رگولاتوری

October 21, 2018
18:05 یکشنبه، 29ام مهرماه 1397
کد خبر: 94858

دستگاه اندازه گیری تشعشع الکترومغناطیسی رونمایی شد

نخستین دستگاه اندازه گیری میزان تشعشع های الکترو مغناطیسی خاورمیانه روز پنجشنبه با حضور «حسین فلاح جوشقانی» معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در دانشگاه کاشان رونمایی شد.
 
به گزارش ایرنا، مدیرکل دفتر نظارت بر سرویس های رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این آیین گفت: ایران به عنوان چهارمین کشور جهان موفق به ساخت این دستگاه شده است.
«غلامرضا خاکسار» با اشاره به اینکه ایران پس از کشورهای آمریکا، آلمان و اسپانیا به این فناوری جدید دست یافته است، افزود: برای ساخت این دستگاه 18 ماه وقت صرف شده است.
وی بیان کرد: دستگاه اندازه گیری میزان تشعشع های الکترو مغناطیسی به درخواست و حمایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و با هدف قطع وابستگی کشور به خارج برای تامین این تجهیزات، ساخته شده است.
مدیرکل دفتر نظارت بر سرویس های رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تصریح کرد: این دستگاه شدت میدان پرتوهای رادیویی برای پایش حد تشعشعات تجهیزات بی‌ سیم و آنتن های بی تی اس تلفن همراه را اندازه گیری می کند.
وی بدون اشاره به میزان سرمایه گذاری برای ساخت دستگاه اندازه گیری میزان تشعشعات الکتر و مغناطیسی، گفت: این دستگاه به زودی در نقاط مختلف تهران و پس از آن در کلانشهرها نصب خواهد شد.
خاکسار یادآور شد: استقرار این دستگاه بر اساس شاخص های مختلف مانند تراکم جمعیت، زمان پرتوگیری، وجود افراد حساس در مکان هایی مانند بیمارستان ها، مدرسه ها، مهدهای کودک، آسایشگاه سالمندان و شیر خوارگاه ها مکان یابی شده است.
به گفته وی، میزان تشعشع ها قابل تفکیک است اما این دستگاه مجموع آنها را نشان می دهد و از قابلیت نمایش تشعشع ها به صورت تفکیکی و با اعداد پایین تر برخوردار است.
مدیرکل دفتر نظارت بر سرویس های رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: باتوجه به دستیابی ایران به این فناوری، تجاری سازی و تولید انبوه این سامانه در برنامه های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قرار دارد. 
وی ساخت این دستگاه را از مصادیق عملی اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی در راستای اجرای برنامه ششم توسعه دانست و گفت: با ساخت این دستگاه افزون بر صرفه جویی اقتصادی و جلوگیری از خروج ارز از کشور، گام هایی برای ایجاد اشتغال در کشور بر داشته خواهد شد.
خاکساری همچنین یادآور شد: با تولید این دستگاه افزون بر جایگزین کردن آن با نمونه‌ های خارجی، نگرانی مردم از اثرات امواج الکترو مغناطیسی و تشعشعات رادیویی کاهش می یابد و در کشور را در این زمینه خودکفا می کند.
نخستین دستگاه اندازه گیری میزان تشعشعات الکترومغناطیسی روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری کنفرانس ملی سنجش و ایمنی پرتوهای یون ساز و غیریون ساز در دانشگاه کاشان رونمایی شد.
پنجمین کنفرانس تخصصی ملی سنجش و ایمنی پرتوهای یون ساز و غیر یون ساز با همکاری متخصصان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در دانشگاه کاشان برگزار شد.
در این کنفرانس مقاله هایی در خصوص تخمین دز متوسط غده ای در غربالگری های رایج ماموگرافی با شبکه عصب، اجرای رادیوگرافی نوترونی در راکتور تحقیقاتی کم قدرت، بهینه سازی زمان لازم برای طیف سنجی گاما در نمونه های خاک و بررسی سیستم های سنجش و پایش الکترو مغناطیسی غیر یونیزان و حفاظت در برابر پرتوهای غیر یون ساز با امواج رادیویی توسط فرستنده های مختلف به خصوص تلفن همراه در ابعاد علمی و تخصصی ارائه شد.
شهرستان کاشان با افزون بر 365 هزار نفر جمعیت در 190 کیلومتری شمال شرقی اصفهان قرار دارد. 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.