سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

August 1, 2019
13:46 پنجشنبه، 10ام مردادماه 1398
کد خبر: 101459

این ربات کوچک، زیر پا له نمی‌شود!

 
پژوهشگران آمریکایی، رباتی به اندازه یک سوسک ابداع کرده‌اند که زیر فشار پای انسان از بین نمی‌رود و به کار خود ادامه می‌دهد.
 
به نقل از نیوساینتیست، پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، برکلی" (UC Berkeley)، یک ربات جدید ابداع کرده‌اند که می‌تواند تقریبا با سرعت یک سوسک روی زمین حرکت کند. ربات‌های کوچک و بادوامی مانند این ربات می‌توانند در ماموریت‌های جستجو و نجات، کارآیی بسیاری داشته باشند.
 
"لویوی لین" (Liwei Lin)، استاد مهندسی مکانیک دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و از نویسندگان این پژوهش، گفت: این ربات، مانند یک سوسک روی زمین حرکت می‌کند. بیشتر ربات‌هایی که در این اندازه ساخته می‌شوند، معمولا بسیار شکننده هستند و اگر ناگهان روی آنها پا بگذارید، آسیب می‌بینند؛ اما این ربات جدید آنقدر محکم است که اگر کسی روی آن پا بگذارد، می‌تواند عملکرد خود را کم و بیش ادامه دهد.
 
نخستین نمونه ارائه شده از این ربات، حدود سه سانتی‌متر است و ۰.۰۷ گرم وزن دارد. مواد به کار رفته در ساخت این ربات، بسیار منحصر به فرد هستند و در مواجهه با الکتریسیته، قابلیت انبساط و انقباض دارند. هنگامی که الکتریسیته در این ربات به کار رود، بدن آن منبسط ومنقبض می‌شود و به سرعت حرکت می‌کند. طی این حرکت، پای جلوی ربات به سطح زمین ضربه می‌زند و به آن در جلو رفتن کمک می‌کند. ربات در این حالت می‌تواند با سرعتی حدود ۸.۷ سانتی‌متر در ثانیه حرکت کند. این ربات کوچک می‌تواند باری معادل ۶ برابر وزن خود را حمل کند و آن را با موفقیت به مقصد برساند.
 
"لین" و همکارانش در آزمایش‌های خود، دوام این ربات کوچک را بررسی کردند و دریافتند که ربات می‌تواند به سادگی پس از لگد شدن توسط انسان، سالم بماند. یکی از اعضای گروه پژوهشی در این آزمایش، پای خود را به شدت روی ربات گذاشت. اگرچه سرعت ربات در اثر این آزمایش، به نصف رسید؛ اما قابلیت کار کردن آن از بین نرفت.
 
این ربات، به یک سیم باریک حامل ولتاژ الکتریکی مجهز است که نوساناتی را پدید می‌آورد و به حرکت ربات کمک می‌کند. پژوهشگران با افزودن یک باتری به ربات، توانستند به حرکت آن کمک کنند. آنها قصد دارند حسگرهایی نیز به ربات اضافه کنند تا قابلیت‌های آن را افزایش دهند و بدین ترتیب، ربات بتواند از موانع عبور کند.
 
اگرچه برای اطمینان از دقت ربات در جهت‌یابی و حرکت باید آزمایش‌های بیشتری صورت گیر، اما پژوهشگران باور دارند که می‌توانند به‌زودی این ربات را به صنعت وارد کنند و شاید بتوانند از آن در بازرسی لوله‌ها یا فاضلاب‌ها استفاده کنند.
 
این پژوهش، در مجله "Science Robotics" به چاپ رسید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.