فناوری اطلاعات

December 12, 2018
16:28 چهارشنبه، 21ام آذرماه 1397
کد خبر: 96279

هیچ‌ نهاد و دولتی قادر به کنترل بلاک‌چین نیست

فناوری بلاک‌چین طی دو سال اخیر مورد توجه بسیاری از کارشناسان قرار گرفته است و برنامه نویسان در تلاشند تا از این فناوری به نوعی درتولیدات آینده خود استفاده کنند.
 
شبکه بلاک‌چین برای نخستین بار برای نقل و‌ انتقال بیت‌کوین استفاده شد و امروز این فناوری ثابت کرده که توانایی ورود به بخش‌هایی به جز دنیای ارزرمز‌ها را نیز دارد.
 
محمدرضا پورحسنی کارشناس شبکه‌‌های رایانه‌ای در اینباره به خبرنگار ایلنا گفت : درحال حاضر بسیاری از سیستم‌هاd پولی و مالی دنیا در فکر استفاده از بلاکچین هستند و بدون شک این فناوری می‌تواند در بخش‌هایی به غیر از سیستم‌های پولی مورد استفاده قرار گیرد.
 
به گفته ویT بلاک‌چین به دلیل آنکه نیازی به سرور‌ها و پایگاه‌های داده مشخصی ندارد ، می‌تواند در بسیاری از زمینه‌ها فعال شده و سرعت و امنیت را به ارمغان آورد.
 
پورحسنی با اشاره به اینکه هیچ‌نهاد و یا دولتی روی بلاک‌چین نظارت ندارد، اظهار کرد: یکی از بزرگترین ویژگی‌های این فناوری عدم توانایی محدودیت‌سازی توسط نهاد‌های مختلف است و چون ساختار بلاک‌چین با دیگر شبکه‌های رایانه ای متفاوت است، به همین دلیل ورود هکر‌ها به آن تا به امروز غیر ممکن بوده است و هیچ شخص یا گروهی نتوانسته خللی در این شبکه ایجاد کند.
 
وی افزود: به دلیل آنکه پایگاه داده در این شبکه معنایی ندارد ، اطلاعات در گردش نمی‌تواند تغییر غیرقانونی پیدا کند و خواسته و یا ناخواسته حذف شود و این موضوع مورد توجه سیستم‌های بانکداری قرار گرفته است.
 
این کارشناس با بیان اینکه بلاک‌چین مخالفانی هم دارد، گفت : عدم توانایی‌ نظارت بر این شبکه ، باعث شده تا بیشتر دولت‌ها روی خوشی به آن نشان ندهند و اکنون استفاده از آن در بعضی کشورها غیرقانونی محسوب می‌شود.
 
پورحسنی درپاسخ به این سوال که بلاک‌چین در چه بخش‌های دیگری می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، گفت: موضوع رعایت قانون کپی‌رایت که همچنان با مشکلاتی در جهان مواجه است می تواند با کمک بلاک‌چین به یک قانون همه‌گیر تبدیل شود.
 
وی ادامه داد: به عنوان مثال فیلمی را در نظر بگیرید که به راحتی در فضای مجازی کپی می‌شود و تولیدکنندگان نمی‌توانند از این کار جلوگیری کنند ؛ اما اگر این فیلم در شبکه بلاک‌چین منتشر شود ، کاربران باید حق پخش آن را پرداخت کنند تا بتوانند فیلم مورد علاقه خود را به طور آنلاین تماشا کنند.
 
این کارشناس افزود: البته این یکی از کارهایی است که از دست بلاک‌چین بر می‌آید و این فناوری می‌تواند نقش گسترده‌تری در آینده ایفا کنند.
 
به گفته پورحسنی، هنوز بلاکچین ‌نتوانسته جایگاه واقعی خود را در دنیا پیدا کند ؛ اما بدون‌شک این فناوری می‌تواند در آینده‌ای نزدیک تحولات زیادی در دنیای دیجیتال ایجاد کند.
 
وی خاطرنشان کرد: با همه این ویژگی‌ها باید این موضوع را درنظر داشت که بلاک‌چین هم مانند هر فناوری دیگری مرزهای خود را دارد و اینکه گفته می‌شود به وسیله این فناوری می‌توان کارهای عجیب و غریبی مثل دورزدن تحریم‌ها انجام داد به هیچ‌وجه صحت ندارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.