April 26, 2019
17:56 جمعه، 6ام اردیبهشتماه 1398
کد خبر: 99081

اظهارات حکیم جوادی در خصوص موانع هوشمندسازی تهران

علی حکیم جوادی گفت: بزرگترین خلایی که در راه هوشمندسازی در تهران با آن روبه رو هستیم، خلاهای قانونی است.
 
علی حکیم جوادی، مدیرعامل گروه فناوران هوشمند بهسازان فردا، با اشاره به دستاوردهای شهر هوشمند گفت: تاثیرات مثبت چنین اقدامی هم برای شهروندان و هم برای شهرداری و دولت بسیار مشخص است. به بیان دیگر هوشمند سازی هزینه های شهر را به شدت کاهش می دهد، شفافیت را در روابط سازمانی و اداری ایجاد می کند.
 
وی ادامه داد: در شهر هوشمند قسمت عمده ای از فعالیت شهروندان که از طریق سیستم های الکترونیک و بدون حضور مستقیم انجام می شود را می توان عملی کرد. علاوه بر این هوشمندسازی یکپارچگی را میان قسمت های مختلف شهرداری به وجود می آورد که در نهایت باعث ارایه خدمات بهتر و سازمان یافته تری به شهروندان می شود.
 
حکیم جوادی تصریح کرد: هوشمندسازی کلانشهر تهران تاثیرات بسیار مثبتی بر روی مسایل زیست محیطی و آلودگی هوا خواهد داشت، چراکه این اقدام ترددها را در سطح شهر بهینه کرده و کاهش می دهد. استفاده از ابزارهای مختلفی که مربوط به اینترنت اشیا است نیز سبب خواهد شد که سیستم یکپارچه شهری ایجاد شده و شهروندان وارد مرحله جدیدی از توسعه یافتگی شوند، چرا که شهر ساماندهی جدی پیدا خواهد کرد.
 
وی با اشاره به این نکته که شهر هوشمندسازی مفهومی است که غایت آن به طور کامل مشخص نیست گفت: اما واضح است که استفاده از ابزارهای موجود در جهت هوشمندسازی باعث می شود که شهر وضعیت مناسب تری پیدا کند و شهروندان در یک رفاه بهتری قرار گیرند.
 
این کارشناس فناوری اطلاعات اظهار کرد: به عقیده من در تهران به لحاظ زیرساخت های ارتباطی و فناوری اطلاعات تلاش های بسیاری کرده ایم و اقدامات در خور توجهی انجام داده ایم. به عنوان مثال بحث کنترل ترافیک، شبکه های ارتباطی فیبر نوری خاص شهرداری و مجموعه هایی که به لحاظ نرم افزاری به صورت اتوماسیون راه اندازی شده اند، سیستم های اطلاع رسانی که ایجاد شده اند و… بخش هایی از حوزه هوشمندسازی است که انجام شده است.
 
وی افزود: بزرگترین خلایی که در راه هوشمندسازی در تهران با آن روبه رو هستیم، خلاءهای قانونی است. شهر هوشمند به دلیل هزینه بالایی که برای اجرایی کردن و پیاده سازی دارد، شهرداری ها به تنهایی از عهده انجام آن بر نمی آیند و این امر تنها مختص تهران نیست. در تمام دنیا شهرداری ها برای انجام چنین پروژهای بزرگی از همکاری و مشارکت بخش خصوصی در پروژه های عمومی استفاده می کنند.
 
حکیم جوادی با اشاره به اینکه برای داشتن تهران هوشمند نیاز است که زیرساخت های حقوقی و مالی ایجاد شود عنوان کرد: به بیان ساده تر باید قوانین خاص این امر را ایجاد کنند تا از کمک بخش خصوی بهره مند شوند، چرا که بخش خصوصی باید از بازگشت سرمایه خود اطمینان داشته باشد. به عنوان مثال با قوانینی که اکنون وجود دارد ما برای هر اقدامی باید مناقصه و مزایده برگزار کنیم که بدون شک این امر پاسخگوی نیاز شهرداری نخواهد بود.
 
وی تاکید کرد: سازمان هایی که در شهرداری ها وجود دارند به گونه ای هستند که برای عملی شدن شهر هوشمند نیاز به یکپارچگی دارند. به این منظور که معاونت ها و بخش های مختلف شهرداری ها باید تحت مدیریت واحد قرار گیرند تا زیرساخت هایی که شکل می گیرد را به خدمت هوشمندسازی بگیرند. برای هوشمندسازی شهرداری باید از حالت جزیره ای خارج و یکپارچه شود.
 
گفتگو: هانیه حقیقی-سینا
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.