تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

November 3, 2018
17:04 شنبه، 12ام آبانماه 1397
کد خبر: 95301

تشکیک دبیر شورای عالی فضای مجازی در آمار اشتغال حوزه ICT

دبیر شورای عالی فضای مجازی آخرین وضعیت و مشکلات کسب وکارهای اینترنتی را تشریح و درباره آمار ایجاد اشتغال در این بخش اظهار تردید کرد.
 
ابوالحسن فیروزآبادی گفت: در موضوع کسب وکارهای دیجیتال یا اقتصاد دیجیتال رونق بسیار خوبی در کشور وجود دارد و به طور محسوسی مورد توجه شرکت های خارجی قرار گرفته اما در رابطه با اینکه 200هزار شغل در این زمینه ایجاد شده باشد، من در این عدد کمی تشکیک دارم. 
دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره علت تشکیک خود در آمار 200هزار شغل دیجیتال، اظهار داشت: کسب وکارها بعضا مکمل هستند یعنی به عنوان مثال فردی رستوران دارد و در کنار رستورانش بخشی از کار خود مانند بازاریابی آن را از طریق دیجیتال انجام می دهد، حالا آیا همه کارهایی که در آن شغل یعنی رستوران ایجاد شده را می توان کسب وکار دیجیتال دانست یا فقط قسمت مارکتینگ آن را می توانیم اقتصاد دیجیتال بدانیم. چون هنوز تعریفی برای شغل نداریم بعضا چنین نگاه های اشتباهی ایجاد می شود، 
وی ادامه داد: آن مشاغلی که بخواهیم بگوییم صددرصد مربوط به اقتصاد دیجیتال است و شغل یا کسب وکار مکمل نیست، من فکر می کنم کمتر از 200 هزار تا باشد. در واقع کسانی که ادعا می کنند 200هزار شغل ایجاد شده هم درست می گویند اما تعریفشان از اقتصاد دیجیتال با ما فرق می کند.
فیروزآبادی ادامه داد: با این تعریفی که من گفتم یعنی کسب وکارهایی که به معنی واقعی دیجیتال هستند، در سال 96 حدود 100هزار شغل ایجاد شده است که این عدد بسیار بزرگی محسوب می شود. متاسفانه برخی از دوستان به غلو در عدد ایجاد اشتغال در کشور عادت کرده اند؛ مثلا می گویند یک میلیون یا دو میلیون شغل ایجاد کرده ایم، در صورتی که شغل ایجاد کردن در دنیا معنا و تعریف خاص خود و قیمت مشخصی دارد. 
وی افزود: این قیمت هایی که در حوزه اقتصادی در کشور وجود دارد، با آمارهایی که بعضاً مطرح می شود، متناسب نیست اما در حوزه کسب وکار دیجیتال قطعاً ما چیزی حدود 100هزار شغل در سال 96 داشتیم.
رییس مرکز ملی فضای مجازی درباره مشکلات و موانع موجود بر سر راه کسب وکارهای اینترنتی، گفت: کسب وکارهای دیجیتال بسیار متنوع هستند، شکل های مختلفی دارند و برای بسیاری از سازمان های سنتی ما مانند مالیات و مانند بیمه ناشناخته هستند. 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.