اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 3, 2019
12:32 یکشنبه، 14ام بهمنماه 1397
کد خبر: 97545

براری از انتشار مناقصه ایجاد ایستگاه‌ زمینی خبر داد

رییس سازمان فضایی ایران نبود مشتری و وابستگی کامل برنامه‌های فضایی به بودجه‌های دولتی را دو چالش در حوزه فضایی کشور دانست و گفت: برای حل این مشکل به سمت توسعه کسب‌وکارهای فضاپایه و افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در طراحی و ساخت ماهواره حرکت کرده‌ایم.
 
مرتضی براری – معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در مراسم روز فناوری فضایی با بیان این‌که این روز فرصتی برای مرور دستاوردهای فضایی در مدت یکسال است، گفت: از دهه ۶۰ دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی فعالیت در حوزه فضایی را آغاز کردند و طراحی و ساخت ماهواره نیز از دهه ۷۰ آغاز شده است.
 
وی با بیان این‌که از سال‌های گذشته زیرساخت‌های توسعه فضایی در کشور ایجاد شده است، خاطر نشان کرد: ایجاد این ساختارها موجب شد که امروزه به چرخه کامل فضایی دست یابیم و با پرتاب ماهواره امید در سال ۱۳۸۷ امروز ایران جزو ۹ کشور دنیا دارنده چرخه فناوری فضایی شده است.
 
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان این‌که ایران در رتبه اول منطقه و رتبه ۱۱ دنیا در تولید علم فضا قرار گرفته است، یادآور شد: بر این اساس با آغاز دهه پنجم انقلاب، فعالیت ما بر صنعتی‌سازی چرخه فضایی و استفاده از فناوری‌های فضایی در راستای حل نیازهای کشور و رفع نیازهای جامعه است.
 
براری مهم‌ترین سرمایه کشور در این عرصه را نیروهای متخصص در این عرصه نام برد و یادآور شد: چرخه کامل فضایی شامل ماهواره، ماهواره‌برها، پایگاه پرتاب، ایستگاه کنترل ماهواره، ایستگاه دریافت و ارسال داده و تسلط بر تحلیل و پرتاب ماهواره می‌شود که با توان داخلی ما به این پنج فناوری دست یافته‌ایم و در تلاش هستیم که با تعاملات بین‌المللی این فعالیت‌ها را توسعه دهیم و از داده‌های آن در راستای رفاه جامعه استفاده کنیم.
 
وی فعال کردن اپراتور ماهواره‌ای خصوصی و توسعه کسب‌وکارهای فضاپایه را از دیگر برنامه‌های سازمان فضایی نام برد و یادآور شد: مهم‌ترین اولویت ما توسعه کاربردها و ارائه‌ی خدمات فضایی به جامعه است که این امر مستلزم توسعه بازار است تا بتوانیم این چرخه را در کشور تصویب کنیم که در این زمینه با جلساتی که در کمیسیون راهبردی فضایی با حضور وزیر ارتباطات برگزار شد، در خصوص دو موضوع معماری جامع بخش خصوصی و نقشه راه فضایی تا افق ۱۴۰۴ مورد بررسی قرار گرفت که این نقشه راه تدوین شده و در جلسه آتی شورای عالی فضایی مطرح خواهد شد.
 
رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر این‌که در چند دهه اخیر بیشترین سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه تحقیق و توسعه فضایی بوده است، ادامه داد: علاوه بر آن اقدام به طراحی و ساخت ماهواره‌هایی شده است که در سال جاری ماهواره پیام پرتاب شد و پرتاب ماهواره دوستی نیز در دستور کار قرار دارد.
 
براری با اشاره به در دستور کار قرار داشتن ماهواره‌های عملیاتی پارس ۱، ناهید ۲ و پارس ۲ اشاره کرد و افزود: ماهواره دوستی و ماهواره ناهید در فرآیند مجوز برای پرتاب در آینده قرار دارد.
 
وی همچنین با تاکید بر ضرورت حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های فضایی، اظهار کرد: بر اساس داده‌ها ۷۶ درصد اقتصاد فضا توسط بخش خصوصی مدیریت می‌شود و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در کل زنجیره ارزش فضا حضور دارد و ما نیز در تلاش هستیم تا این بخش را تقویت کنیم.
 
رئیس سازمان فضایی ایران از اعلام مناقصه برای ایستگاه چند منظوره در حوزه فضایی خبر داد و گفت: تاکنون پنج ایستگاه سلماس، ماهدشت، چناران، بوشهر و قشم در حال فعال‌سازی هستند و ما در تلاش هستیم که این ایستگاه‌ها را توسعه دهیم تا بتوانیم علاوه بر ماهواره‌های بومی به سایر ماهواره‌ها سرویس ارائه دهیم.
 
وی طراحی و ساخت ماهواره توسط بخش خصوصی را از دیگر برنامه‌های این سازمان نام برد و گفت: مجوز این امر صادر شده است و فراخوان آن طی هفته آینده اعلام خواهد شد.
 
معاون وزیر ارتباطات نبود مشتری و وابستگی ۱۰۰ درصدی برنامه‌های فضایی به بودجه‌های دولتی را دو چالش مهم صنعت فضایی نام برد و ادامه داد: از این‌رو در تلاش هستیم که از طریق توسعه سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی و توسعه کسب‌وکارهای فضاپایه بر این دو چالش فائق آییم، چرا که بر اساس آمارها در سال ۲۰۱۷ صنعت اطلاعات مکانی ۲۹۹ میلیارد دلار اقتصاد مستقیم ایجاد کرده و تأثیر این صنعت در حوزه‌های دیگر چون اجتماعی و اقتصادی ارزشی بالغ بر ۲۲۰ میلیارد دلار خلق کرده است.
 
براری با بیان این‌که رشد فناوری فضایی ۶.۵ برابر رشد متوسط دنیا بوده است، تاکید کرد: بر اساس پیش‌بینی‌ها این روند رشد تا ۲۰ سال آینده از طریق ماهواره‌های باند پهن ادامه خواهد داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.