امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 7, 2020
14:48 شنبه، 17ام اسفندماه 1398
کد خبر: 109543

ایمیل‌ها را با احتیاط باز کنید

 
 
مهاجمان سایبری با ارسال ایمیل‌های حاوی اسنادِ در ظاهر حاوی اطلاعات محرمانه، ابزار معتبر دسترسی از راه دور را روی سیستم اهداف خود نصب می‌کنند و به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند در باز کردن ایمیل‌های ارسالی از سوی فرستندگان ناآشنا بسیار محتاطانه عمل کنید.
 
 به اعتقاد کارشناسان، همواره لازم است از پیوندها و پیوست‌های ناخواسته خودداری کنید، باید فرستنده ایمیلی که به شما ارسال می‌شود را بشناسید و به منبعی که از آنجا تهیه می‌شود، اعتماد کنید. اگر مطمئن نیستید، محتاط باشید و سعی کنید از باز کردن ایمیل از یک منبع و فرستنده ناشناس به طور کلی جلوگیری کنید. اما اگر یک ایمیل ناخواسته را باز کردید، هرگز روی پیوندها کلیک نکنید و اسناد Word را که در ایمیل پیوست شده‌اند، باز نکنید. این فایل‌ها می‌توانند شما را به یک وب‌سایت مخرب سوق دهند یا ابزار شما را با ویروس آلوده کنند.
 
به‌تازگی مهاجمان سایبری با استفاده از روش فیشینگ، با ارسال ایمیل‌های حاوی اسنادِ درظاهر حاوی اطلاعات محرمانه، ابزار معتبر دسترسی از راه دور را روی سیستم اهداف خود نصب می‌کنند. قربانیان این حملات جدید سایبری، ایمیلی را دریافت می‌کنند که در آن مهاجمان برای افزایش شانس به دام افتادن کاربر، با ادعایی دروغین و با درج نشان واقعی یکی از محصولات امنیتی، کاربر را به باز کردن فایل پیوست آن تشویق می‌کنند. اکثر این ایمیل‌ها در قالب پیام‌های بازپرداخت، نقل و انتقالات برخط و صورتحساب‌هایی از این قبیل است.
 
مهاجمان در پیوست ایمیل فیشینگ و در فایل ارسالی به این بهانه که حاوی اطلاعات شخصی است از قربانی می‌خواهند تا برای وارد کردن رمز درج‌شده در متن ایمیل و رمزگشایی آن، قابلیت ماکرو را در نرم‌افزار Word فعال کند. در مراحل بعدی، ماکرو اقدام به اجرای فرامینی می‌کند که در نتیجه آنها با به‌کارگیری پروسه معتبر PowerShell یک ابزار دسترسی از راه دور  روی سیستم نصب و ماندگار می‌شود.
 
ابزار نصب‌شده نسخه‌ای از NetSupport Manger گزارش شده است. برنامه NetSupport Manger یک ابزار معتبر دسترسی از راه دور است که معمولاً کارکنان بخش فناوری اطلاعات سازمان‌ها برای اتصال از راه دور به سیستم‌ها استفاده می‌کنند. در حالی که مهاجمان با اجرای NetSupport Manger اهداف مخربی را دنبال می‌کنند اما با توجه به معتبر بودن این ابزار، محصولات امنیتی و ضدویروس نسبت به آن به‌عنوان یک بدافزار واکنش نشان نمی‌دهند. اگر چه احتمالاً مهاجمان از نسخه‌ای موسوم به کرک استفاده کرده و از کانال‌های قانونی آن را خریداری نکرده‌اند.
 
پایگاه اینترنتی ZDNet نقل کرده است: هنوز مشخص نیست که انگیزه اصلی مهاجمان از اجرای این کارزار چیست، ممکن است که این افراد قصد سرقت فوری اطلاعات را داشته باشند یا در برنامه‌ای دراز مدت برای رصد ایمیل‌های ورودی و خروجی بر روی سیستم آلوده و شناسایی مخاطبان قربانیان را داشته باشند تا بر اساس اطلاعات استخراج شده، حملات هدفمند فیشینگی را برای هک حساب‌های کاربری قربانیان انجام دهند.
 
بر اساس اطلاعات مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری، به اعتقاد کارشناسان، از آنجا که موفقیت این کارزار به استفاده از بخش ماکرو در مجموعه نرم‌افزاری Office بستگی دارد، توصیه می‌شود که این قابلیت در حالت دائماً غیر فعال قرار داده شود. مرکز افتا همچنین از کاربران خواسته است تا در باز کردن ایمیل‌های ارسالی از سوی فرستندگان ناآشنا به‌خصوص در زمانی که در آنها از موارد اضطراری صحبت می‌شود، بسیار محتاطانه عمل کنند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.