اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 13, 2019
15:15 دوشنبه، 23ام اردیبهشتماه 1398
کد خبر: 99526

استفاده از حسگرهای بومی در ماهواره “پارس ۲”/تدوین نقشه راه باتری‌های لیتیوم یون فضایی

رئیس پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخت حسگرهای فضایی، رادار دهانه مصنوعی (SAR) و سیستم‌های ذخیره‌ساز انرژی را از ماموریت‌های این پژوهشکده نام برد و گفت: در ماهواره‌هایی که در دستور کار محققان قرار دارد، از حسگرهای ساخته شده در این پژوهشکده استفاده خواهد شد.
 
دکتر رئیسی با بیان اینکه پروژه‌های این پژوهشکده در ۳ گروه پژوهشی "حسگرهای فضایی"، "سنجنده‌های راداری" و "ذخیره‌سازی انرژی" پیگیری می‌شود، افزود: ماهواره‌هایی که پرتاب می‌شوند، برای تعیین وضعیتشان نیاز به یکسری حسگر دارند که ساخت و تست این نوع حسگرها در گروه حسگرهای فضایی انجام می‌شود.
 
وی حسگرهای "افق زمین"، "ستاره"، "مغناطیس" و "خورشید" را از جمله حسگرهای مورد استفاده در ماهواره‌ها دانست و اظهار کرد: ما برای تعیین وضعیت، از اجرام آسمانی استفاده کرده و موقعیت خود را نسبت به یکی از این اجرام چون زمین، ستاره‌ها و خورشید تعیین می‌کنیم.
 
رئیسی با تاکید بر اینکه این حسگرها به منظور تصحیح وضعیت ماهواره نسبت به زمین استفاده می‌شود، خاطر نشان کرد: دقت حسگر ستاره تا هزارم درجه ولی حسگر افق زمین و حسگر خورشید تا دهم درجه است. ما در طراحی برخی از حسگرها به استانداردهای جهانی رسیدیم، مانند حسگرهای مغناطیس و خورشید.
 
سنجنده‌های راداری
 
وی عمده فعالیت‌های گروه سنجنده‌های راداری پژوهشگاه فضایی را تصویربرداری فضایی دانست و یادآور شد: در حوزه سنجش از دور، تصویربرداری فعال در فرکانس‌های موج رادیویی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این زمینه رادار دهانه مصنوعی (SAR)، مؤثرترین ابزار تصویربرداری رادیویی با کیفیت و تفکیک پذیری بالا است که به عنوان یک سیستم پایشی و نظارتی راداری، از مزایای متعددی نظیر قابلیت کار در تمام ساعات شبانه‌روز با شرایط جوی مختلف برخوردار است.
 
رئیسی ادامه داد: با واگذاری پروژه رادار دهانه مصنوعی به این پژوهشکده، راهبرد کلان حسگر محموله‌ای رادار دهانه مصنوعی در دستور کار ما قرار گرفت. هدف نهایی این راهبرد که هم اکنون سامانه هواپایه آن طراحی، ساخته و تست شده است، توسعه و بومی‌سازی فناوری مورد نیاز در طراحی سیستمی، تفصیلی و ساخت سامانه رادار دهانه مصنوعی فضاپایه تعیین شده است.
 
سیستم‌های ذخیره‌ساز انرژی الکتریکی
 
رئیس پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران واقع در شیراز با اشاره به فعالیت‌های گروه سیستم‌های ذخیره‌ساز انرژی الکتریکی پژوهشکده، خاطر نشان کرد: این سیستم‌ها در سامانه‌های فضایی به منظور تأمین توان الکتریکی اجزایی چون "کنترل"، "ناوبری و هدایت"، "ارتباطات"، "کنترل وضعیت" و "مدیریت حرارتی" مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
وی اضافه کرد: بر این اساس راهبرد کلان و نقشه راه باتری‌های لیتیوم یون فضایی تدوین شده و ساخت آن در این پژوهشکده در دست اجرا است. ضمن آنکه تأمین بسته‌های کامل باتری ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی پژوهشگاه فضایی ایران شامل سیستم مدیریت باتری از دیگر مأموریت‌های این پژوهشکده به شمار می‌رود.
 
به گفته این محقق حوزه فضایی در حال حاضر باتری تا حدود هزار سیکل شارژ و دشارژ در این پژوهشکده طراحی و تست شده است.
 
همکاری در پروژه‌های فضایی کشور
 
رئیسی با اشاره به همکاری این پژوهشکده با پروژه‌های فضایی کشور، گفت: تست‌های صحه‌سنجی در ماهواره‌ها بسیار با اهمیت است؛ از این رو تست‌های مرتبط با صحه‌سنجی کلیه حسگرهای ساخته شده را بر عهده داشتیم.
 
وی همچنین تاکید کرد: در ماهواره دیگر کشور مانند ماهواره "پارس ۲" از حسگرهایی که در این پژوهشکده ساخته شده، استفاده خواهد شد. علاوه بر آن پک کردن مجموعه باتری ماهواره‌های "ناهید" و "سها" نیز در این مجموعه انجام می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.