اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

مخابرات فضایی

January 19, 2020
12:09 یکشنبه، 29ام دیماه 1398
کد خبر: 108091

ماهواره‌بر “سیمرغ” مامور انتقال “ظفر” به فضا شد/قرار گرفتن ایران در میان ۹ کشور صاحب چرخه فضایی ماهواره ظفر

 
 
رئیس سازمان فضایی ایران از پرتاب ماهواره ظفر با ماهواره‌بر سیمرغ خبر داد و گفت: برای هدایت، کنترل و دریافت و ارسال داده به این ماهواره سه ایستگاه زمینی پیش‌بینی شده است.
 
دکتر مرتضی براری امروز در حاشیه مراسم تحویل ماهواره ظفر به سازمان فضایی در جمع خبرنگاران با بیان این‌که امروز ما شاهد تحویل‌ دو ماهواره تصویربرداری ظفر ۱ و ۲ هستیم، افزود: این ماهواره به سفارش سازمان فضایی از سوی محققان و دانشمندان فضایی دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده است.
 
وی با بیان این که امروز این ماهواره به ما تحویل داده می‌شود، اظهار کرد: این ماهواره پس از تحویل‌گیری به پایگاه فضایی جهت قرارگیری در مدار زمین منتقل خواهد شد.
 
براری با تاکید بر این‌که قرار است این ماهواره در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار گیرد، ادامه داد: ماهواره ظفر ۱ در هر ۹۴ دقیقه یعنی روزانه ۱۵ بار به دور کره زمین چرخش دارد. ما علاوه بر  دریافت این ماهواره ایستگاه‌های کنترل و هدایت ماهواره را در نظر گرفته‌ایم.
 
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان این‌که این ایستگاه‌ها آماده‌اند که پس از قرارگیری ماهواره در مدار عملیات، کنترل، هدایت و دریافت و ارسال داده اطلاعات را انجام دهند، خاطر نشان کرد: این ماهواره دارای سه ماموریت تصویربرداری، ذخیره و ارسال داده و اندازه‌گیری تشعشات فضایی است و امیدواریم با قرار گرفتن ظفر در مدار زمین بتوانیم پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم.
 
وی طراحی و ساخت ماهواره‌های ظفر را در راستای رفع نیازهای کشور دانست و خاطر نشان کرد: برای طراحی این ماهواره بیش از ۳۴۰ هزار نفر ساعت نقش داشته‌اند و زمان طراحی و ساخت آن سه سال بوده است، ضمن آن که خوشبختانه طی ۴ ماه گذشته این دانشگاه با همکاری سازمان فضایی ایران کلیه تست‌های عملکردی و محیطی آن را اجرایی کرده‌ است.
 
براری ابراز امیدواری کرد که این ماهواره که مهمترین اولویت‌های سازمان فضایی بوده است، بتواند به توسعه زیرساخت‌های فضایی کشور کمک کند.
 
زمان پرتاب ظفر
 
رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر این که این ماهواره پس از تحویل به پایگاه فضایی منتقل می‌شود، گفت: بعد از انتقال این ماهواره با مراجع قانونی و ذی‌ربط هماهنگی‌هایی انجام می‌شود تا مقدمات عملیاتی شدن پرتاب آن صورت گیرد.
 
وی همچنین در خصوص ماهواره‌بر ماهواره ظفر، گفت: ایران جزو ۹ کشور اول دنیا است که توانسته است به باشگاه کشورهای صاحب چرخه فضایی بپیوندند.
 
براری اضافه کرد: بر این اساس ما تمام ۶ رکن حوزه فضایی از طراحی و ساخت ماهواره، طراحی و ساخت پایگاه، ساخت ماهواره‌برها و ایستگاه‌های کنترل، هدایت و پردازش داده‌های ماهواره را در اختیار داریم که توسط محققان داخلی بومی‌سازی شده‌اند.
 
ایستگاه‌های دریافت کننده داده ماهواره
 
رئیس سازمان فضایی ایران در خصوص ایستگاه‌های زمینی ماهواره ظفر، توضیح داد: سه ایستگاه ماهدشت، چرمشهر و قشم به عنوان ایستگاه‌های زمینی ماهواره ظفر در نظر گرفته شده است.
 
به گفته براری این سه ایستگاه کار دریافت و ارسال ماهواره را برعهده دارند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.