اپراتورها

تلفن همراه

رگولاتوری

March 26, 2019
12:56 سه شنبه، 6ام فروردینماه 1398
کد خبر: 98394

رگولاتور: جذابیت سرمایه‌گذاری در حوزه ارتباطات فیکس کاهش پیدا کرده است

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با تأکید بر اینکه اکثر جاده‌های اصلی کشور تحت پوشش اینترنت نسل ۳ و ۴ قرارگرفته است ابراز امیدواری کرد امسال جاده‌های بیشتری تحت پوشش قرار گیرند.

 
حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره با اقدامات سازمان تنظیم مقررات برای توسعه دسترسی به اینترنت در سال گذشته گفت: یکی از اهداف موردتوجه وزارت ارتباطات و بالطبع همه سازمان‌های زیرمجموعه به‌ویژه سازمان تنظیم- با توجه به وظایف ذاتی‌اش- توسعه دسترسی مردم به ارتباطات از طریق تأمین زیرساخت‌های مناسب باهدف بهبود کیفیت زندگی آن‌ها است. چرا که ICT می‌تواند امکان توانمندسازی، توسعه فعالیت اقتصادی، ایجاد کسب‌وکارهای نوین، اشتغال بیشتر و در نهایت رفاه ایجاد کند که این مباحث در قالب «اقتصاد دیجیتال» معنا پیدا می‌کند.
 
 
 تکمیل دسترسی همه شهرهای کشور به نسل ۳ و ۴ در دولت دوازدهم
 
وی بابیان اینکه برای رسیدن به این اهداف باید به سمت تکنولوژی‌های نوین و استفاده از فناوری‌های جدید حرکت کنیم گفت: در همین راستا اقداماتی انجام شده است، به‌ویژه از ابتدای دولت دوازدهم که مهم‌ترین آن تکمیل دسترسی همه شهرهای کشور به نسل ۳ و نسل ۴ تلفن همراه و ارتقا کیفیت و بهبود سرعت دسترسی بوده است.
 
فلاح افزود: بر اساس آماری که وجود دارد میانگین سرعت دسترسی اینترنت از طریق شبکه‌های تلفن همراه به حدود ۲۶ مگابیت بر ثانیه رسیده است که این از میانگین جهانی نیز بالاتر است. بسیاری از کسب‌وکارهای که در حال حاضر در حوزه استارتاپی و شرکت‌های نوپا ایجادشده است بر بستر همین توسعه اینترنت و دسترسی مردم به خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات امکان‌پذیر شده است.
 
 ۸۰ درصد خانوارهای ایرانی باید به اینترنت با سرعت ۲۰ مگابیت بر ثانیه دسترسی پیدا کنند
 
معاون وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه رویکرد ما این نیست که صرفاً توسعه یکجانبه روی تلفن همراه داشته باشیم بلکه به‌موازات آن در حوزه دسترسی اینترنت ثابت هم برنامه‌های توسعه‌ای داشته‌ایم گفت: البته در حوزه اینترنت ثابت باید واقعیت را گفت که متأسفانه هنوز نتوانسته‌ایم به آنچه شایسته مردم ایران است برسیم. ما در حال حاضر حدود ۱۱ تا 12 میلیون دسترسی به اینترنت پرسرعت داریم. بااین‌حال فناوری که در این حوزه استفاده می‌شود ADSL است و نهایت سرعتی که می‌تواند در اختیار مردم قرار دهد ۱۶ مگابیت بر ثانیه است. این در حالی است که بر اساس اهداف تعیین‌شده برنامه ششم توسعه باید ۸۰ درصد خانوارهای ایرانی به اینترنت با سرعت ۲۰ مگابیت بر ثانیه دسترسی پیدا کنند.
 
وی افزود: برای اینکه این هدف محقق شود باید به سمت استفاده از فناوری‌های جدید همچون VDSL و یا FTTX حرکت کنیم. سرعت دانلود روی اینترنت VDSL نزدیک به ۵ برابر سرعت دانلود ADSL است و به مرز ۶۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد.
 
