تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 21, 2019
18:14 یکشنبه، 30ام تیرماه 1398
کد خبر: 101098

دولت در سرمایه‌گذاری خطرپذیر سهیم می‌شود

تفاهم‌نامه‌های همکاری میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، صندوق نوآوری و شکوفایی و کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران به منظور توسعه کسب و کارهای دانش پایه به امضا رسید.
 
این تفاهمنامه همکاری که در حاشیه آخرین روز از نمایشگاه الکامپ به امضای طرفین رسید، گام مهمی از طرف مجموعه‌های متصل به دولت است که فرصت سرمایه‌گذاری را به بخش خصوصی بسپارند و با نوع ورودشان، ریسک‌های سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر را کاهش دهند.
 
علی ناظمی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در این مراسم با بیان اینکه در گذشته تامین مالی پروژه‌ها در قالب تسهیلات و وام به افراد داده می‌شد، گفت: در دوره جدید فعالیت‌های صندوق و بقیه نهادهای زیربط تلاش بر این است که تامین مالی در قالب سرمایه‌گذاری صورت گیرد.
 
وی مهم‌ترین ویژگی این سبک سرمایه‌گذاری را شریک شدن دولت در سود و زیان حاصل از این پروژه‌ها دانست و گفت: این امر به این معنی است که بخشی از ریسک را دولت نیز می‌پذیرد و این امکان را فراهم می‌کند که بخش خصوصی نوآوری بیشتری داشته باشد.
 
به گفته ناظمی، این مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی است و دولت در قالب این تفاهم‌نامه سعی دارد بدون نظارت مستقیم، بلکه در قالب تامین مالی بخش خصوصی را همراهی کند.
 
محمدباقر اثنی عشری، رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در این نشست گفت: نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه آی‌سی‌تی قابل تقدیر است و نباید آن را نادیده گرفت. 
 
با این اشاره مهدی محمدی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی اظهار کرد: با همکاری سازمان نصر (نظام صنفی رایانه‌ای کشور) دنبال این هستیم که اکوسیستم اقتصاد دیجیتال را از تجمع در تهران خارج کنیم.
 
وی ادامه داد: یکی از اولین حرکت‌هایی که در این حوزه انجام دادیم، کمک به راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر استانی است که طبق این تفاهم‌نامه سه مورد از این صندوق‌ها را به صورت پایلوت راه‌اندازی خواهیم کرد.
 
محمدی افزود: پس از آن تلاش داریم این صندوق‌ها را به استان‌هایی که ظرفیت لازم برای این کار را دارند، تسری دهیم. مجموعه اقدامات دیگری را نیز که  انجام می‌دهیم، این است که بخشی از فرآیند سیاست‌گذاری و رگولاتوری که از سوی ستادهای معاونت علمی اتفاق می‌افتاده را عملا به کارگروه‌های تخصصی سوق دهیم.
 
وی خاطرنشان کرد: با این کار بخش خصوصی نه تنها در لایه اجرا، بلکه در لایه سیاست‌گذاری فرصت مداخله پیدا می‌کند.
 
محمدی در مورد این‌ موضوع که سرمایه‌گذارهای سنتی بیشتر دوست دارند سود آنی داشته باشند و ترغیب کردن‌شان برای ورود به حوزه استارتاپی سخت است، به خبرنگاران گفت: اتفاقاتی در حال رخ دادن است که به نظر می‌رسد در سال‌های آینده جریان سرمایه‌گذاری ناگزیر به حضور در صندوق‌های خطرپذیر می‌شوند. یکی از این دلایل کاهش جذابیت بازارهای دیگر است و مساله بعدی جریان موفق شدن استارتاپ‌های بزرگ است که سیل دیگری از تقاضا را به سمت اکوسیستم  استارتاپی به همراه خواهد آورد و باعث جریان‌سازی می شود.
 
وی افزود: کاری که ما می‌توانیم در این شرایط انجام دهیم، مثل کاری است که بقیه دنیا کرده‌اند. تفاهم‌نامه چهارجانبه‌ای که در ادامه به امضا خواهیم رساند، اولین گامی است که برخواهیم داشت.
 
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی تصریح کرد: در  تمام دنیا برای تشویق استارتاپ‌ها یک بودجه مشترک درست شده که ریسک سرمایه‌گذاری خطرپذیر را پذیرفته است. با امضای این تفاهم‌نامه به عنوان صندوق مشترک بخشی از این ریسک سرمایه‌گذاران خطرپذیر را می‌پذیریم. این باعث می‌شود ریسک کارشان کاهش پیدا کرده و ورود به آن برای بقیه جذاب شود. این تجربه جهانی بوده که ما پایلوت آن را در این نمایشگاه آغاز کردیم و ادامه خواهیم داد.
 
در ادامه تفاهم‌نامه چهارجانبه‌ای بین صندوق نوآوری و شکوفایی، سازمان نصر، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران به امضا رسید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.