امنیت

فناوری اطلاعات

December 1, 2019
12:01 یکشنبه، 10ام آذرماه 1398
کد خبر: 106451

چین انتشار ویدیوهای دیپ فیک را ممنوع کرد

وزارت فضای مجازی چین قانونی وضع کرده که در آن هر تولید کننده محتوای صوتی و ویدیویی موظف است در صورت جعلی بودن محتوا، آن را علنا اعلام کند. بر اساس قانون جدید که از یکم ژانویه سال جدید میلادی اجرا می‌شود، هر گونه محتوای تولید شده با هوش مصنوعی یا واقعیت افزوده که تکنولوژی دیپ فیک داشته باشد، باید به صورت واضح آن را اعلام کرده باشد.
 
قانون جدید که مستقیما از سمت وزارت فضای مجازی چین (CAC) به پلتفرم‌های ویدیویی و صوتی این کشور ابلاغ شده، آن‌ها را موظف کرده تا اگر ویدیو و صوتی تولید می‌کنند، جعلی یا موثق بودن آن را حتما اعلام کنند. در غیر این صورت اقدام آن‌ها جرم حساب می‌شود. استفاده از هوش مصنوعی و واقعیت افزوده باعث به وجود آمدن ویدیو‌های جعلی شده که اصطلاحا به آن دیپ فیک می‌گویند.
 
بدین ترتیب از یک ژانویه سال ۲۰۲۰، تمام تولید کنندگان محتوا موظف هستند که از قانون جدید پیروی کنند. البته پدید آمدن اخبار جعلی، یکی از عمده‌ترین دلایل CAC برای وضع این قانون عنوان شده است. در وب سایت CAC آمده است که:
 
تکنولوژی دیپ فیک می‌تواند امنیت ملی را به خطر بیاندازد، نظم و پایداری جامعه را بر هم زند و حق و حقوق قانونی دیگران را پایمال کند.
 
 
البته پیش از این یکی از مراجع قانونی چین در نظر داشت تا تکنولوژی دیپ فیک را غیر قانونی اعلام کند. چندی پیش یکی از برنامه‌های چینی به نام ZAO به کاربران اجازه می‌داد تا با تغییر صورت خود به یک فرد مشهور، ویدیو‌های جعلی بسازند. این برنامه در چند ساعت اول انتشار آن، بالغ بر میلیون‌ها بار دانلود شد.
 
اما سوءاستفاده از حریم خصوصی کاربران باعث شد تا توسعه‌دهندگان این برنامه از کاربران عذرخواهی کنند و طی بیانیه‌ای اعلام کردند که هیچ گاه از اطلاعات بیومتریک کاربران استفاده نخواهند کرد.
 
پلتفرم‌های ویدیویی که موظف به رعایت قانون جدید در چین هستند عبارتند از:
 
Tencent Video
Youku
iQIYI
Kuaishou
Douyin
دو پلتفرم صوتی این کشور به نام‌های Himalaya و Dragonfly FM نیز از این پس باید در صورت جعلی بودن محتوا، آن را اعلام کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.