اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 1, 2019
16:29 شنبه، 11ام خردادماه 1398
کد خبر: 99909

سامانه ای هوشمند برای پاسخ به شایعات فضای مجازی

فضای مجازی حوزه ای است که کاربران زیادی به آن وارد شده اند این فضا مانند فضای حقیقی است به این معنا که همان طور که در دنیای واقعی شاهد بروز برخی شایعات هستیم، در فضای مجازی نیز شایعات وجود دارند.
در فضای مجازی به دلیل امکان نامعلوم بودن هویت برخی افراد و سرعت انتشار مطالب، خیلی راحت می توان به شایعات و شایعه سازی دامن زد.
 
البته یکی از دلایل گسترش شایعات در فضای مجازی که این حوزه را با بحران هایی روبرو کرده است، نداشتن سواد رسانه ای در کاربران در این حوزه است.
 
به بیان دیگر، با گسترش فضای مجازی به خصوص افزایش استفاده مردم از پیام رسان ها، نشر اخبار و… شایعات نیز روزبه روز افزایش پیدا می کند. میزان اثرگذاری این شایعات در جامعه به قدری زیاد شده است که اخیراً چندین پروژه بزرگ برای شناسایی اخبار جعلی تعریف شده است.
 
در مقاله «طراحی و پیاده سازی سامانه هوشمند جهت پاسخ به شایعات فضای مجازی» که در پنجمین کنفرانس وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ ارائه شد، سامانه ای هوشمند طراحی شد که اخبار جعلی و شایعات موجود در فضای مجازی که یک بار مشابه آن ثبت شده است را شناسایی کرده و جواب دهد.
 
برای این کار از تکنیک های مشابهت یاب در پردازش متن و تصویر استفاده شده است. بر اساس این گزارش، متن یک شایعه با متون دیگر تفاوت هایی دارد و شامل چند کلیدواژه خاص است که استفاده از الگوریتم های مشابهت یابی رایج برای آن جواب بهینه نمی دهد. همچنین تصاویر مربوط به یک خبر را با این دید می توان به طور ویژه بررسـی کرد. برای متون، یک مدل مشابهت یاب وزنی ارائه شده اسـت که در مقایسه با مدل های موجود نتایج بهتری از آن دریافت شد و برای تصاویر نیز، الگوریتمی انتخاب شد که برای مشابهت یابی تصاویر خبری بهتر جواب می دهد.
 
مقاله «طراحی و پیاده سازی سامانه هوشمند جهت پاسخ به شایعات فضای مجازی» که در پنجمین کنفرانس وب پژوهی ارائه شد توسط مجتبی مصطفوی قهفرخی، ایمان مختاری فرد، شاهین شمسی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه شهرکرد و دانشگاه آزاد قم تالیف و ارائه شد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.