تجارت الکترونیک

رمز ارز

فناوری اطلاعات

April 7, 2019
15:55 یکشنبه، 18ام فروردینماه 1398
کد خبر: 98540

پاکستان تا سال ۲۰۲۵ ارز دیجیتال عرضه می‌کند

بانک مرکزی پاکستان برنامه‌هایی را برای داشتن پول دیجیتالی تا سال ۲۰۲۵ اعلام کرده است. در صحبت‌ها پیرامون مقررات مؤسسه‌های مالی الکترونیکی که نهادهای غیر بانکی مجاز برای انتشار پول الکترونیکی جهت پرداخت‌های غیرحضوری هستند، «جمیل احمد»، جانشین رئیس بانک پاکستان اظهار داشت که پول الکترونیکی کارآمدتر و مقرون‌به‌صرفه‌تر است.
 
او همچنین از دولت خواست امنیت در فضای آنلاین را در اولویت بالاتری قرار دهد تا پاکستانی‌ها بیشتر بتوانند از نوآوری‌های اخیر بهره‌مند شوند.
 
همزمان با چشم‌انداز درازمدتی که دولت پاکستان برای خود در جهت ایجاد روپیه‌ی الکترونیکی ایجاد کرده است، شرکت‌های خصوصی می‌توانند دنبال ایجاد راه‌حل‌های دیجیتالی در خلال این‌مدت باشند. احمد می‌گوید:
 
این سیاست دولت ماست که استفاده از تجارت الکترونیک را به‌صورت عمومی از طریق برپایی کمپین‌های آگاهی برای ترویج فرهنگ تجارت الکترونیک، تشویق و ترغیب کند. تجارتی که تراکنش‌های تجاری الکترونیک را چه به‌صورت محلی و ملی و چه بین‌المللی پشتیبانی می‌کند.
 
از بانکداری بدون شعبه تا انتقال از طریق بلاک چین
نوآوری مالی اخیر در پاکستان، قانونی کردن بانک‌های تحت وب یا بدون شعبه بوده است. گام بعدی، صدور مجوز برای مؤسسه‌های غیر بانکی جهت شرکت در تسهیل نقل و انتقالات است. این مؤسسه‌ها فریم‌ورکی را برای شرکت‌های بلاکچین به‌منظور اقدام به تصویب آیین‌نامه آماده می‌کنند. بانک مرکزی قصد دارد نسخه‌ی دیجیتالی از روپیه‌ی کشورش را ارائه دهد. البته جزئیات بیشتری در این زمینه در دسترس نیست. روند جهانی به سمت رویکرد غیر نقدی است. احمد درباره‌ی موفقیت بانک‌های بدون نیاز به شعبه می‌گوید:
 
ارائه‌دهندگان بانک‌های بدون شعبه به خوبی تکامل امور این بانک‌ها را ادامه داده‌اند و اکنون سرویس‌های مالی را به بخش عظیمی از جمعیت ما ارائه می‌کنند.
 
در بعضی از زمینه‌ها، پاکستان نسبت به بسیاری از کشورها در بانکداری موبایلی برتری دارد و در سال‌های اخیر بانک جهانی این کشور را تحسین کرده است.
 
بلاک چین، به‌عنوان یک دانش و صنعت به‌سرعت درحال رشد، ابزارهای ضروری را برای اطمینان از شفافیت و بهره‌وری کافی در تراکنش‌های مالی دیجیتالی فراهم کرده است. سیستم‌های مالی دیجیتال که پیش از بلاک چین فعال شدند، بیشتر در معرض خطر ناامنی قرار دارند و به‌طور عمومی دارای کیفیت پایین‌تری از لحاظ امنیت هستند. مقدار دلارهای جعلی از نظر فنی نامعلوم است. وجود چنین دلارهای تقلبی به میزان میلیون‌ها یا شاید میلیاردها دلار، یک واقعیت است. تحقیقی که در همان روزهای ابتدایی ظهور بیت کوین منتشر شد، نشان می‌داد که به ازای هر ۱۰ هزار دلار قانونی، ۱ دلار جعلی وجود دارد.
 
اوایل سال گذشته، یک بانک پاکستانی از انتقال‌های بین‌المللی از مالزی با استفاده از بلاکچین خبر داد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.