تلفن همراه

گوشی

September 3, 2019
16:31 سه شنبه، 12ام شهریورماه 1398
کد خبر: 103089

واردات 900 هزار گوشی از ابتدای سال 97

سامانه اطلاع رسانی رجیستری گوشی موبایل از رشد چشمگیر میزان واردات تجاری گوشی موبایل در مردادماه به دلیل ضابطه مند شدن واردات مسافری و اتصال سامانه گمرک به پلیس گذرنامه ناجا خبر داد.
 
 
سامانه اطلاع رسانی طرح ثبت و رجیستری گوشی های تلفن همراه (همتا) از شکسته شدن رکورد واردات تجاری تلفن همراه در ۱۷ ماه گذشته و نیز تامین بخش عمده نیاز بازار از طریق واردات تجاری خبر داده است.
این سامانه اعلام کرد: پس از ضابطه مند شدن واردات مسافری و اتصال سامانه گمرک به پلیس گذرنامه ناجا، در ماه های خرداد و تیر به ترتیب حدود ۳۵۰ هزار و ۵۳۰ هزار دستگاه تلفن همراه به صورت تجاری وارد کشور شد. با تلاش شرکت های واردکننده و همچنین اقدامات دولت جهت اعطای مجوز و افزایش چند برابری شرکت های واردکننده مجاز، میزان واردات تجاری تلفن همراه توسط ۶۶ شرکت واردکننده در ماه مرداد با رشد چشمگیری مواجه شد و به حدود ۹۰۰ هزار دستگاه رسید که از ابتدای سال ۹۷ تاکنون بی سابقه بوده است.
در حال حاضر شرکت هایی که دارای کارت بازرگانی باشند، صرفاً با تائیدیه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مبنی بر توانمندی ارایه خدمات پس از فروش، قادر به ثبت سفارش و واردات تلفن همراه هستند و شرایط برای ورود تمامی افراد علاقه مند به این حوزه فراهم است.
همتا اعلام کرد که با اتصال سامانه گمرک به ناجا، رویه ثبت مسافری صرفا محدود به مسافران حقیقی شده و در این شرایط همانگونه که پیش بینی می شد شرکت های واردکننده توانستند در یک فضای کاملا رقابتی سهم خود را از تامین نیاز بازار احیاء کنند.
در حال حاضر بخش عمده نیاز بازار تلفن همراه از طریق گوشی های شرکتی که همگی دارای گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر و اصیل بوده و به صورت تجاری وارد کشور شده اند، تامین می شود. به علاوه افزایش عرضه تلفن همراه در ماه اخیر، کاهش محسوس قیمت گوشی موبایل را نیز در پی داشته است.
با توجه به روند صعودی آمار ثبت سفارش تلفن همراه در ۳ ماه گذشته و همچنین عزم جدی شرکت های واردکننده جهت تامین کامل نیاز بازار تلفن همراه، پیش بینی می شود روند افزایشی واردات تجاری تلفن همراه در ماه های پیش رو تا تامین کامل بازار ادامه یابد.
این سامانه با رصد بازار و مراجعه به آمار واردات در فصل پاییز سال ۹۷ نیز از افزایش ۲۷۵ درصدی ثبت سفارش گوشی تلفن همراه خبر داد.
طبق اعلام انجمن واردکنندگان تلفن همراه در ابتدای طرح رجیستری تعداد شرکت های دارای مجوز واردات تلفن همراه کمتر از ۲۰ شرکت بود که طی ماه های اخیر با اجرای موفقیت آمیز این طرح، تعداد شرکت های رسمی وارد کننده تلفن همراه به بیش از ۱۱۷ شرکت رسیده است.
بازار موبایل متعادل شد
در همین راستا رییس انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی درباره موفقیت شرکت های واردکننده تلفن همراه در جهت تامین بازار با هدف کاهش قیمت ها و تثبیت بازار، از مشکلات زیربنایی در بدنه سیستم بانکی و لوجستیک در حوزه تجارت بین الملل خبر داد.
