تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 5, 2018
15:55 چهارشنبه، 14ام آذرماه 1397
کد خبر: 96044

کالاهای آی تی از اول انقلاب تحریم بوده است

رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با بیان این که کالاهای فناوری اطلاعات از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون تحریم بوده و همیشه هم راه حلی پیدا شده است گفت: اکنون شرایط مقداری سخت تر شده و محدودیت اتفاق افتاده، محدودیت های عمومی برای انتقال پول است اما باید توجه داشته باشیم که در داخل برای خود دردسر درست نکنیم.
 
محمدباقر اثنی عشری با بیان مشکلات واردات کالاهای فناوری اطلاعات، گفت: کالاهای آی تی قبل از این دور تحریم ها و از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون تحریم بوده و ما هیچ وقت نمی توانستیم به صورت مستقیم مثلا کالای شرکت اپل را وارد کنیم اما اکنون شرایط مقداری سخت تر شده و محدودیتی که اتفاق افتاده، محدودیت های عمومی برای انتقال پول است.
وی ادامه داد: اگرچه شرکت های فناوری اطلاعات از اول همین مشکلات را داشتند و مشکلات تحریم، جدید نیست، اما اکنون انتقال پولی که ما پیش از این، از طریق صرافی ها و یک سری از بانک ها انجام می دادیم، دچار محدودیت شده و فشاری که به شرکت ها وارد می شد، افزایش یافته و این فشار برای کالاهای آی تی هم وجود دارد.
رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در ادامه با بیان این که در حال حاضر محدودیت ارزی هم اضافه شده و توان خرید مردم پایین آمده است، گفت: اکنون گوشی هایی که پیش از این ۴۰۰ هزار تومان قیمت داشتند، یک میلیون و نیم قیمت دارند و درباره کالاهای آی تی نیز با یک رکود وحشتناک روبه رو هستیم و با این قیمت ها دسترسی مردم به ابزارهای آی تی محدود شده و کاهش پیدا می کند.
اثنی عشری در خصوص مشکلات تخصیص ارز درباره واردات کالاهای آی تی گفت: برای واردات کالاهای سخت افزاری وزارت صنعت نظر می دهد در حالی که این وزارتخانه در کنار لپ تاپ و رایانه، مسوول واردات کالاهای دیگری از قهوه جوش و ذرت دامی نیز هست. اگر ۱۰ درصد بودجه ای که صرف کنجاله سویا می شود که خوراک مرغ است را به آی تی بدهیم، مشکل ما حل می شود.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد ستاد تحریم گفت: همیشه این اتفاق ها افتاده و همیشه هم راه حلی پیدا شده است، اما اینطور نیست که بگوییم فرمول مشخصی وجود دارد. فقط باید توجه داشته باشیم که در داخل برای خودمان دردسر درست نکنیم و اقداماتی که در وزارت صنعت، گمرک و اتحادیه ها انجام می شود، نباید مشکل زا و بحران آفرین باشند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.