اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 20, 2019
18:19 دوشنبه، 30ام اردیبهشتماه 1398
کد خبر: 99702

اقدامات دولت فنلاند در کنترل انتشار اخبار دروغ

دولت فنلاند از سال 2014 میلادی با اجرای طرح مقابله با اخبار جعلی و دروغین ( فیک نیوزها ) توانسته از انتشار بسیاری از خبرهای نادرست در سطح این کشور جلوگیری کند.
 
در این طرح به همه شهروندان، دانشجویان، خبرنگاران و سیاستمداران آموزش داده می‌شود تا چگونه در برابر اخبار دروغین که تنها به دنبال تشویق اذهان عمومی و ایجاد دودستگی و نفاق در درون جامعه هستند؛ مقابله کنند.
در سال‌های اخیر عملیات اطلاعات جاسوسی فراوانی از طریق حملات آنلاین صورت گرفته است اما بیشتر آنان در حوزه مهاجرت، اتحادیه اروپا و پیوستن فنلاند به عنوان عضو کامل ناتو بوده است.
در سال 2015 رئیس جمهور فنلاند از کلیه شهروندان این کشور خواست تا در برابر انتشار هرگونه اخبار جعلی احساس مسئولیت داشته باشند.
یک سال بعد از این هشدار، کارشناسان آمریکایی برای مقابله با اخبار کذب و جمع آوری این نوع اخبار در سطح جامعه از دولت فنلاند درخواست مشورت کردند.
دولت فنلاند همچنین با اصلاح سیستم آموزشی و ایجاد تفکر انتقادی در مراکز آموزشی کشور تأثیر به سزایی در رشد سواد رسانه‌ای شهروندان این کشور داشته است.
بر اساس آخرین نظرسنجی موسسه جامعه باز (Open Society)، فنلاند در میان 35 کشور اروپایی دارای جایگاه اول از نظر سواد رسانه‌ای میان شهروندان است.
طرح مقابله با اخبار دروغین دولت فنلاند دو سال قبل از دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا راه اندازی شد.
یکی از مهمترین دلایل راه اندازی این طرح هم مرزی فنلاند با کشور روسیه است. فنلاند دارای 832 مایل مرز مشترک با روسیه است.
«تواینن» رئیس ارتباطات دفتر نخست وزیر فنلاند در این باره می‌گوید، فنلاند از 101 سال گذشته بعد از اعلام استقلال و جدایی از روسیه همیشه از کمپین تبلیغاتی حمایت کرملین رنج برده است. درسال 2014 پس از الحاق کریمه به روسیه و حمایت مسکو از شورشیان شرق اوکراین، برای فنلاند مشخص شد که میدان جنگ تغییر یافته است و در حقیقت صحنه نبرد حال حاضر در جنگ اطلاعاتی آنلاین صورت می‌گیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.