حسین غروی رام به مشکلات پیش روی واردکنندگان تلفن همراه و تبلت همچون متصل نبودن مقطعی سامانه جامع گمرک به سامانه جامع تجارت پرداخت و گفت: کدهایی که برای رجیستری تلفن های همراه فعال کرده ایم عملا به دلیل قطع مکرر اتصال بین سامانه گمرک و سامانه جامع تجارت به دلیل مشکلات فنی در این سامانه ها، فعال نمی شوند. به همین خاطر با حجم بالایی از نارضایتی از سوی مصرف کنندگاه تلفن همراه روبه رو هستیم. چرا که تلفن های خریداری شده توسط آن ها به دلیل این اختلال در سامانه، ثبت رجیستری نمی شود.
اما این تنها مشکل وارد کنندگان گوشی تلفن همراه پس از اجرای طرح رجیستری نیست.
در این خصوص حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر و رییس سازمان تنظیم مقررات رادیویی نیز از مشکلاتی که واردکنندگان تلفن همراه با آن روبه رو هستند سخن به میان آورده است.
وی با بیان موفقیت آمیز بودن طرح رجیستری، به مسایل بازدارنده بر سر راه واردکنندگان پرداخت و گفت: موضوعی مثل تامین ارز و مسائل پیرامون تحریم ها مشکلاتی است که واردکنندگان برای تامین بازار تلفن همراه با آن روبه رو هستند. اما با این حال با کمک این شرکت ها با وجود ناهمواری های موجود توانسته ایم نیاز بازار را پاسخ دهیم.
به گفته متولیان حوزه تلفن همراه تا پیش از اجرای طرح رجیستری بخش قابل توجهی از تلفن های همراه وارداتی به صورت غیر قانونی وارد کشور و در بازار عرضه می شد. اما حالا پس از گذشت 3 سال از شروع اجرای طرح رجیستری، دولت از به صفر رسیدن قاچاق این کالا خبر داده است. 
حسین غروی در این باره معتقد است: زیرساخت های تجاری ما در بحث لوجستیک واردات تلفن همراه، ثبت سفارش ها و امور ارزی می بایست متناسب با افزایش واردات قانونی این کالا به روزرسانی و تقویت می شد که چنین اتفاقی رخ نداده است.
وی افزود: وارد کنندگان تلفن همراه در بحث حمل و نقل کالا از کشور مبداء به ایران معمولا با مشکلات زیادی روبه رو هستند. در گذشته این حجم از کالا توسط قاچاق چیان از طریق مبادی غیر قانونی حمل می شد، اما حالا که از مبادی قانونی وارد می شود باید به همان اندازه مجرای وارداتی عریض شود تا بتواند ظرفیت انتقال این میزان کالا را داشته باشد.
وی همچنین به مشکلات در سیستم شعب ارزی بانک ها و کم توانی آن ها در انجام سریع فرایندهای ارزی پرداخت و گفت: سیستم بانکی در شعب ارزی توانایی پردازش سریع درخواست های ارزی را ندارد، چرا که شعب ارزی بانک ها عمدتا یک یا 2 متصدی دارند و این برای پاسخگویی به حجم بالای واردات رسمی در تمام حوزه ها از جمله تلفن همراه کافی نیست.
رییس انجمن وارد کنندگاه تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی گفت: اگر بخش ها و دستگاه های مرتبط با واردات به همان میزان که واردات قانونی افزایش یافته تقویت شوند، شرکت ها نیز بدون دغدغه می توانند نسبت به تامین بازار مصرف اقدام کنند. در صورتیکه پروسه طولانی و پیچیده واردات تلفن همراه ساده شود و قطع اتصال سامانه های میان دستگاه های ناظر و اجرایی رفع شود، شرکت های وارد کننده نیز می توانند با تامین به موقع و کافی گوشی های تلفن همراه و تزریق آن به بازار، موجبات تعادل و کاهش قیمت گوشی تلفن همراه بیشتر از پیش فراهم 
کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.