تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

January 27, 2020
14:29 دوشنبه، 7ام بهمنماه 1398
کد خبر: 108313

ودافون هم از پشتیبانی انجمن لیبرا کناره‌گیری کرد

 
شرکت بریتانیایی ودافون هشتمین شرکتی است که از انجمن لیبرا خارج شده است. هم لیبرا و هم ودافون اعلام کردند که ودافون دیگر بخشی از کنسرسیوم لیبرا نخواهد بود و قصد دارد منابعی را که در ابتدا برای لیبرا اختصاص داده بود صرف توسعه و گسترش سرویس پرداخت دیجیتالی خود یعنی ام‌پزا کند.
 
البته به نظر می‌رسد که این جدایی صرفا به دلیل تمرکز ویژه ودافون روی محصول خودش اتفاق افتاده است و هیچ ارتباطی با مسائل رگولاتوری که موجب نگرانی و جدا شدن دیگر اعضای انجمن لیبرا شده، ندارد.
 
درواقع ودافون هم به جمع شرکت‌های پی‌پل، مسترکارت، ویزا، مرکادو پاگو، ای‌بی، استرایپ و بوکینگ هلدینگز که پیشتر از حمایت و پشتیبانی از انجمم لیبرا کناره‌گیری کرده بودند، اضافه شد. البته باید به این نکته اشاره کرد که ودافون اولین شرکتی است که پس از تشکیل رسمی انجمن لیبرا در اکتبر سال ۲۰۱۹، از آن جدا شده است.
 
سخنگوی ودافون در بیانیه‌ای گفت: «شرکت بر این باور است که می‌تواند با تمرکز بر ام‌پزا سرویس‌های مالی مقرون به صرفه‌ای به بخش‌های فقیر دنیا ارائه دهد. ما از ابتدا گفتیم که خواسته ودافون این است که سهم واقعی در گسترش شمولی داشته باشد و کاملا متعهد به آن هدف هستیم.»
 
دانته دیسپارت رئیس بخش سیاست و ارتباط با انجمن لیبرا می‌گوید: «گرچه ممکن است چیدمان اعضای انجمن به مرور زمان تغییر کند اما طراحی لیبرا به نحوی است که سیستم پرداخت لیبرا علی‌رغم تغییرات ثابت خواهد ماند.»
 
خبرها حاکی از آن است که لیبرا قصد دارد تا در سال ۲۰۲۰ اعضای جدیدی برای انجمن پذیرش کند. در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ شرکت در لیست انتظار قرار دارند و باید دو سوم اعضای کنونی انجمن برای اضافه شدن شرکت‌کننده جدید موافقتشان را اعلام کنند.
 
در ژوئن سال گذشته بود که فیس‌بوک، پس از ماه‌ها گمانه‌زنی درباره این پروژه، بالاخره از آن رونمایی کرد. استیبل‌کوین لیبرا قرار است که به‌عنوان یک روش پرداختی در کل دنیا مورد استفاده قرار بگیرد و پشتوانه آن ارزهای فیاتی مانند دلار آمریکا یورو، پوند انگلیس و غیره است. به گفته دیسپارت هدف لیبرا ساخت اکوسیستم مالی است که از طریق آن بتواند به میلیارد انسان خدمت‌رسانی کند.
 
آیا ۲۰۲۰ سال راه‌اندازی است؟
با اینکه قرار بود لیبرا در نیمه اول سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی شود اما باتوجه به مسائل و نگرانی‌های رگولاتوری پیش آمده در سال گذشته، شاید این تاریخ کمی جابجا شود و اتفاقا دیسپارت هم در پنل اصلی بلاکچین در رویداد داووس به این تاخیر احتمالی اشاره کرد و گفت: «ترجیح ما بر این است که آهسته و به درستی فرایند راه‌اندازی را پیش ببریم و به جای اینکه پروژه را سر موقع اجرا کنیم، تمرکزمان را بر رفع مشکلات پرداختی موجود قرار دهیم و برای عرضه و استفاد از ارزهای دیجیتال به کمک‌های رگولاتوری نیاز داریم.»
 
هفته گذشته لیبرا از شکل‌گیری کمیته رهبری مسائل فنی خبر داد که از مدیران اجرایی چند عضو انجمن تشکیل شده و بر توسعه بیش از پیش نقشه راه لیبرا نظارت خواهند داشت. به گفته دیسپارت، انجمن همچنان به فعالیت خود در راستای راه‌اندازی ایمن، شفاف و کاربرپسند سیستم پرداخت لیبرا ادامه خواهد داد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.