تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 22, 2019
13:49 شنبه، 1ام تیرماه 1398
کد خبر: 100411

معاون توسعه و نظارت شرکت شاپرک: PSPها رقیب پرداختیارها نیستند

حدود ۳۰ پرداختیار تفاهم‌نامه‌ فعالیت خود با شرکت شاپرک را امضا کرده‌اند و ۳۰۰ درخواست نیز در انتظار بررسی شرایط و در نهایت امضای تفاهم‌نامه به سر می‌برند.
به گزارش پیوست، زمانی که ۹ ماه پیش اولین تفاهم‌نامه‌‌های پرداختیاری میان شاپرک و ۶ شرکت فینتک به امضا رسید، آرزوی بسیاری از کسب و کارهای نوپا محقق شد؛ چرا که امیدوار شدند از این پس می‌توانند با دغدغه کمتری به فعالیت خود ادامه دهند و بخشی از بازار را که شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت (PSP) سراغ آن نمی‌روند یا برایشان به صرفه نیست را جذب کنند. حالا اما با رونق گرفتن فعالیت شرکت‌های پرداختیاری بیم آن ایجاد شد که شرکت‌های PSP با ایجاد شرکت‌هایی در زیرمجموعه خود و دریافت مجوز پرداختیاری به عنوان رقبای اصلی این شرکت‌ها عمل کنند.
 
معاون توسعه و نظارت شرکت شاپرک هر چند این دغدغه را رد نکرد اما به پیوست گفت: «مدل فعالیت شرکت‌های PSP با مدل شرکت‌های پرداختیاری متفاوت است.»
 
مهدی طوبایی افزود: «در مستند بانک مرکزی هیچ ممنوعیتی برای فعالیت شرکت‌های PSP در این زمینه در نظر گرفته نشده است، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که سهم بازار PSP در بازار پرداخت با سهم بازار پرداختیار از این بازار کاملا متفاوت است و با یکدیگر قابل مقایسه نیست.»
 
او ادامه داد: «با توجه به اندازه شرکت‌های PSP به نظر نمی‌رسد تجمیع پول برای آنها جذاب باشد و تصمیم بگیرند از این طریق سودی به دست آورند.»
 
او با اشاره به اینکه پرداختیار باید کارمزدش را از کف بازار تامین کند و شرکت PSP این کارمزد را از بانک بگیرد گفت: «کانال‌های درآمدی پرداختیار از PSP کاملا از یکدیگر جدا هستند از همین رو سیاستگذار زمان تدوین مصوبه با این تصور که این دو بخش رابطه‌اشان با یکدیگر تداخلی ندارد اقدام به تدوین مستند کرده است.»
 
او در پاسخ به این سوال که شرکت‌های PSP می‌توانند در آینده به دلیل اندازه‌اشان و قدرتی که دارند در بازار انحصار ایجاد کنند یا فقط با شرکت خودشان همکاری کنند گفت: «وقتی که ۱۲ شرکت PSP در بازار فعالیت می‌کنند احتمال اینکه چنین اتفاقی بیافتد خیلی اندک است؛ اما از سویی اگر چنین اتفاقی پیش بیاید طبیعی است که قانون گذار وارد عمل خواهد شد.»
 
طوبایی تاکید کرد: «در نظر داشته باشید که هیچ‌کدام از PSP در قانون ملزم به همکاری با شرکت‌های پرداختیاری نشده‌اند؛ بلکه این یک اختیار است. در چنین شرایطی نیز تقریبا تمامی شرکت‌های PSP با حداقل یک پرداختیار همکاری کرده‌‌اند، تعدادی از شرکت‌های PSP نیز با بیش از ۵ شرکت پرداختیار قرارداد همکاری بسته‌اند. حتی پیش از اینکه مستند پرداختیاری نیز به تصویب برسد شرکت‌های PSP با آنان تحت عنوان تجمیع‌‌کنندگان همکاری می‌کردند.»
 
او در پاسخ به این سوال پیوست که آیا بازار فعالیت پرداختیاری کشش این تعداد پرداختیار را دارد گفت: « در سیاستنامه بانک مرکزی که برای فناوران مالی تدوین شده است تاکیده شده که رویکرد بانک مرکزی چارچوب محور است و به سمت صدور مجوز نخواهد رفت. از همین رو هر تعداد متقاضی با توجه به دارا بودن شرایط تعیین شده می‌توانند فعالیت کنند؛اما در نهایت بازار تعیین خواهد کرد که چه تعداد از آنها در این فرایند باقی خواهند ماند و چه تعداد به تدریج حذف یا با شرکت‌های دیگر ادغام می‌شوند.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.