تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

August 14, 2018
18:15 سه شنبه، 23ام مردادماه 1397
کد خبر: 93134

مشکلات واحدهای تولیدی فناوری اطلاعات با افزایش نرخ ارز

عضو کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی گفت: افزایش نرخ ارز، جلوی ارتقای تکنولوژی در واحدهای تولید حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را گرفته و تولیدکننده قادر به تولید محصول با کیفیت نیست.
 
به گزارش کمیسیون ICT اتاق بازرگانی ایران، بابک عابدین با اشاره به مشکلات برسر راه واحدهای تولیدی فاوا به دلیل افزایش نرخ ارز گفت: وقتی افزایش نرخ ارز به وجود می‌آید، ارتقای تکنولوژی و دستیابی به ماشین‌آلات تولیدی روز تقربیا غیرممکن می‌شود.
 
وی ادامه داد: علت آن است که بانک‌ها برای توسعه خطوط تولیدی فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات)، وام‌های مناسب اعطا نمی‌کنند و افزایش نرخ ارز نیز، باعث بالا رفتن قیمت تمام‌شده خرید ماشین‌آلات تولیدی می‌شود. در چنین شرایطی برای خرید ماشین‌آلات تولیدی و راه‌اندازی خطوط تولید با شرایط فعلی به مشکل برخورد کرده‌ایم. در نتیجه این شرایط، تولیدکننده ناچار می‌شود به سمت خرید ماشین‌آلات دست دوم حرکت کند و این موضوع کاهش بهره‌وری را به دنبال خواهد داشت.
 
عابدین با بیان اینکه این شرایط در طولانی مدت، فناوری اطلاعات را از چرخه صادرات دور می کند، در مورد شرایط فعلی بنگاه‌های تولیدی حوزه فاوا نیز گفت: در حال حاضر شرایط برای بنگاه‌های تولیدی و خدماتی مناسب نیست.
 
وی توضیح داد: در همه کشورها سرمایه هر واحد اقتصادی با ارز دلار سنجیده می شود و این درحالی است که واحدهای اقتصادی حوزه فناوری اطلاعات چه به صورت استارتاپ‌ و چه کارخانجات تولیدی این حوزه، نسبت به شروع فعالیت خود، افزایش سرمایه چندانی را به تناسب نرخ ارز نداشته اند.
 
عضو کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه افزایش سرمایه نشانگر موفقیت و اندوخته یک شرکت است، افزود: متاسفانه با افزیش نرخ ارز در کشور، یک واحد تولیدی با ۲۰ سال سابقه کار در حوزه پرریسک فناوری اطلاعات که توانسته ارزش اقتصادی خود را از ۱۰۰ میلیون تومان به ۵۰۰ میلیون تومان برساند، با افزایش ناگهانی نرخ ارز به یکباره ارزش دلاری خود را کمتر از سرمایه اولیه می‌ بیند و ۲۰ سال فعالیت اقتصادی برای این واحد تولیدی، آورده‌ای به جز پرداخت مالیات و عوارض و بیمه نخواهد داشت. این مساله صدمه جدی برای شرایط تولیدی کشور در پی دارد.
 
وی با بیان اینکه برغم شرایط نامناسب ارزی، میزان مالیات در سال‌های اخیر چند برابر شده است، تاکید کرد: در زمینه گمرک هم موانع زیادی برای واردکنندگان فناوری اطلاعات شکل گرفته و واردات مواد اولیه و چرخه تامین مواد، با مشکلات بسیاری روبرو است.
 
عابدین گفت: در شرایطی که قیمت تمام شده محصول افزایش می یابد، واحدهای تولیدی و صنعتی مجبور به افزایش قیمت می شوند و این درحالی است که توان اقتصادی خرید برای مردم هم وجود ندارد. این مساله، مشکل را مضاعف می‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.