امنیت

فناوری اطلاعات

October 24, 2019
12:33 پنجشنبه، 2ام آبانماه 1398
کد خبر: 105151

بزرگ‌ترین حملات سایبری ۱۰ سال گذشته

 تقریبا دو ماه به پایان سال ۲۰۱۹ و آغاز دهه جدید میلادی باقی مانده است. ۱۰ سالی که مملو از اتفاقات خوب و نوآوری‌های جدید در دنیای فناوری بود که البته باید در کنار این موارد، اتفاقات بدی همچون بزرگ‌ترین حملات سایبری هکرها و نشت اطلاعات میلیون‌ها کاربر را نیز اضافه کرد.به جرات می‌توان گفت ۱۰ سال اخیر، بدترین دهه از لحاظ اقداماتی همچون هک اطلاعات و درز اطلاعات کاربران بوده است به‌طوری که از میان ۱۵ اقدام هکری بزرگ تاریخ، ۱۰ مورد در دهه اخیر رخ داد. در جریان هر کدام از این اقدامات، اطلاعات بیش از ده‌ها میلیون نفر که شامل اطلاعات مربوط به رمز عبور، جزئیات مالی یا اطلاعات شخصی می‌شدند، مورد سرقت قرار گرفت.طبق گزارشی که اخیرا توسط مرکز تحقیقات سایبری Kastle Systems منتشر شده، طی ۱۰ سال اخیر بالغ بر ۴ میلیارد سند یا بهتر بگوییم اطلاعات، توسط هکرها از کاربران سرقت شد. در ادامه قصد داریم نگاهی بیندازیم به بزرگ‌ترین اقدامات خرابکارانه هکرها در سرقت اطلاعات کاربران:
 
 
۱۰- شرکت تارگت – Target
شرکت تارگت که یکی از بزرگ‌ترین فروشگاه‌های خرده‌فروشی در آمریکا محسوب می‌شود، مورد حمله هکرها قرار گرفت و اطلاعات مربوط به کارت‌های اعتباری و دبیت کارت‌های بیش از ۴۰ میلیون نفر به سرقت رفت. این اتفاق در سال ۲۰۱۳ رخ داد و تقریبا دو هفته به طول انجامید و منجر به آغاز تحقیقات سری گسترده‌ای در این زمینه شد.
 
۹- شرکت اکویفکس – Equifax
در سال ۲۰۱۷، شرکت اکویفکس مورد حمله هکرها قرار گرفت که در جریان آن، اطلاعات بیش از ۱۴۳ میلیون کاربر به سرقت رفت. گفته می‌شود اطلاعاتی همچون اسامی، تاریخ تولد، نشانی منزل و همچنین گواهینامه‌های برخی رانندگان این شرکت مورد سرقت قرار گرفت.
 
۸-شرکت ای‌بِی – eBay
در سال ۲۰۱۴، در خلال یک حمله هکری به شرکت eBay، نام کاربری و رمز عبور حدود ۱۴۵ میلیون کاربر در دسترس هکرها قرار گرفت. در جریان این حمله، هکرها به حساب کاربری برخی از کارمندان این شرکت نفوذ کرده و اطلاعات میلیون‌ها کاربر به سرقت رفت. اگرچه eBay، آمار دقیقی از اکانت‌های هک‌شده اعلام نکرد اما به تمامی کاربران خود هشدار داد تا اطلاعاتی همچون نام کاربری و رمز عبور خود را تغییر دهند.
 
۷- شرکت آندرآرمور – Under Armour
حمله هکرها به اپلیکیشن شرکت آندر آرمور سبب شد تا اطلاعات ۱۵۰ میلیون کاربر این اپلیکیشن‌ها، در دسترس هکرها قرار گیرد. این اپلیکیشن MyFitnessPal نام دارد که در خلال این حمله، رمز عبور، نام کاربری و آدرس ایمیل کاربران این اپلیکیشن به سرقت رفت. در پی این اتفاق، ارزش سهام این شرکت افت شدیدی را تجربه کرد.
 
۶- شرکت ادوبی – Adobe
در جریان حمله هکرها به ادوبی، به اطلاعات ۱۵۲ میلیون کاربر محصولات این شرکت دسترسی پیدا کردند. این اتفاق در سال ۲۰۱۳ رخ داد. ادوبی در ابتدا اعلام کرد تنها ۳ میلیون اکانت، هدف این حمله قرار گرفته اما بعدها این رقم را به ۳۸ میلیون افزایش داد. شرکت امنیتی سوفوس اما اعلام کرد که بیش از ۱۵۰ میلیون اکانت هک شد. با این حال، ادوبی گفت که برخی از این اکانت‌ها غیرفعال بوده یا مورد استفاده قرار نمی‌گرفت.
 
۵- شرکت‌های Nasdaq، ۷-Eleven و J.C. Penney
گروهی از هکرها در سال ۲۰۱۳، موفق شدند به اطلاعات بیش از ۱۶۰ میلیون کاربر متعلق به چند شرکت از قبیل نزدک، سون الون و جی‌سی‌پنی دسترسی پیدا کنند. گفته می‌شود این هکرها، به شخصی به نام آلبرت گونزالس وابسته بودند. گونزالس پیش‌تر و در سال ۲۰۱۰ به خاطر جرائم سایبری، دستگیر و به ۲۰ سال زندان محکوم شد.
 
۴- شبکه فرند فایندر – Friend Finder
شبکه اجتماعی فرندفایندر در سال ۲۰۱۶، مورد حمله هکرها قرار گرفت که در جریان این اتفاق، اطلاعات بیش از ۴۱۲ حساب کاربری مورد سرقت قرار گرفت. این حمله هکری، اکانت‌های کاربران در چند وب‌سایت متعلق به این شبکه را مورد هدف قرار داد.
 
۳- شرکت ماریوت – Marriott
در سال ۲۰۱۸ و در قالب حمله هکری گسترده، اطلاعات شخصی بیش از ۵۰۰ میلیون مسافر شرکت ماریوت که در زمینه هتلداری فعالیت می‌کند، به سرقت رفت. این اطلاعات شامل نام، آدرس، شماره کارت‌های اعتباری و شماره تماس افراد می‌شدند.
 
۲- شرکت فیس‌بوک – Facebook
در آوریل سال‌جاری میلادی (۲۰۱۹) بود که گزارش‌ها از دسترسی هکرها به سرورهای فیس‌بوک و سرقت اطلاعات بیش از ۵۴۰ میلیون کاربر این پلت‌فرم خبر دادند.
 
۱- شرکت فرست امریکن – First American
شرکت بیمه فرست امریکن در ماه مه ۲۰۱۹، مورد حمله هکرها قرار گرفت و اطلاعاتی همچون اسناد مالیاتی و سایر اطلاعات شخصی بیش از ۸۸۵ میلیون نفر مورد سرقت قرار گرفت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.