فلاح ادامه داد: شرکت مخابرات ایران اقداماتی در این راستا را آغاز کرد و اپراتورهای بخش خصوصی هم در این مسیر گام‌هایی را برداشته‌اند به‌طوری‌که اکنون یکی از شرکت‌ها در حوزه VDSL با ظرفیت حدود 70 هزار پرت کل شهر دزفول را تحت پوشش قرار داده است هرچند در حال حاضر حدود 6 هزار پرت فعال است و یا در پردیس هم در همین حوزه شرکتی ظرفیتی حدود 30 هزار پرت ایجاد کرده است.
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بابیان اینکه در حوزه ارائه خدمات ارتباطات ثابت سیمی/کابلی اقداماتی آغازشده است هرچند سرعت روند کار رضایت‌بخش نیست گفت: در این حوزه چند اقدام باید انجام می‌شد و یکی از آن‌ها بسترسازی مقرراتی بود که مصوبه ۲۶۰ مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درباره مقررات حاکم بر ارائه خدمات عمده‌فروشی بیت‌استریم در همین راستا بود.
 
وی افزود: با اجرای این مصوبه، زیرساخت‌های فیبر نوری در بخش دسترسی شرکت مخابرات ایران با شرکت‌های FCP و Servco به اشتراک گذاشته می‌شود و با رفع انحصار مخابرات در این بخش، کیفیت خدمات افزایش‌یافته و امکان انتخاب برای مشترکین فراهم می‌شود.
 
فلاح ادامه داد: در راستای بسترسازی مقرراتی، مصوبه ۲۳۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات هم شرایط جدیدی برای استفاده تمامی سرویس‌دهندگان ارتباطی از امکانات پایه‌ای شامل تجهیزات سیم مسی، میکروداکت، سابداکت و داکت شبکه دسترسی مخابرات ایجاد کرد.
 
معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: همچنین این آمادگی را داریم سال جاری هم در حوزه دسترسی‌های فیبر با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های سایر دستگاه‌ها همچون وزارت نیرو و شهرداری‌ها بتوانیم در حوزه اینترنت ثابت توسعه مناسبی داشته باشیم چون تنها اتکا به ظرفیت شرکت مخابرات روند پیشرفت و توسعه دسترسی را کند خواهد کرد.
 
تاثیر نوسانات ارزی در حوزه ارتباطات
 
وی بابیان اینکه یکی از عوامل مهمی که سال گذشته باعث کندی توسعه هم در حوزه ارتباطات ثابت و هم تلفن همراه شد ناشی از تحولات اقتصادی و افزایش قیمت ارز بود گفت: ۷۰ درصد تجهیزات و سرمایه‌گذاری در حوزه ICT مبتنی بر ارز است؛ یعنی درآمدها کاملاً بر پایه منابع داخلی و هزینه‌ها عمدتاً مبتنی بر منابع ارزی که همین مسئله باعث عدم تناسب شده بود.
 
فلاح افزود: البته برای سال جاری قطعاً باید برنامه‌ریزی بهتری داشته باشیم تا این عدم تناسب را به‌نوعی جبران کنیم. هرچند معتقدم سال گذشته همه به‌نوعی غافلگیر شدند چراکه واقعاً انتظار چنین جهش‌های ناگهانی را نداشتند. این در حالی است که از هم‌اکنون می‌دانیم با چه فرایندی روبرو خواهیم بود.
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: نکته مهم دیگری که در حوزه ICT اتفاق افتاده است بازگشت سرمایه اپراتورها در بخش ارتباطات فیکس بر اساس مطالعاتی که انجام دادیم و خود بخش هم اذعان دارند از ۵ تا ۷ سال به بالای ۱۲ افزایش پیداکرده است که همین امر سبب شده است که مقداری جذابیت سرمایه‌گذاری در حوزه ارتباطات فیکس کاهش پیدا کند.
 
