تلفن همراه

گوشی

June 3, 2019
16:48 دوشنبه، 13ام خردادماه 1398
کد خبر: 99968

نوآوری هواوی برای بهبود 20 درصدی کارایی گوشی‌هایش

سیستم فایل الگویی است که برای نوشتن، خواندن و ساماندهی داده‌ها و فایل‌ها بر روی حافظه‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر کدام از کمپانی‌ها با توجه به نیاز کاربران و سخت‌افزار مورد استفاده در دستگاه‌های خود، مناسب‌ترین سیستم فایل را انتخاب می‌کنند. در این میان هواوی با توسعه سیستم‌ فایل اختصاصی برای گوشی‌های هوشمند خود، توانسته عملکرد محصولات خود را به طرز قابل توجهی بهینه کند.
اکثر سازندگان و کمپانی‌های بزرگ از سیستم‌های‌ فایل‌ آماده  نظیر exFAT، F2FS و ext4 برای دستگاه‌های مختلف استفاده می‌کنند. برخی از این سیستم‌های‌ فایل‌ نظیر ext4، در درازمدت آزمون خود را پس داده‌اند و عملکرد آن‌ها همگان را راضی کرده است؛ با این حال، این مسئله به آن معنا نیست که کمپانی‌هایی همانند هواوی که همیشه به دنبال جایگزینی مناسب‌تر با عملکردی بهتر است دست از نوآوری بردارد.
 
از همین رو هواوی اقدام به توسعه‌ی یکی از سیستم‌های فایل‌ متن‌باز سیستم‌عامل لینوکس تحت عنوان “EROFS” کرده و آن را به طور اختصاصی برای استفاده در گوشی‌های هوشمند خود (تحت رابط کاربری EMUI 9.1) بهینه کرده است. EROFS مخفف عبارت Extendable Read-Only File System است که به معنای «سیستم فایل فقط خواندنی توسعه‌پذیر» است.
هر کدام از سیستم‌های فایل،‌ ساختار و ویژگی‌های متفاوتی دارند و از روش‌های مختلفی برای نوشتن، خواندن و ساماندهی داده‌ها استفاده می‌کنند؛ به همین دلیل در انتخاب سیستم‌ فایل مناسب، صرفاً کافی است به نیاز کاربر توجه شود. به عنوان مثال برخی سیستم‌‌های فایل با فضاهای ذخیره‌سازی کوچک و برخی دیگر با فضاهای ذخیره‌سازی بزرگ سازگاری دارند. برخی از آن‌ها از سرعت خواندن و نوشتن بالا و برخی دیگر از سطح امنیت بالاتری برخوردار هستند.
 
اما در این میان، سیستم فایل توسعه یافته توسط هواوی، ساختاری متفاوت با سایر سیستم‌های فایل‌ ارائه می‌کند. EROFS مجهز به الگوریتم فشرده‌سازی پیشرفته‌تر در مقایسه با سایر سیستم‌های فایل‌ است که امکان دستیابی به سرعت خواندن و نوشتن بالاتر و صرفه‌جویی در فضای ذخیره‌سازی را فراهم می‌کند.
طبق اعلام رسمی هواوی، سیستم فایل EROFS سبب صرفه‌جویی 2 گیگابایتی در فضای مورد استفاده توسط سیستم‌عامل می‌شود. همچنین در استفاده روزمره نیز به طور متوسط تا 20 درصد سریع‌تر از ext4 عمل می‌کند و قادر است با حداکثر سرعت 63.3 مگابایت در ثانیه به خواندن تصادفی اطلاعات بپردازد. این افزایش سرعت سبب بهبود محسوس در گشت و گذار بین برنامه‌ها و اجرای بازی‌ها، مخصوصاً در حالت مالتی تسکینگ (اجرای همزمان چند برنامه) می‌شود.
 
از سوی دیگر به لطف سطح دسترسی محدود به پارتیشن‌های سیستمی (به عنوان مثال همان درایو C در دستگاه‌های ویندوزی)، نرم‌افزارهای جانبی نمی‌توانند تغییری در فایل‌های سیستمی ایجاد کنند؛ بر اساس همین موضوع، احتمال آلوده شدن سیستم‌عامل به بدافزارها و ویروس‌های مخرب تا حد چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.