تلفن همراه

فناوری

October 8, 2018
11:57 دوشنبه، 16ام مهرماه 1397
کد خبر: 94434

وزیر ارتباطات: رگولیشن نسل پنجم شبکه موبایل متفاوت است

سال ۱۳۹۳ و بعد از پایان انحصار رایتل، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پروانه بهره‌برداری از نسل سوم و بالاتر را در اختیار دو اپراتور نخست ایران گذاشت. از همان سال تا کنون فاصله ایران از نظر فناوری ارتباطی موبایل با دنیا به حداقل رسید و همراه اول و ایرانسل اکنون در تمام شهرهای ایران پوشش سراسری 3G و 4G دارند. امروز ولی به نقطه‌ای رسیده‌ایم که احتمالاً تا دوسال آینده، تکنولوژی 5G در خم کوچه بعدی فناوری در انتظار ماست.
 
اما آیا اپراتورهای موبایل در ایران می‌توانند به محض تجاری سازی 5G در جهان، آن را به کاربران ایرانی عرضه کنند؟ آیا در زمینه قانونگذاری، مانعی برای اپراتورها وجود نخواهد داشت؟ این پرسشی بود که در روز پایانی نمایشگاه تلکام، آن را با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران مطرح کردیم. آذری جهرمی در پاسخ به دیجیاتو گفت:
 
«نسل پنجم شبکه موبایل قطعاً رگولیشن متفاوتی دارد. مرکز تحقیقات ما مشغول کار کردن روی آن است و به سازمان تنظیم مقررات کمک می‌کند تا زیرساخت‌های لازم را برای آن به وجود بیاورد. بحث قانونگذاری این فناوری مربوط به کمیسیون تنظیم مقررات است.»
 
وزیر ارتباطات گفت که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مشغول بررسی است تا چارچوب‌ها و زیرساخت‌های قانونی لازم برای پیاده سازی نسل پنجم را ارائه کند.
 
از سوی دیگر «باقر صمدی»، مدیرکل بازاریابی ایرانسل در گفتگو با دیجیاتو در نمایشگاه تلکام ۲۰۱۸ اشاره کرده بود که مرحله کنونی، مرحله آماده‌سازی اپراتورها برای ارائه خدمات نسل پنجم شبکه موبایل است: «ما هم در حال حاضر این آماده‌سازی را همگام با اپراتورهای دیگر دنیا انجام می‌دهیم. اما 5G بر خلاف تکنولوژی‌های دیگر باید زیرساخت حقوقی، کسب‌وکاری و قوانین و مقررات داشته باشد.»
 
در سال ۱۳۹۳، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره ۱۸۶ خود اصول حاکم بر نحوه اصلاح و ارتقای پروانه فعالیت اپراتورهای موبایل را برای ارائه خدمات باندپهن، تعیین و تصویب کرد. یکی از شروط برای ارائه خدمات 3G و 4G به این شرح بود:
 
هر اپراتور برای فعالیت در حوزه خدمات 3G و 4G باید مبلغ ۳ هزار میلیارد ریال حق امتیاز به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اقدام کند. این اپراتورها موظفند بدهی ها و حساب های مالی خود را قبل از دریافت مجوز، تسویه کنند.
با این شرایط باید دید فناوری 5G پس از تجاری‌سازی در جهان چه زمان از سوی اپراتورهای موبایل به ایران خواهد آمد و آیا اپراتورها با چنین شرایطی علاقه خواهند داشت تا این فناوری را به سرعت در اختیار مشترکین قرار دهند یا خیر.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.