تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 9, 2019
14:21 یکشنبه، 19ام خردادماه 1398
کد خبر: 100111

بانک مرکزی هند مشارکت در پیش‌نویس لایحه‌ ممنوعیت ارزهای دیجیتال را تکذیب کرد

طبق درخواست حق دسترسی به اطلاعات ارائه شده در روز ۴ ژوئن (۱۴ خرداد)، بانک مرکزی هند در خصوص لایحه‌ی ممنوعیت ارزهای دیجیتال اظهار بی‌اطلاعی کرد. این در حالی است که برخی از سازمان‌های دولتی از این لایحه‌ قانون‌گذاری پشتیبانی کرده‌اند. در این لایحه، پیشنهاد ممنوعیت خرید، فروش و صدور هرگونه ارز دیجیتال داده شده است.
 
روز گذشته، دوستداران بیت کوین و ارزهای دیجیتال با انتشار خبری از سوی هند شوکه شدند. در پیش‌نویس لایحه ممنوعیت ارزهای دیجیتال در این کشور، برای کسانی که اقدام به استفاده و خریدوفروش ارز دیجیتال کنند، مجازات زندان در انتظارشان خواهد بود.
 
در پی انتشار گزارشی از سوی روزنامه‌ی ایکانامیک تایمز، وارون ستی (Varun Sethi)، وکیل متخصص بلاک چین، درخواست بررسی مشارکت بانک مرکزی هند در پیش‌نویس «ممنوعیت و قانون‌گذاری لایحه‌ی رسمی ۲۰۱۹ ارزهای دیجیتال» را مطرح کرد.
 
بنا بر گزارش کوین دسک، به گفته‌ی مقامات هندی، بانک مرکزی این کشور در طول روند قانونی این لایحه، با سازمان‌های دولتی در ارتباط نبوده و نسخه‌ای از این لایحه دریافت نکرده است. این بانک، سؤال‌های وکیل بانک مرکزی این کشور را به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارسال کرد. از جمله‌ی این سؤالات می‌توان به این مورد اشاره کرد:
 
ارزهای دیجیتال رسمی برای بانک مرکزی هند کدامند؟
 
ماه آوریل، بانک مرکزی هند در قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال مشارکت داشته و در فضایی آزمایشی، محصولات بلاک چینی، به غیر از ارزهای دیجیتال را روی چندین مصرف‌کننده به عنوان نمونه مورد آزمایش قرار داد. این بانک، در گذشته از ممنوعیت کامل ارزهای دیجیتال حرفی به میان نیاورده بود.
 
در ماه نوامبر ۲۰۱۷، نارندرا مودی (Narendra Modi)، نخست وزیر هند، هیئتی را به منظور مطالعه‌ی نحوه‌ قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال تشکیل داد. در همین زمان، چندین طرح دولتی نیز برای قانون‌گذاری بلاک چین در این کشور مطرح شد.
 
ایکانامیک تایمز اشاره کرد که در پی پشتیبانی از ممنوعیت کامل ارزهای دیجیتال، کمیته‌ای متشکل از اداره‌ی امور اقتصادی، اداره‌ی مرکزی مالیات مستقیم (CBDT)، اداره‌ی مرکزی مالیات و گمرک غیرمستقیم (CBIC) اعلام داشتند که تاکنون برای اقدام علیه ارزهای دیجیتال تأخیر زیادی صورت گرفته است.
 
اگر این لایحه تصویب شود، برای کسانی که به طور مستقیم و یا غیرمستقیم به رسیدگی، استخراج، تولید، فروش، انتقال، صدور و یا معامله‌ی ارزهای دیجیتال مشغول‌اند، ممکن است تا ۱۰ سال زندان در نظر گرفته شود. در این لایحه همچنین از ارز دیجیتال رسمی این کشور، دیجیتال روپی (Digital Rupee)، رونمایی شد. گفته می‌شود که استفاده از این ارز دیجیتال برای کاربران، زندان در پی نخواهد داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.