لبه تکنولوژی

September 15, 2019
15:50 یکشنبه، 24ام شهریورماه 1398
کد خبر: 103616

محققان دستگاهی برای تولید برق از تاریکی ساختند

 
دانشمندان دستگاهی ساخته‌اند که عملکردی عکس سلول‌های خورشیدی از خود نشان می‌دهد و قادر به تولید برق در تاریکی شب است.
 
در حالی که انرژی و روش تولید آن توسط انسان‌ها به یکی از مباحث اصلی دوران مدرن تبدیل شده تیمی از دانشمندان سعی دارند از هر منبع موجود برای تولید انرژی استفاده کنند. آن‌ها توانستند با صرف هزینه‌ای در حدود 30 دلار و با استفاده از پدیده‌ای به نام خنک کنندگی تشعشعی، یک لامپ LED را روشن کنند.
 
«شانهویی فن» نویسنده این مقاله و پروفسور رشته مهندسی برق از دانشگاه استنفورد در این باره گفت:
 
مقادیر انرژی که از خورشید به زمین می‌رسد باید تقریبا برابر همان مقدار انرژی باشد که به وسیله تابش گرمایی از زمین خارج می‌شود تا دمای زمین حدودا ثابت باقی بماند. با این حساب انرژی زیادی برای برداشت در دسترس ما خواهد بود.
 
در این تحقیق، پژوهشگران اشاره کرده‌اند که 1.3 میلیارد نفر دسترسی مناسبی به برق ندارند. با اینکه در این مناطق می‌توان از سلول‌های خورشیدی استفاده کرد اما به منظور ذخیره‌سازی انرژی برای استفاده در شب نیاز به باتری‌های مخصوص است که باعث بالا رفتن هزینه‌ها می‌شود. به همین خاطر محققان به فکر توسعه روشی افتاده‌اند که بتوان با استفاده از آن در شب هم برق تولید کرد.
 
 
سلول‌های خورشیدی با استفاده از نور خورشید و متدی به نام اثر فتوولتائیک برق تولید می‌کنند، اما برخی از این پنل‌ها هم با روش ترمال یا گرمایی کار می‌کنند. خورشید گرم بوده و زمین از آن خنک‌تر است و این اختلاف دمایی را می‌توان به انرژی قابل استفاده تبدیل کرد. محققان با به کارگیری عکس این روش سیستمی ساخته‌اند که زمین را به عنوان منبع گرما در نظر می‌گیرد.
 
این سیستم از یک دیسک آلومینیومی 20 سانتیمتری با رنگ مشکی تشکیل شده که به یک ژنراتور ترموالکتریسیته وصل بوده و دیسک آلومینیومی در حالت عادی چند درجه سردتر از محیط اطراف خود است. گرما از زمین به سمت هوا حرکت می‌کند و از هوا هم به ژنراتورهای ترموالکتریسیته و سپس به دیسک‌ها منتقل می‌شود.
 
در آزمایشات انجام شده با استفاده از این سیستم، محققان موفق به تولید 25 میلی‌وات بر متر مربع توان شدند و با آن یک لامپ LED کوچک را روشن کردند. طی زمان روز این دستگاه مثل یک سلول خورشیدی معمولی عمل کرده و با جذب نور خورشید برق تولید می‌کند.
 
دانشمندان می‌گویند با استفاده از عایق‌گذاری بیشتر و در آی و هوای خشک می‌توانند تا 0.5 وات بر متر مربع دیسک برق تولید کرده و با به کارگیری دیسک‌های بزرگتر حتی برق یک خانه را به طور کامل تامین کنند. با اینکه این روش به قدرتمندی پنل‌های خورشیدی عمل نمی‌کند و قادر نیست به اندازه آن‌ها انرژی تولید کند اما می‌توان از آن برای تولید برق در هنگام شب و نبود نور خورشید استفاده کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.