امینت

تلفن همراه

سیستم‌عامل

گوشی

August 12, 2019
10:04 دوشنبه، 21ام مردادماه 1398
کد خبر: 102038

اندروید میزبان میلیون‌ها بدافزار است!

 
کارشناسان امنیتی گوگل در جریان کنفرانس black Hat به‌تازگی هشدار داده‌اند که روی بیش از ده‌ها میلیون گوشی هوشمند و دستگاه اندرویدی، بدافزارهای از پیش‌نصب شده وجود دارد.
 
به‌تازگی تیم تحقیقاتی بخش امنیت سایبری شرکت گوگل در جریان برگزاری کنفرانس امنیتی Black Hat لاس‌وگاس اعلام کردند که میلیون‌ها گوشی هوشمند و دستگاه اندرویدی به صورت پیش‌فرض میزبان بدافزارهای خطرناک از پیش‌نصب شده هستند.
 
از آنجایی که اندروید یک سیستم عامل متن‌باز است به هکرها و مجرمان سایبری اجازه می‌دهد تا به صورت پیش‌فرض بر روی هر اپلیکیشنی که بخواهند، بدافزارهای پنهان نصب کنند که وضعیت این اپلیکیشن‌ها نیز معمولاً تحت بررسی نیز قرار نخواهد گرفت، بنابراین کاربران ممکن است هرگز متوجه خطری که آنها را تهدید می‌کند، نشوند.
 
بر اساس گزارش مجله فوربس، مدی استون، به عنوان یکی از پژوهشگران امنیتی گوگل به تازگی نتایج تحقیقات خود و تیم تحقیقاتی مربوطه را روز پنج‌شنبه در جریان کنفرانس امنیتی black hat به اشتراک گذاشت و هشدار داد در صورتی که بدافزارها و نقص‌های امنیتی به صورت پیش‌فرض در اپلیکیشن‌های سیستم عامل اندروید وجود داشته باشند و فکری به حال آنها نشود، باید منتظر خطرات و صدمات بسیار بزرگتر و جبران‌ناپذیرتری نسبت به قبل باشیم.
 
وی در ادامه سخنان خود همچنین خاطرنشان کرد هکرها و مجرمان سایبری به جای تلاش کردن برای نفوذ به دستگاه هزاران کاربر و متقاعد کردن آنها برای دسترسی دادن به هکرها، تنها کافیست یک شرکت توسعه‌دهنده اپلیکیشن را به سمت و سوی خود بکشانند تا بتوانند بدافزارهای مورد نظر خود را به صورت پنهان در اپلیکیشن مربوطه قرار داده و نصب کنند و بدین ترتیب به هدف خود دست یابند.
 
دو کمپین از این بدافزارهای بسیار خطرناک تحت‌ عنوان‌های chamois و triada مدتها موجب نگرانی شرکت گوگل به عنوان توسعه‌دهنده سیستم عامل اندروید شده بودند که اقداماتی همچون کلاهبرداری‌های تبلیغاتی نصب اپلیکیشن‌های پس زمینه دانلود پلاگین و ارسال پیام‌های گزاف همچنین نصب بدافزارهای خطرناکی که اطلاعات شخصی کاربران را به سرقت می‌برد، انجام می‌دادند.
 
البته گوگل در تمام این سالها در تلاش بی‌وقفه و مداومی سعی کرده تا نفوذپذیری دستگاه‌های مبتنی بر اندروید را به شدت کاهش دهد. به‌عنوان مثال گفته می‌شود در طول یک سال یعنی مارس ۲۰۱۸ تا مارس ۲۰۱۹ میلادی، رصد و بررسی‌های دقیق گوگل موجب کاهش تعداد گوشی‌های هوشمند و دستگاه‌های آلوده به بدافزار chamois از ۷.۴ میلیون به تنها ۷۰۰ هزار دستگاه شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.