اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 24, 2019
14:42 یکشنبه، 3ام آذرماه 1398
کد خبر: 106159

تکمیل بزرگ‌ترین مرکز مطالعات فضایی روسیه تا2020

 
طی سال‌های گذشته یکی از اصلی‌ترین برنامه‌ های سازمان فضایی روسیه، تکمیل پروژه مرکز فضایی غیرنظامی ووستوچنی بود که این موضوع به دلیل بروز تخلفات مالی گسترده، با مشکلاتی مهم روبه‌رو شده بود.
دیمیتری روگوزین (Dmitry Rogozin)، رئیس آژانس فضایی روسیه به‌طور رسمی خبر از آغاز ساخت مرحله دوم پایگاه فضایی ووستوچنی (Vostochny) بر اساس برنامه زمان‌بندی تعیین‌شده داد.
 
روگوزین در این رابطه گفت: «تاکنون از حضور بیش از 1260 نفر پرسنل متخصص و 140 ابزار پیشرفته برای تکمیل این پروژه استفاده کرده‌ایم و این برنامه علی‌رغم شرایط سخت آب و هوایی و برودت زیاد منطقه، در حال پیگیری است.»
 
رئیس سازمان فضایی روسیه بر این نکته تأکید کرد که کلیه بخش‌های این پروژه و روند پیشرفت فیزیکی آن به‌طور دائم توسط ماهواره‌های ویژه‌ای رصد می‌شوند.
 
به گفته روگوزین، نقشه‌برداری ماهواره‌ای به ثبت تغییرات در محل ساخت‌وساز این مرکز فضایی در طول یک هفته کمک کرده و در ادامه این داده‌ها ازنظر ریاضی پردازش‌شده و نشانگرها هرگونه تغییر را نشان می‌دهند. ازجمله مواردی که باید در این رابطه ثبت شوند، میزان کار و تعداد تجهیزات و حتی افراد است.
 
گفتنی است که ساخت‌ و ساز فضایی ووستوچنی با مشکلات زیادی همراه بود که بخش عمده‌ای از آن به فساد اداری رایج در سیستم دولتی روسیه بازمی‌گردد.بر اساس اطلاعات منابع قضایی روسیه و دادستانی کل این کشور، در طول مراحل مختلف ساخت‌وساز این مرکز فضایی در سال‌های 2014 تا 2018 درمجموع 17 هزار تخلف مالی مختلف کشف‌شده و 140 پرونده در این رابطه تشکیل‌شده است.
البته مطالعه و رصد ماهواره‌ای، تنها روش بررسی این پروژه از سوی مقامات عالی روسیه نبوده و آژانس فضایی این کشور به‌منظور بررسی جزییات داده‌ها، با استفاده هواپیماهای بدون سرنشین، دائماً در حال گشت زنی و رصد منطقه هستند.
 
پایگاه فضائی ووستوچنی که در حال حاضر مراحل ساخت‌وساز و عملیات اجرائی آن در مناطق شرق دور آمور در حال اجرا است، برای روسیه اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا این کشور فاقد پایگاه مطالعات فضائی غیرنظامی بوده و تمامی پایگاه‌های فضائی فعلی این کشور دارای کاربری دوگانه نظامی – فضائی هستند.
 
گفتنی است در حال حاضر روسیه از چندین مرکز فعالیت‌های فضائی بهره‌برداری می‌کند که عبارت‌اند از: پایگاه فضائی بایکونور در بخش مرکزی قزاقستان، پایگاه فضائی پلستسک Plesetsk در جنوب منطقه آستاراخان Astrakhan و پایگاه یاسنی Yasny در جنوب غربی منطقه اورال Urals.
 
ساخت‌وساز مرکز فضایی ووستوچنی در سال 2012 در منطقه آمورو به مساحتی بالغ‌بر 700 کیلومترمربع آغاز شد و هدف از آن راه‌اندازی اولین مرکز ملی فضایی غیرنظامی در این کشور و در ادامه کاهش وابستگی به مرکز فضایی بایکونور قزاقستان بوده است.
 
در این میان پایگاه فضائی بایکونور دارای اهمیتی تاریخی در فعالیت‌های فضائی روسیه محسوب می‌شود. یوری گاگارین با استفاده از فضاپیمای Vostok در بهار (12 آپریل) سال 1961 میلادی از این مرکز فضائی به مأموریت اعزام‌شده و تاکنون بیش از یک هزار و 500 فضاپیما و راکت ماهواره‌بر در طول تاریخ فعالیت پایگاه فضائی بایکونور، از این محل به مأموریت اعزام‌شده‌اند.
 
بر اساس اطلاعات رسمی اعلام‌شده، نخستین سکوهای پرتاب مرکز فضائی ووستوچنی برای پرتاب راکت‌های سبک و متوسط استفاده خواهد شد. از سوی دیگر عملیات ساخت سکوهای پرتاب راکت‌های سنگین و فوق سنگینی که مأموریت‌های راکت‌های ماهواره‌بر انگارا را بر عهده خواهد گرفت در سال 2018 به پایان رسید.
 
پس‌ازاین روسیه در نظر دارد به‌تدریج و طی چهار سال، راکت‌های نسل جدید انگارا را جایگزین راکت‌های قدیمی‌تر پروتون کرده و بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده توسط سازمان فضائی روسیه، پایگاه فضائی ووستوچنی Vostochny توانائی اجرا و اعزام تمامی مأموریت‌های فضائی توسط راکت‌های مختلف ماهواره‌بر و فضاپیماهای گوناگون را خواهد داشت.
 
بر این اساس پیش‌بینی می‌شود این مرکز فضائی تا سال 2020 قادر به استفاده از تمامی ظرفیت‌های خود برای انجام مأموریت‌های فضائی باشد.
 
گفتنی است که ساخت‌ و ساز فضایی ووستوچنی با مشکلات زیادی همراه بود که بخش عمده‌ای از آن به فساد اداری رایج در سیستم دولتی روسیه بازمی‌گردد.
 
بر اساس اطلاعات منابع قضایی روسیه و دادستانی کل این کشور، در طول مراحل مختلف ساخت‌وساز این مرکز فضایی در سال‌های 2014 تا 2018 درمجموع 17 هزار تخلف مالی مختلف کشف‌شده و 140 پرونده در این رابطه تشکیل‌شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.