اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 3, 2019
15:29 دوشنبه، 13ام خردادماه 1398
کد خبر: 99965

ارتباط موفق ماهواره‌های اینترنت‌رسان ارسالی استارلینک با ایستگاه‌های زمینی

۶۰ ماهواره اینترنت رسان شرکت “اسپیس ایکس” از دسته نخست صورت فلکی ماهواره‌ای پروژه “استارلینک” که حدود یک هفته است در حال گردش به دور زمین هستند، به گفته این شرکت صفحات خورشیدی خود را با موفقیت باز کرده و با ایستگاه‌های زمینی ارتباط برقرار کرده‌اند. انتظار می رود استقرار این ماهواره ها در ارتفاع کامل بیش از سه تا چهار هفته بطول بیانجامد.
 
پروژه یادشده در سال ۲۰۱۵، با پاسخ رگولاتوری حوزه آمریکا FCC به درخواست مجوز “ایلان ماسک” مدیرعامل این شرکت جهت ایده ارائه پهنای باند جهانی ماهواره‌ای آغاز شد و در سال ۲۰۱۷ برنامه استارلینک به‌عنوان یک سیستم ارتباطی پهنای باند بی‌سیم ارزان‌قیمت که می‌تواند دسترسی به اینترنت را در سراسر جهان فراهم کند، به ثبت رسانده شد.
 
براساس مجوز FCC اسپیس ایکس اجازه پرتاب حدود ۱۲ هزار ماهواره از خوشه استارلینک را دارد. پیش از این نیز رگولاتوری این کشور، با درخواست شرکت های OneWeb، Space Norway و Telesat برای دسترسی به بازار آمریکا به منظور ارائه خدمات پهن باند ماهواره ای  و دسترسی به اینترنت در نواحی کم برخوردار موافقت کرده بود.
 
شرکت آمازون نیز برای ورود به این بازار جدید طرح مشابهی با ۳۲۰۰ ماهواره در برنامه دارد که “پروژه کیوپر” نام گرفته است.
 
براساس این پروژه عظیم، می‌بایست حداقل با ۶ پرتاب دیگر ۴۰۰ ماهواره در مدار زمین قرار گیرد تا یک شبکه جزئی اینترنت ایجاد شود. استارلینک بنا دارد تا دو سال آینده برای پوشش مداوم حداقلی جهانی ۱۸۰۰ ماهواره به فضا بفرستد، چیزی بیش از تعداد کل ماهواره‌های فعلی که به دور مدار زمین می‌چرخند.
 
ماسک همچنین گفته است که شرکت SpaceX در اواخر سال آینده، شروع به جذب مشتری خواهد کرد و پس از آن تا حدود ماهانه ۲۰۰۰ ماهواره در هرسال راه‌اندازی خواهد کرد، تا نهایتاً دوازده هزار ماهواره در مدار زمین به گردش درآید.
 
ایلان ماسک همچنین اعلام کرده امیدوار است که با تکمیل استارلینک و آغاز سودآوری مالی آن شرکت اسپیس‌ایکس منابع پولی لازم برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بلندپروازانه او را به‌دست آورد؛ پروژه‌هایی نظیر ساخت یک شهرک خودکفا در مریخ و تأسیساتی در ماه.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.