اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 10, 2019
11:31 سه شنبه، 19ام آذرماه 1398
کد خبر: 106781

نقش فناوری های نوظهور در عرصه چهارم فضا به بحث گذاشته می شود

 
 
رئیس پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا از برگزاری نشست علمی نقش فناوری های نوظهور در عرصه چهارم فضا در روز ۲۴ آذرماه جاری به میزبانی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد.
 
 علیرضا یاری به پیشینه انقلاب صنعتی چهارم و ضرورت بررسی برخی از فناوری ها از جمله فناوری صنعت فضایی اشاره و اظهار کرد: تحول دیجیتال ناشی از وقوع انقلاب صنعتی چهارم، به شکل گیری برخی فناوری ها از جمله کلان داده ها، اینترنت اشیا و یا هوش مصنوعی منتهی شد و روی روند سایر تکنولوژی ها هم تاثیر گذاشت.
 
وی با بیان اینکه حوزه فضا هم از این قاعده مستثنی نیست، افزود: در حال حاضر ما در نسخه سوم فضا قرار داریم که در آن بیشتر سکوها و پلتفرم های همکاری شکل گرفته اند. به این معنا که ما در حوزه تحقیقاتی و کاربردی منابع را به اشتراک گذاشته و از کمک یکدیگر استفاده می کنیم.
 
یاری ادامه داد: در نسل چهارم، فناوری های جدیدی می آیند که ضمن افزایش امکان نوآوری و تجاری سازی کردن، اثرات خود در عرصه فضا را هم نشان می دهند. لذا هدف ما از این همایش این است که ضمن اعلام برخی نوآوری های فضایی، به ارزش اقتصادی بالای صنعت فضا بپردازیم.
 
به گفته رئیس پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا، جامعه هدف ما در این همایش، شرکت های استارت‌آپ، ایده پردازان و پژوهشگران هستند.
 
وی با تاکید بر اینکه امکان دسترسی به اطلاعات ماهواره ای فراهم است، خاطرنشان کرد: علیرغم تحریم ها و محدودیت های موجود، این اطلاعات محرمانگی نداشته و ما می توانیم با استفاده از آن در حوزه های مختلف مانند زمین یا دریا، سرویس و اپلیکیشن هایی با ارزش بالا ایجاد کنیم.
 
یاری هدف دیگر این سمینار را جهت دهی جدید بعد چهارم فضا عنوان کرد و افزود: امیدواریم از طریق این سمینار، بتوانیم ضمن تلنگری به این فعالان و پژوهشگران این حوزه، سبب ایجاد حرکتی نو شویم.
 
رئیس پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا تصریح کرد: تحول دیجیتال موضوعی است که پیدا کردن آگاهی نسبت به آن، یک اولویت بوده و با اطلاع و آگاهی از آن می توان تحقیقات و کسب و کارهای نوین را جهت دهی کرد که پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات هم به درخواست سازمان فضایی و به واسطه جایگاهی که دارد، می تواند پیشران این فناوری باشد.
 
«نقش توانمندساز داده باز در توسعه نسل چهارم فضا»، «ظرفیت ها و کاربرد اینترنت اشیا در حوزه فضا»، «توسعه کلان داده یا بیگ دیتا در نسل چهارم فضا»، «مولفه کلیدی نوآوری در تحولات عرصه چهارم فضا»، «معرفی پروژه راهبردی کوپرنیک اروپا» و «هوش مصنوعی در ارتقا زنجیره ارزش نسل چهارم فضا» از موضوعاتی است که در این سمینار به آن پرداخته می شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.