اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 18, 2019
14:47 چهارشنبه، 27ام آذرماه 1398
کد خبر: 107101

پژوهش های فضایی منشاء تحول در زندگی

 
معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه پژوهش ها باید مسئله محور و مبتنی بر حل مسئله باشند، گفت: پژوهش های مرتبط با بحث فضایی می توانند منشأ تحول در کشور باشند.
 
ستار هاشمی امروز در پنجمین نشست تخصصی دستاوردهای علمی و فنی پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه پژوهش، سنگ زیربنای توسعه تمام صنایع است و نباید به عنوان هزینه به آن نگاه کرد، گفت: موضوع مهمی که در کشور مورد توجه است این است که پژوهش باید مسئله محور و نه عرضه محور باشد.
 
وی افزود: هم اکنون پژوهش های ما در کشور براساس یک نیاز واقعی طراحی نمی شوند و مبتنی بر حل مسئله نیستند. این در حالی است که در پژوهشگاه فضایی ایران شاهد پژوهش های مسئله محور با نگاه بر حل مسئله هستیم و به همین دلیل پروژه های خوب و اثرگذاری در این پژوهشگاه شکل گرفته است.
 
هاشمی با بیان اینکه بزرگترین مراکز پژوهشی دنیا در کنار کمپانی های بزرگ مانند گوگل و آمازون شکل گرفته اند، گفت: مراکز پژوهشی زمانی می توانند تأثیر گذار باشند که مبتنی بر نیاز و در کنار صنعت شکل گیرند.
 
وی با اشاره به پیشرفت های بخش فضایی کشور گفت: بدون تردید دانشگاه های ما می توانند در بحث پژوهش در کنار پژوهشگاه فضایی نقش موثری داشته باشند و هم اکنون شاهدیم بسیاری از پروژه های فضایی کشور با تعامل نزدیک با دانشگاه های سراسر کشور شکل گرفته است.
 
معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات پژوهش را منشأ تحول عنوان و تأکید کرد: آنچه که امروز اقتصاد دیجیتال نامیده می شود کارکردی جز بحث پژوهش نداشته است. از مصادیق آن می توان به پردازش و شناخت گفتار با استفاده از پژوهش های زبان شناختی اشاره کرد.
 
هاشمی اظهار اشت: کمتر از یک دهه پیش، تمامی تلاش این بود که شناخت گفتار با دقتی حدود۷۰ درصد و با زیرساخت های سخت افزار و نرم افزاری محقق شود اما امروز شاهد هستیم که تشخیص صدا بدون بسته محاسباتی روی گوشی های موبایل محقق شده است. این موضوع نشان می دهد که مفاهیمی که تاکنون قابل باور نبودند به صورت عینی امروزه با اپلیکیشن های موبایل در اختیار همگان قرار گرفته و زندگی بشر را متأثر از خود کرده است.
 
وی به موضوع ارتباط کامپیوتر و مغز با استفاده از سنسورها و الکتروها اشاره و تصریح کرد: از طریق این کارکردها می توان آنچه در مغز می گذرد را تبدیل به سیگنال هایی کرد که برای به حرکت درآوردن اعضای بدن موثر واقع می شوند و می توانند به افراد دارای معلولیت که امکان توانایی حرکتی ندارند، برای ارتقاء کیفیت زندگی کمک کنند. این موضوعات نشان می دهد که پژوهش منشأ تحول در زندگی بشر بوده و حوزه فضا نیز می تواند در این تحولات، مفید واقع شود.
 
معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات افزود:  ما امروز با نگاه مبتنی بر آینده نگری برنامه توسعه مان را تفهیم کرده ایم و معتقدیم که تکنولوژی معطل ما نمی ماند.
 
هاشمی با اشاره به ضرورت های مدنظر وزیر ارتباطات در حوزه فناوری فضایی اظهار داشت: طبق اعتقاد وزیر ارتباطات ما باید بتوانیم فضانورد در فضا داشته باشیم و این با ظرفیت های موجود دور از ذهن نیست.
 
معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: ما در معاونت نوآوری وزارت ارتباطات با تفاهم نامه ای که با بنیاد ملی نخبگان با نام تفاهم نامه شهید احمدی روشن داشتیم، نگاه ویژه ای به ظرفیت های حوزه فضایی برای حل مسئله داریم و همچنین آمادگی داریم از ظرفیت های کریدور فاوا در حوزه فضا به نحو مطلوب استفاده کنیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.