تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

November 9, 2019
16:16 شنبه، 18ام آبانماه 1398
کد خبر: 105645

بیت کوین برای تبدیل شدن به طلای دیجیتال باید کاربردی شود

 
مدیرعامل بورس بین قا‌ره‌ای (ICE) می‌گوید که ممکن است بیت کوین به «طلای دیجیتال» تبدیل شود، اما اول از همه لازم است در تجارت روزانه از آن استفاده‌های بیشتری شود.
 
جفری اسپرچر (Jeffrey Sprecher)، مدیر ICE، طی تماسی برای ارائه‌ی گزارش سه‌‌ماهه‌اش به کوین دسک، گفت که پیش‌شرط تبدیل‌‎ بیت‌ کوین به ابزار ذخیره‌ی ارزش استفاده از آن در معاملات است.
 
شرکت فرعی بکت (Bakkt) که بازار قرارداد‌های آتی بیت کوین را در اختیار دارد، اعلام کرد در حال ساخت برنامه‌ای برای مصرف‌کنندگان برای خرید از بازرگانان است و این کار را با استار‌باکس (Starbucks) شروع می‌کند.
 
اسپرچر می‌گوید که در حال حاضر بیشتر کارمندان بکت، بیت کوین را با عنوان طلای دیجیتال می‌شناسند. گرچه امروزه عموم مخاطبان ارز دیجیتال چنین دیدگاهی به بیت کوین دارند، برای او این امر زودهنگام است.
 
سنی از من گذشته و به این فکر می‌کنم که طلا چه‌طور تبدیل به ذخیره‌ی ارزش شد؟ طلا زمانی واحد پول رایج بود!
 
ما سکه‌های طلا را داشتیم که در چرخه بود و با گذشت زمان، به دلیل ماهیت قابل خرج‌کردنش، تبدیل به ذخیره‌ی ارزش شد و امروز می‌دانید در چنین بحرانی، همه‌ی ما طلا را به عنوان روش پرداخت می‌پذیریم.
 
اسپرچر با استناد بر قابلیت‌های توسعه و استخراج گفت که ممکن است بیت کوین مسیر مشابهی را دنبال کند. وی اضافه کرد: ما فکر نمی‌کنیم اوضاع امروز شبیه گذشته بوده و رشد چندانی داشته باشد، مگر این‌که استفاده‌ی واقعی وجود داشته باشد. ما معتقدیم که یکی از موارد استفاده، انتقال دارایی دیجیتال از طریق پرداخت‌هاست.
 
برخلاف منتقدان بیت کوین، اسپرچر استفاده‌ی مستقیم از بیت‌ کوین را قابل‌قبول می‌داند. وی گفت: ممکن است به جای تبدیل‌شدن بیت کوین به ارز فیات و سپس استفاده از آن ارز برای خرید کالا و خدمات، فروشندگان و کاربران، بیت کوین را مستقیم بپذیرند.
 
گروه‌هایی که مستقیم از بیت کوین استفاده می‌کنند، از هزینه‌های ناشی از تبدیل بین وجهی ارز فیات جلوگیری می‌کنند. بکت به دنبال ارائه‌ی خدمات به این بازار همراه با بستر دیجیتالی، برای تسهیل چنین معاملاتی است.
 
ICE (که متعلق به بورس اوراق بهادار نیویورک است) حدود پنجاه نفر را برای اجرای زیرساخت‌های پرداخت بکت به کار گرفته‌است. این شرکت سال 2020 را برای آغار ارائه‌ی خدمات به مصرف‎‌کنندگان در نظر گرفته است.
 
اسپرچر همچنین خبر داد این شرکت در ماه دسامبر (دی) قصد دارد وارد معاملاتی با حق خریدوفروش بیت‌کوین شود.
 
اسپرچر گفت شرکت‌ها برای ورود به این فضا هنوز دست‌به‌عصا و محتاطانه رفتار می‌کنند. خیلی‌ها هم منتظرند ببینند اول تنظیم‌کنندگان چه رویکردی به این موضوع دارند.
 
بکت امیدوار است با فراهم کردن محیطی منظم‌تر در اکوسیستم بیت کوین، این مسئله را حل کند.
 
وی در این‌باره توضیح داد: می‌دانید، مشتریان خرده‌فروشی جهانی درباره‌ی دلایل نابسمانی پلتفرم‌هایی که خودشان را صرافی می‌نامیدند معمولاً آسوده‌خاطر بوده‌اند. گرچه واقعاً نظارت خاصی روی آن‌ها وجود نداشت. ما در بکت برآنیم با استفاده از تخصصمان فرصتی ایجاد می‌کنیم تا نظارتی شفاف‌تر وجود داشته باشد.
 
در ادامه او توضیح داد بکت بعد از گذشت یک سال کار بر روی مصوبات نظارتی و ایجاد بستر‌های نرم‌افزاری با محصول اصلی خود یعنی قرارداد آتی بیت کوین، ماه گذشته کارش راه آغاز کرد.
 
این شرکت ابتدا شاهد قرارداد‌های آتی کمی بود، اما اخیراً حجم معاملات افزایش یافته است.
 
موضوع از این قرار است، روشی که ما با آن قرارداد آتی بیت کوین را راه‌اندازی کردیم این است که ما منبع کشف قیمت هستیم، چون در واقع هم همین‌کار را می‌کنیم.
 
گفته‌ی اسپرچر بدین این معناست که قرارداد‌ها با بیت کوین پرداخت می‌شوند و نه با دلار!
 
اسپرچر با اشاره به مبادلات نقطه‌ای حاکم بر بازار، گفت: ما به قیمت‌های حاصل از بازارهای نقدی کنترل‌نشده وابسته نیستیم. ما قیمت توافقی خود را ایجاد می‌کنیم و به شیوه‌ای قابل‌قبول به بازاری گزینشی می‌پردازیم. بازاری که در آن افرادی که تجارت می‌کنند، تجارتشان در بستری شفاف حافظت می‌شود.
 
فشاری که در این باره وجود داشت، موجب شد فوراً گزینه‌هایمان را رو کنیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.