رسانه‌های اجتماعی

January 13, 2019
13:59 یکشنبه، 23ام دیماه 1397
کد خبر: 97113

چه رفتارهایی در شبکه‌های اجتماعی اشتباه هستند؟

پژوهش‌های انجام‌شده جدید توسط محققان دانشگاه ایالتی تگزاس نشان می‌دهند که رفتارهای غلط در شبکه‌های اجتماعی همچون مقایسه کردن ظاهر زندگی دیگران با خود، با اختلال افسردگی عمده همراه است.
تحقیقات جدید پژوهشگران نشان می‌دهند، افرادی که در شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک و اینستاگرام فعال بوده  و مدت‌زمان زیادی در طول روز را به این شبکه‌ها اختصاص می‌دهند، با مشاهده تصاویر دیگر کاربران به مقایسه زندگی خود با آن‌ها پرداخته و تصور می‌کنند که دیگران زندگی‌شان بسیار بهتر از آن‌هاست. محققان معتقدند که چنین رفتارهای اجتماعی با اختلال افسردگی عمده ارتباط دارد.
 
درحالی‌که تحقیقات جدید اثر و ارتباط رفتارهای غلط اجتماعی را با افسردگی زیاد به‌صورت خیلی پررنگ نشان می‌دهد، مهم است بدانیم که استفاده از شبکه‌های مختلف اجتماعی می‌تواند منافع مثبت زیادی ازجمله حمایت اجتماعی را برای بسیار از افراد در برداشته باشد.
 
تیمی از پژوهشگران دانشگاه ایالتی تگزاس، پنج فاکتور مهم شبکه‌های اجتماعی مرتبط با اختلال افسردگی عمده را شناسایی کرده‌اند. آن‌ها در طی انجام تحقیقات خود، رفتار ۵۰۰ هزار فعال شبکه اجتماعی ازجمله فیس‌بوک، توییتر یا اینستاگرام را موردبررسی قراردادند.
 
افرادی که به میزان زیاد در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند، کسانی که به‌احتمال‌قوی خودشان را با دیگر افراد فعال در شبکه‌های اجتماعی که تصاویر اغراق‌آمیز از زندگی‌شان را به اشتراک می‌گذارند، مقایسه کرده و کمتر پیش می‌آید که تصاویری از خود به اشتراک بگذارند، ممکن است درخطر ابتلا به اختلال افسردگی عمده قرار داشته باشند. این مطالعه همچنین نشان داد، شرکت‌کنندگانی که بیش از ۳۰۰ حساب توییتر را دنبال می‌کنند کمتر احتمال دارد که به این عارضه دچار شوند. رفتارهای غلط اجتماعی چون مقایسه تصاویر مجازی زندگی دیگران بازندگی واقعی خود می‌تواند خطر ابتلا به عارضه اختلال افسردگی عمده را افزایش دهد.
 
کریستا هاوارد (Krista Howard) از دانشگاه ایالتی تگزاس در رابطه با مضرات و مزایای استفاده از شبکه‌های اجتماعی گفت: «درحالی‌که این تحقیقات جدید اثر و ارتباط رفتارهای غلط اجتماعی را با افسردگی زیاد به‌صورت خیلی پررنگ نشان می‌دهد، مهم است بدانیم که استفاده از شبکه‌های مختلف اجتماعی می‌تواند منافع مثبت زیادی ازجمله حمایت اجتماعی را برای بسیار از افراد در برداشته باشد.»
 
هاوارد در ادامه توضیحاتش اظهار داشت: «بهتر است، افرادی کارآمد برای ایجاد آگاهی از چگونگی شبکه‌های اجتماعی در نظر گرفته شوند تا تغییرات لازم در استفاده از شبکه‌های اجتماعی به وجود آمده درنتیجه آن رفتارهای مرتبط با اضطراب روانی و افسردگی کاهش پیدا کند. برخی از تغییرات می‌تواند شامل کاهش زمان صرف شده در شبکه‌های اجتماعی یا دنبال نکردن افراد یا گروه‌هایی باشد که در آن‌ها ایجاد آشفتگی یا مقایسه می‌کند.»
 
شرح کامل این پژوهش‌ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره در مجله تحقیقات کاربردی رفتار زیستی (Journal of Applied Biobehavioural Research) به چاپ رسیده و قابل‌دسترس است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.