امنیت

رمز ارز

فناوری اطلاعات

January 8, 2019
18:58 سه شنبه، 18ام دیماه 1397
کد خبر: 97002

گسترش بدافزار استخراج ارز دیجیتال در خاورمیانه

مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای نسبت به گسترش یک نمونه از بدافزار استخراج ارز دیجیتال در خاورمیانه هشدار داد و اعلام کرد: ایران در رتبه دوم این آلودگی سایبری قرار دارد.
 
به گزارش مرکز ماهر، نسخه جدید ‫اکسپلویت EternalBlue در حال گسترش بوده و کارشناسان امنیتی جهان مشاهده کرده اند که این بدافزار اقدام به نصب نسخه جدید بدافزار استخراج رمز ارز ‫NRSMiner نیز می‌کند.
 
اکسپلویت EternalBlue یکی از ابزارهای جاسوسی سازمان امنیت ملی امریکا (NSA) است که توسط گروه دلالان سایه افشا شد و در حمله باج‌افزاری واناکرای نقش اصلی را بازی می‌کرد. این اکسپلویت پروتکل SMB نسخه ۱ را که نسخه پرطرفداری بین هکرها است هدف قرار می‌دهد.
 
بررسی‌های شرکت امنیتی F-Secure نشان می‌دهد که جدیدترین نسخه بدافزار NRSMiner از اواسط ماه نوامبر شروع به توزیع کرده و با استفاده از اکسپلویت EternalBlue در کامپیوترهای آسیب‌پذیر در یک شبکه محلی توزیع می‌شود. این بدافزار بیشتر در آسیا توزیع شده و بعد از ویتنام که ۵۴ درصد این آلودگی را به خود اختصاص داده، کشور ایران رتبه دوم آلودگی به این بدافزار را با بیش از ۱۶ درصد دارد.
 
این بدافزار نسخه‌های قبلی خود را نیز با استفاده از دانلود ماژول‌های جدید و پاک کردن فایل‌های قدیمی به‌روز کرده است. این بدافزار به صورت چندنخی اجرا می‌شود تا بتواند همزمان قابلیت‌های مختلفی مانند استخراج رمزارز و فشرده‌سازی اطلاعات را انجام دهد.
 
این بدافزار بقیه تجهیزات محلی در دسترس را اسکن کرده و اگر پورت TCP شماره ۴۴۵ آن‌ها در دسترس باشد، روی آن اکسپلویت EternalBlue را اجرا کرده و در صورت اجرای موفق درب پشتی DoublePulsar را روی سیستم قربانی جدید نصب می‌کند.
 
این بدافزار از استخراج کننده رمزارز XMRig برای استخراج رمزارز استفاده می‌کند.
 
کاربرانی که به‌روزرسانی‌های مایکروسافت برای جلوگیری از حملات واناکرای را نصب کرده باشند از این طریق آلوده نمی‌شوند. اگر این وصله‌ها را به هر دلیلی نمی‌توانید نصب کنید، توصیه می‌شود که هرچه زودتر پروتکل SMB نسخه ۱ را غیرفعال کنید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.