امنیت

فناوری اطلاعات

August 17, 2019
14:07 شنبه، 26ام مردادماه 1398
کد خبر: 102290

رمزعبور کاربران قابل حدس و ضعیف است!

 
گوگل به تازگی اعلام کرده است که امنیت سایبری گذرواژه بالغ بر ۳۱۶ هزار کاربر بسیار پایین تر از حد مجاز است.
 
 آمارهای منتشر شده از افزونه بررسی رمز عبور گوگل در طول یک ماه گذشته نشان می‌دهد که بالغ بر ۱.۵ درصد معادل ۳۱۶ هزار کاربر از رمزعبور و گذرواژه‌های بسیار ضعیف و نامطمئن استفاده می‌کنند و همین امر موجب شده است که امنیت سایبری حساب کاربری آنها به شدت کاهش یابد و از حد مجاز نیز پایین تر گزارش شود.
 
گوگل اوایل سال جاری میلادی بود که افزونه‌ای تحت عنوان بررسی گذرواژه (Password Checkup) را برای مرورگر اینترنتی گوگل کروم منتشر کرد تا کاربران بدان وسیله بتوانند از میزان امنیت سایبری رمزعبور مورد استفاده خود در حساب‌های کاربری گوگل آگاه شوند. این افزونه همچنین یک بانک اطلاعاتی شامل حدود چهار میلیارد نام کاربری و گذرواژه افشاشده در خود جای داده است.
 
حالا به تازگی آمارهای منتشر شده در وب سایت Gizmodo نشان می‌دهد که تعداد بسیار قابل توجهی از کاربران از رمزعبورهای قابل حدس و نامطمئن برای حساب‌های کاربری اینترنتی و آنلاین خود استفاده می‌کنند که همین امر موجب به خطر افتادن حریم خصوصی و امنیت سایبری اطلاعات و حساب‌های کاربری آنها خواهد شد.
 
روش کار این افزونه بدین صورت است که کاربران به منظور با خبر شدن از وضعیت امنیتی اکانت خود، نام کاربری و رمزعبور خود را وارد بانک اطلاعاتی مذکور می‌کنند و این افزونه با بهره‌گیری از هوش مصنوعی به صورت خودکار و بدون دخالت هیچ کارشناس و فرد حقیقی، به بررسی رمزعبور انتخابی و مورد کاربرد کاربران و تشخیص امنیت سایبری دستگاههای مربوطه خواهد پرداخت.
 
کارشناسان گوگل در این گزارش از تمامی کاربران درخواست کرده‌اند که هرچه سریعتر به ارتقای وضعیت امنیتی رمزعبور حساب‌های کاربری خود اقدام کنند تا دست هکرها و مجرمان سایبری را از دسترسی و نفوذ به حریم خصوصی کاربران کوتاه کرده و بدین ترتیب امنیت سایبری حساب کاربری خود را افزایش دهند.  
 
در سال‌های اخیر به شدت مساله حریم خصوصی و حفاظت از اطلاعات شخصی و محرمانه افراد حقیقی و حقوقی از اهمیت خاص و بسزایی برخوردار شده است و کارشناسان و محققان امنیتی نیز با پژوهش و بررسی‌های دقیق خود سعی دارند که علاوه بر هشدار به کاربران و صاحبان سرمایه و کسب و کار، به شرکت‌های تکنولوژی نیز هشدار دهند که در مورد امنیت سرویس‌های ارائه شده خود نهایت دقت را به خرج داده و در صورت لزوم به برطرف کردن ضعف‌های امنیتی مربوطه بپردازند.
 
یکی از مهم‌ترین اشتباهاتی که کاربران مرتکب می‌شوند، استفاده از یک گذرواژه برای حساب‌های کاربری مختلفشان است چراکه آن‌ها بر این باورند که انتخاب و یادآوری یک گذرواژه جداگانه برای حساب‌های کاربری متفاوت برایشان بسیار دشوار و ناممکن است. در این صورت، بهترین راهکار آن است که بجای استفاده از کلمات مشابه به هم از یک نرم‌افزار مدیریت رمزعبور که امنیت سایبری آن توسط سایت‌های معتبر تایید شده است، استفاده کنند.  
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.