار دریافت خدمات مطلوب ثابت به سر می برند و حتی برخی کاربران نسبت به اینترنت ارائه شده از سوی مخابرات ناراضی اند. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.