رسانه‌های اجتماعی

March 16, 2019
18:41 شنبه، 25ام اسفندماه 1397
کد خبر: 98294

آیا به فیس‌بوک و اینستاگرام حمله سایبری شد؟

از دسترس خارج شدن ۱۰ ساعته فیس‌بوک و اینستاگرام با توجه به تعداد کاربران ۲.۳ میلیاردی نباید موضوعی کم‌اهمیت جلوه کند.
 
از سال ۲۰۰۸ و قطعی معروف فیس‌بوک با ۱۵۰ میلیون کاربر، از دسترس خارج شدن فیس‌بوک و اینستاگرام روز چهارشنبه عجیب‌ترین در نوع خود بود و به همین دلیل گمانه‌زنی به‌صورت حمله سایبری در صدر قرار گرفت.{لینک}
 
اخیراً نشت دیتا و وجود قربانیان میلیونی هک روی فیس‌بوک ذهن‌ها را بدین سو برد و این سؤال مهم را مطرح کرد که آیا فیس‌بوک و اینستاگرام موردحمله DDOS قرارگرفته‌اند؟
 
زمانی که سرویس‌ها به حالت عادی بازگشتند، ترافیک بسیار سنگینی را نیز شاهد بودیم.
 
اما درنهایت مدیران فیس‌بوک حمله DDOS و هرنوع حمله سایبری را رد کردند.
 
سخنگوی فیس‌بوک درنهایت هرگونه حمله سایبری را رد کرد.
 
اما دکتر «مکس ایزا» مدرس کامپیوتر در دانشگاه مرکزی لانکاشایر معتقد است لبریز شدن دیتا روی سرور باعث قطعی گسترده شده است و البته نباید نقش بازیگر خرابکار را نادیده گرفت.
 
به گفته وی هفته‌ها طول می‌کشد تا کارشناسان فیس‌بوک متوجه شوند که حمله از نوع DDOS بوده است یا نه!
 
ادوارد ویتینگهام از The Defence Works می‌گوید قطعی مذکور تمام ویژگی‌های یک حمله DDOS را در خود داشته است. به گفته وی هدف از این نوع حملات کاهش تعداد کاربر است، هرچند فیس‌بوک باید تمهیداتی را برای ممانعت از چنین حملاتی تعریف کرده باشد.
 
به‌هرحال ازآنجایی‌که فیس‌بوک متهم به نشت دیتا و هک دیتا بوده، بهتر است با کاربران خود شفافیت سازی کرده و دلیل از دسترس خارج شدن را اعلام کند تا به شایعات نیز دامن نزند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.