اینترنت و شبکه

بانکداری و پرداخت الکترونیک

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

November 24, 2019
14:51 یکشنبه، 3ام آذرماه 1398
کد خبر: 106160

قطعی اینترنت با بازار ارز چه کرد؟

 
اغلب صرافان می‌گویند که قطعی اینترنت سبب کندی کار آن‌ها شده است، اما اخلال جدی در فعالیت شبکه ارزی کشور ایجاد نکرده است.
 
در پی برخی‌ ناآرامی‌ها در تهران و شهرهای دیگر کشور در هفته گذشته، شورای امنیت کشور تصمیم گرفت دسترسی به اینترنت بین‌الملل را محدود کند و این محدودیت حدود یک هفته به طول انجامید.
 
در این مدت، دسترسی مردم و کسب و کارها فقط به سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی میسر بود که فضای میزبانی (هاست) آن‌ها در داخل کشور بود و دسترسی به فضاهایی که در خارج از کشور هاست شده بودند، امکان‌پذیر نبود.
 
در این میان، برخی کسب و کارها از ایجاد مشکل و کاهش مشتریان‌شان در مدت زمان قطعی اینترنت خبر داده‌اند، اما شبکه بانکی کشور در این مدت مشکلات اندکی را داشت.
 
به گفته معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، در چند ساعت آغازین قطعی اینترنت اختلالاتی در شبکه بانکی کشور ایجاد شد که با مساعدت وزارت ارتباط در کمترین زمان ممکن این مشکلات حل و ارائه خدمات اینترنتی بانک‌ها و سایر کسب و کارهای اینترنتی از سر گرفته شد.
 
پیگیری‌های ایسنا از بازار ارز و صرافی‌های مجاز بانک مرکزی نیز حاکی از آن است که گرچه قطعی اینترنت سبب کندی معاملات در بازار ارز شده، اما به طور کلی اخلال زیادی در این شبکه ایجاد نشده است.
 
البته برخی از صرافان به ایسنا گفتند که در روزهای ابتدایی مشکلاتی برای فروش ارز داشتند، اما این مشکل در ادامه حل شده و انجام معاملات از سر گرفته شده است.
 
برخی از صرافان نیز می‌گویند که مشکل خاصی برای انجام معاملات در بازار ارز نداشتند، چراکه اصل کار صرافی‌ها در سامانه‌های نیما و سنا است که این سامانه‌ها نیز در این مدت وصل بوده است.
 
از سوی دیگر اصغر سمیعی، رئیس‌ هیات موسس کانون صرافان درباره تاثیر قطعی اینترنت بر معاملات در بازار ارز به ایسنا، گفت: اینکه مشکل جدی در عملکرد صرافی‌ها برای انجام معاملات ایجاد شده باشد، صحت ندارد و معاملات قانونی صرافی‌ها در این مدت مانند گذشته انجام شد.
 
وی افزود: البته این مشکل اندکی سبب کندی کار شد، اما در نهایت کارها انجام می‌شد.
 
کامران سلطانی زاده، سخنگوی کانون صرافان ایرانیان نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت سامانه‌های نیما و سنا در زمان قطعی اینترنت، تصریح کرد: با توجه به اینکه سامانه سنا و نیما در اینترنت باز بوده و خیلی از همکاران به اینترنت و این سامانه‌ها دسترسی داشتند، ‌آن‌چنان اخلالی در عملکرد صرافی‌ها در این مدت ایجاد نشد.
 
به این ترتیب می‌توان گفت که با توجه به فعالیت صرافی‌ها بر بستر سامانه‌های داخلی، در زمان قطعی اینترنت، مشکل حادی برای فعالیت آن‌ها ایجاد نشده و معاملات در بازار ارز ادامه داشته است.
 
هرچند که در این مدت برخی سودجویان کوشیدند به بهانه افزایش قیمت بنزین و قطعی اینترنت، نرخ ارز را صعودی کنند، اما اغلب کارشناسان بر این باورند که این دو عامل، تاثیر مستقیمی بر قیمت ارز ندارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.