رسانه‌های اجتماعی

November 26, 2019
11:56 سه شنبه، 5ام آذرماه 1398
کد خبر: 106252

فیس‌بوک در یک قدمی‌ استفاده از سیستم تشخیص چهره بود

 رسوایی‌های اخیر فیس‌بوک در زمینه عدم حفاظت از اطلاعات شخصی کاربران طی سال‌های اخیر، نگرانی‌های زیادی را در دل کاربران میلیاردی این شبکه اجتماعی به‌وجود آورده است.
حال تصور کنید در کنار اطلاعاتی که کاربران روزانه به سرورهای این شرکت تزریق می‌کنند، فیس‌بوک می‌توانست چهره افراد را نیز اسکن و به گنجینه اطلاعات خود اضافه کند. اخیرا مشخص شده است که فیس‌بوک در گذشته‌ای نه‌چندان دور در حال طراحی اپلیکیشنی برای اسکن و تشخیص چهره کاربران خود بوده تا از آن در پلت‌فرم خود استفاده کند. این اپلیکیشن در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ طراحی شد که البته صرفا در داخل شرکت فیس‌بوک مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما می‌توانست از طریق دوربین گوشی‌های هوشمند، کاربران را شناسایی کند و با تطبیق آن با تصویر پروفایل افراد، اطلاعات مرتبط را به نمایش درآورد. اگرچه این ویژگی هرگز به مرحله عرضه عمومی‌نرسید، اما اگر این اتفاق می‌افتاد، می‌توانست بسیار نگران‌کننده باشد؛ چراکه زمینه را برای انواع سوءاستفاده‌ها فراهم می‌کرد. برای مثال، سایر کاربران یا به‌طور دقیق‌تر غریبه‌ها می‌توانستند تنها با نشانه گرفتن دوربین خود به سمت افراد، به تمامی‌اطلاعات مربوط به آنها دست یابند.
 
کاری که بدون اطلاع شخص از این موضوع صورت می‌گرفت. با این حال، فیس‌بوک در واکنش به انتشار این خبر اعلام کرد که این ویژگی صرفا برای آن دسته از اکانت‌هایی قابل استفاده بود که سیستم تشخیص چهره در آنها فعال بود. همچنین این شرکت اعلام کرد که هرگز تصمیمی برای عرضه عمومی‌این اپلیکیشن نداشته و صرفا به‌منظور بررسی و یادگیری در مورد فناوری‌های جدید مورد استفاده قرار می‌گرفت. البته باید منتظر ماند و دید که آیا نظر فیس‌بوک در آینده نیز همین خواهد بود یا خیر؛ چراکه با پیشرفت تکنولوژی و دستیابی به قابلیت‌های جدید، احتمال تجدیدنظر در تصمیم مدیران فیس‌بوک نیز بالا می‌رود و با توجه به سابقه این شرکت در رابطه با نقض حریم شخصی و عدم حافظت از داده‌های کاربران، این مساله می‌تواند به موضوع مورد مناقشه دیگری تبدیل شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.