بانکداری و پرداخت الکترونیک

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

November 14, 2018
16:07 چهارشنبه، 23ام آبانماه 1397
کد خبر: 95605

رئیس مرکز ملی فضای مجازی: باید به فکر استفاده از رمزارز باشیم

رئیس مرکز ملی فضای مجازی در چهارمین همایش تراکنش، مدیران تصمیم‌ساز را به استفاده و بهره‌برداری از بلاک‌چین و رمزارز دعوت کرد.
 
ابولحسن فیروزآبادی در مراسم افتتاحیه این همایش با اشاره به اینکه موضوع بلاک‌چین در دنیا موضوع مهمی است و ما نمی‌توانیم نسبت به آن بی‌اعتنا باشیم گفت: «باید به فکر استفاده از فرصت‌های بهره‌گیری از بلاک‌چین و رمزارز باشیم.»
 
او با اشاره به نقدهایی که به استفاده از رمزارز می‌شود گفت: «برخی معتقدند استفاده از رمزارز موجب تضعیف حاکمیت ملی می‌شود؛ اما باید در نظر گرفت که ملت‌ها را فقط دولت‌ها نمایندگی نمی‌کنند بخش خصوصی و جامعه مدنی نیز نمایندگان ملت‌ها به‌شمار می‌آیند، ما باید این بسترها را تقویت کنیم تا وارد این فضا شوند.»
 
فیروزآبادی با مقایسه شبکه بانکی ایران و کشورهای توسعه‌یافته گفت: «به نظر می‌رسد فاصله شبکه بانکی ایران با کشورهای توسعه‌یافته در مقایسه با دو دهه گذشته بسیار بیشتر شده و شکاف عمیق‌تری ایجاد شده است. اگر بانک‌ها ما نتوانند وارد موضوعات جدید شوند سایزشان هر روز کاهش می‌یابد و این شکاف با غفلت از توسعه فناوری اطلاعات هر روز بیشتر می‌شود.»
 
رئیس مرکز ملی فضای مجازی تاکید کرد که ما نباید در ایجاد یک پول بین‌المللی مانند گذشته توقف کنیم چرا که با روش‌های کلاسیک نمی‌توان مشکلات را رفع کرد. او ادامه داد: «هر چند کشور را ما با روش‌های کلاسیک اداره می‌کنیم اما برای رفع مشکلات باید نگاهی به روش‌های جدیدتر داشته باشیم.»
 
او گفت: «ما باید در ترکیب تکنولوژی و حوزه‌های ملی بیش از پیش تلاش کنیم. بانک‌های ما باید بتوانند از تکنولوژی‌های جدید و فین‌تک‌ها بهره گیرند تا برخی از خدمات را گسترش دهند و شکاف ایجاد شده میان شبکه بانکی ایران و دنیا را جبران کنند.»
 
او با اشاره به تحریم‌های اعمال شده علیه ایران گفت: «حتما تحریم‌های ایجاد شده به کشور ضربه می‌زند و این تحریم‌ها بسیار برای کشور ما تلخ است؛ اما این تحریم‌ها به کل دنیا نیز ضربه می‌زند چرا که مغایر با اقتصاد آزاد و جهانی شدن است.»
 
او به نقش شرکت‌های بزرگ در پیش‌روی دولت‌ها و کشور اشاره کرد و گفت: «همانطور که SMEها در توسعه صنعتی کشور نقش قابل توجهی دارند شرکت‌ها و کمپانی‌های بزرگ پیشران کشورها به شمار می‌آیند. ما تا زمانی‌که که شرکت‌‌های بزرگ خدماتی نداشته باشیم نمی‌توانیم بازیگر و حکمرانی ICT را برعهده گیریم. در شرایط فعلی بزرگترین شرکت‌های فناوری اطلاعات در اختیار آمریکاست.»
 
فیروزآبادی افزود: «نباید توسعه ارتباطات، توسعه تراکنش‌ها و توسعه فرهنگی تحت یک میدان قوی متمرکز آمریکا قرار گیرد. شکل‌گیری استارت‌آپ‌ها و نوآوری می‌تواند در رشد اقتصادی موثر باشد در اصل ما باید عامل نوآوری را وارد اقتصاد کنیم.»
 
او تاکید کرد که دیگر صنعت به صورت مجزا نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای کشور باشد.
 
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز در بخش دیگری از این مراسم اعلام کرد: «الگوی رفتار مردم تغییر کرده است از همین رو بازیگران قدیم باید بازیگران جدید را بپذیرند.»
 
امیر ناظمی با اشاره به حضور بازیگران جدیدی مانند تامین کنندگان مالی سرمایه‌گذاران جسور و جمع‌سپاران مالی گفت: «این افراد بازیگران جدیدی هستند که در جای‌جای فعالیت بانکی وارد شده‌اند و تغییراتی را در این حوزه ایجاد کرد‌ه‌اند.»
 
او به لزوم تغییر نگرش در بخش دولت و حاکمیت اشاره کرد و گفت: «دولت و کل حاکمیت باید در تغییر قوانین و پذیرش بازیگران جدید بیش از پیش تلاش کنند.»
 
محمدمراد بیات، مدیرعامل مرکز فابا، نیز در این مراسم گفت: «آویزان شدن به بخش دولتی در این شرایط ما را به هیچ‌جا نمی‌رساند بلکه بخش خصوصی خودش باید قدمی موثر بردارد.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.