 اکثر جاده‌های اصلی کشور، نسل ۳ و نسل ۴ اینترنت همراه قابل‌دسترس است
 
فلاح در ادامه در ارتباط با توسعه ارتباطات جاده‌ای گفت: در حال حاضر اکثر جاده‌های اصلی کشور، نسل ۳ و نسل ۴ اینترنت همراه قابل‌دسترس است. همچنین چیزی حدود 75 هزار کیلومتر جاده‌های کشور پوشش نسل ۲ را دارند بنابراین آن حداقل سرویس‌هایی که مردم در جاده نیاز دارند موجود است.
 
وی درباره آمار دقیق جاده‌های تحت پوشش خدمات اینترنت همراه گفت: قبل از اینکه آمار دقیق ارائه کنم یک نکته لازم به یادآوری است و آن اینکه معمولاً در تست‌های جاده‌ای، مسیر رفت‌وبرگشت در نظر گرفته می‌شود به فرض اگر اتوبان تهران- قم ۱۲۰ کیلومتر باشد ما در آمار مسیر رفت‌وبرگشت را تست کرده و آن را ۲۴۰ کیلومتر اعلام می‌کنیم؛ بنابراین آمارهایی که اعلام می‌شود شامل هم مسیر رفت و هم مسیر برگشت است.
 
معاون وزیر ارتباطات افزود: بر این اساس پوشش نسل ۲ مجموع همه اپراتورها، ۷۴۱۹۶ کیلومتر است. ۴۷۳۹۲ کیلومتر هم تحت پوشش نسل ۳ قرار دارد و ۲۴۱۸۶ کیلومتر هم تحت پوشش نسل ۴ اینترنت همراه قرارگرفته است. این آمارها شامل جاده‌های اصلی است که طبق پروانه باید تحت پوشش قرار می‌گرفتند.
 
توسعه ارتباطات در جاده‌های روستایی و فرعی با پروژه USO
 
وی ادامه داد: ممکن است خیلی از جاده‌های روستایی و فرعی هم هنوز تحت پوشش قرار نگرفته باشند که در آینده نزدیک و در قالب پروژه خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات (USO) تحت پوشش قرار خواهند گرفت. خدمات عمومی اجباری (Universal Services Obligation)، الزامی است جهانی که بر عهده دولت‌ها گذاشته می‌شود تا امکان استفاده از سرویس‌های مخابراتی، فناوری اطلاعات و پستی را برای آحاد کشور در هر نقطه که صرفه اقتصادی برای شرکت‌های خصوصی مخابراتی را ندارد فراهم نماید.
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تصریح کرد: همچنین این امکان وجود دارد که در نقاطی از جاده‌هایی اصلی هم کیفیت مناسبی وجود نداشته باشد که با جلسات متعدد به دنبال این هستیم با استفاده از ظرفیت‌های رومینگ ملی و یا توسعه و نصب تجهیزات جدید، بهبود و بهینه‌سازی کیفیت سرویس‌ها در جاده‌ها را داشته باشیم.
 
فلاح تأکید کرد: درهرحال امیدواریم امسال جاده‌های بیشتری تحت پوشش نسل ۳ و ۴ اینترنت تلفن همراه قرار گیرند هرچند در این حوزه باید مشکلات و تنگناها را هم در نظر گرفت چراکه اپراتورهای تلفن همراه درگیر همان مباحث ارزی و اقتصادی هستند. ولی امیدواریم بتوانند همه ظرفیت‌هایی خود را برای بهبود سرویس در جاده‌ها و روستاها به کار بگیرند.
 
وی تصریح کرد: البته بسترسازی مناسبی که سال گذشته انجام گرفت و به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و همچنین هیئت‌وزیران رسید، امکان استفاده اپراتورها از ظرفیت USO با درخواست و نظارت وزارتخانه است تا بتوانند در نقاط موردنیاز خودشان راسا اقدام کنند که این اتفاق از یک‌سو سرعت پوشش دهی را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر توسعه بهتر و باکیفیت‌تری را در روستاها و جاده‌های غیر اصلی کشورمان ایجاد خواهد کرد کما اینکه هزینه‌ها را نیز کاهش خواهد داد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.