امنیت

فناوری اطلاعات

May 4, 2019
11:05 شنبه، 14ام اردیبهشتماه 1398
کد خبر: 99253

بی خبری مجلسی ها از سرنوشت لایحه صیانت از داده های شخصی/ تهدید اطلاعات شخصی مردم در خلاء قانونی

ادامه درز اطلاعات مردم از پلتفرم ها در حالی است که در مرداد ماه سال گذشته "لایحه صیانت از داده های شخصی" در راستای حمایت از حریم خصوصی کاربران فضای مجازی توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران رونمایی شد و قرار بر این بود این لایحه در مجلس طرح و به قانونی برای دفاع از حریم خصوصی و اطلاعات شخصی مردم تبدیل شود، اما با گذشت نزدیک به 9 ماه از تصویب این لایحه، وکلای مردم در مجلس از سرنوشت آن بی خبر هستند.
 
لایحه صیانت از داده های شخصی با همکاری وزارت ارتباطات و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تدوین و در مرداد ماه سال گذشته در حاشیه نمایشگاه الکامپ رونمایی شد. هدف اصلی این لایحه که قرار بود در مجلس به قانون تبدیل شود، صیانت از حیثیت و کرامت اشخاص است که قواعد و احکام آن شامل؛ تبیین حقوق اشخاص موضوع داده‌ها، به‌ویژه در تعامل با سایر حق‌های مشروع، ضابطه‌مندی فرایند پردازش داده‌های شخصی، مسئولیت‌پذیری پردازش، هم‌افزایی امور تنظیمی و نظارتی پردازش و جبران‌پذیری زیان‌ها و آسیب‌های پردازش می شود.
 
همچنین قرار بود چهار لایحه دیگر با عنوان‌های حاکمیت‌های الکترونیکی، مسئولیت پذیری در فضای مجازی، لایحه خاص برای تراکنش‌های الکترونیکی و شناسایی الکترونیک در دست اقدام قرار گیرد.
 
محمدجواد آذری جهرمی،‌ وزیر ارتباطات کشور، در رونمایی لایحه " صیانت از داده های شخصی" اظهار امیدواری کرد؛ این لایحه در کمیسیون لوایح دولت پیگیری و به مجلس ارائه و تبدیل به قانون شود.
 
وی تاکید کرد: همه این لوایح در کنار هم، آینده دیجیتال کشور را خواهد ساخت.
 
در مراسم رونمایی این لایحه رمضانعلی سبحانی‌فر، رئیس کمیسیون ارتباطات مجلس، نیز حضور داشت.
 
وی دراین مراسم با بیان اینکه ما از مجلس دوره گذشته به دنبال این لایحه بودیم اما فرصتی فراهم نمی‌شد، افزود: با لایحه‌ای که امروز تصویب می‌شود، بخش عمده‌ای از دغدغه کاربران و مشترکان حفظ خواهد شد و این بدان معناست که نه تنها حریم شخصی کاربران خدشه‌دار نمی‌شود، بلکه کسانی که از اطلاعات کاربران بدون اجازه خودشان استفاده می‌کنند، دیگر این امکان را نخواهند داشت.
 
همچنین پروانه مافی، رییس کمیسیون کسب وکارهای اینترنتی مجلس شورای اسلامی، نیز یکی دیگر از نمایندگان حاضر در این مراسم بود.
 
علی رغم تمام تاکیدهای وکلای مردم برای صیانت از حریم خصوصی و اطلاعات شخصی کاربران بعد از 9 ماه، آنها از سرنوشت "لایحه صیانت از داده های شخصی"ابراز بی اطلاعی می کنند.
 
سبحانی فر در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به چرایی به نتیجه نرسیدن "لایحه صیانت از داده های شخصی" ، گفت: قرار بر این بود لایحه مورد بحث به مجلس بیاید، اما تا امروز خبری نشده است.
 
وی ادامه داد: البته قوانین مشابهی درباره حفاظت از اطلاعات شخصی و حریم خصوصی افراد وجود دارد، اما جامع و کامل نیست.
 
سبحانی فر با بیان اینکه در این زمینه خلاء های قانونی زیادی داریم، ‌افزود: "لایحه صیانت از داده های شخصی" برای اصلاح  و رفع خلاء های قانونی تدوین شده است.
 
وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه با توجه به اهمیت موضوع چرا نمایندگان پیگیر لایحه مذکور نبوده اند،‌ اظهار کرد: لایحه مورد بحث با همکاری وزارت ارتباطات و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تدوین شده است و این امر ثابت می کند حفاظت اطلاعات و حریم شخصی مردم برای نمایندگان در مجلس اهمیت دارد.
 
پروانه مافی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به تکرار پرسش چرایی به نتیجه نرسیدن "لایحه صیانت از داده های شخصی" عنوان کرد که از سرنوشت لایحه بی اطلاع هستم.
 
وی به جمله؛ "لایحه مورد بحث تا امروز به مجلس نیامده است" بسنده کرد.
 
بر اساس این گزارش؛ بی خبری مجلسی ها از سرنوشت "لایحه صیانت از داده های شخصی" نشان می دهد این موضوع پر اهمیت هنوز دغدغه اصلی وکلای مردم در مجلس نشده است. ادامه درز اطلاعات کاربران پلتفرم های کسب و کار ایرانی، ضرورت پرداختن به "لایحه صیانت از داده های شخصی" را بیش از گذشته نشان می دهد چرا که حمایت حقوقی از اطلاعات و حریم شخصی انتظار به حق مردم است، ضمن اینکه خلاء های قانونی، جو بی اعتمادی به پلتفرم های داخلی را در بین مردم ایجاد می کند که متضرر آن تولید ملی و اقتصاد کشور خواهد بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.