تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

March 31, 2020
13:12 سه شنبه، 12ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110256

کسب‌وکارهای نوآور به دلیل استفاده از اماکن مسکونی پلمپ نمی‌شوند

 
مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران از ابلاغیه شهردار تهران مبنی بر تسهیل استقرار کسب‌وکارهای نوآور و تعویق اجرای برخی احکام صادره در پایتخت با توجه به تاثیرات منفی شیوع بیماری کرونا بر فعالیت‌های اقتصادی خبر داد. به گفته محمد فرجود این ابلاغیه احکام پیشین را هم در بر می‌گیرد و درباره کسب‌وکارهایی که شاکی خصوصی نداشتند و توسط شهرداری پلمپ شدند اجرایی می‌شود.
 
محمد فرجود دلیل عطف به ما سبق شدن این ابلاغیه را صدور احکامی در گذشته برای پلمپ برخی از دفاتر استارت‌آپ‌ها عنوان کرد و افزود: « البته در این خصوص شرط این است که این کسب و کارهای نوآور شاکی خصوصی نداشته باشند.»
 
به گفته او ابلاغیه جدید شهرداری تهران مسئولیت پلمپ دفاتر کسب و کارها را به دلیل کاربری مسکونی داشتن آن اماکن را از دوش شهرداران مناطق مختلف تهران بر می‌دارد و آنها را مجاز می‌کند که تا سه ماه احکام پلمپ را در صورت نداشتن شاکی خصوصی اجرا نکنند.
 
محمد فرجود در توئیتر خود نوشت: «با پیشنهاد مرکز ⁧ تهران هوشمند⁩ و دستور ⁧ شهردار تهران، حمایت ویژه شهرداری از بازیگران زیست بوم نوآوری در شرایط شیوع کرونا اعلام شد. تسهیل استقرار کسب‌وکارهای نوآور و تعویق اجرای برخی احکام صادره، محورهای اصلی این ابلاغیه هستند.»
 
در متن ابلاغیه شهرداری تهران خطاب به شهرداران مناطق اعلام شده که شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان و خلاق مورد تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شتاب دهنده‌ها، شرکت‌های استارتاپ و نوپا دارای مجوز از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تا زمان تصویب لایحه هدایت و حمایت از زیست بوم نوآوری شهری در شورای شهر تهران مجاز به استقرار در اماکن با کاربری مسکونی و بهره‌مندی از تسهیلات بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها به شرط عدم ایجاد مزاحمت برای سایر ساکنین مستقر در ساختمان هستند.
 
در این ابلاغیه آمده است در صورتی که منشا صدور آرای احکام، ایجاد مزاحمت برای ساکنین ساختمان‌های مسکونی و مجاورین و همسایگان آنها نبوده و از این حیث شاکی خصوصی وجود نداشته باشد، شرکت‌ها و موسسات مجازند تا زمان خاتمه شرایط بحرانی حداکثر به مدت سه ماه به فعالیت خود ادامه دهند.
 
برخی از استارت‌آپ‌ها از جمله شنوتو در اسفند ماه به دلیل فعالیت در مکان‌هایی که کاربری مسکونی داشتند پلمپ شدند. همان زمان فعالان این حوزه از شهرداری تهران خواستند که مانع پلمپ شدن این کسب و کارها در این دوره شوند. در همان زمان مدیرعامل فاوای شهرداری تهران خبر از تدوین لایحه‌ای برای حمایت شهرداری از کسب‌وکارهای نوآور داد. او در پاسخ به سوال پیوست درباره وضعیت فعلی این لایحه گفت: «لایحه «هدایت و حمایت از زیست بوم نوآوری شهری» نوشته شده و به بخش تدوین و مقررات‌گذاری شهرداری ارسال شده و از آنجا نیز تا پایان فروردین ماه به شورای شهر ارسال می‌شود.»
 
به گفته فرجود تاخیر در ارسال این لایحه به شورای شهر تهران به دلیل شرایط پیش آمده بر اثر شیوع ویروس کرونا در کشور است که سبب شده مسائل دیگری در اولویت قرار بگیرند.
 
البته دلیل پلمپ شدن دفاتر تمامی استارت‌آپ‌ها به دلیل فعالیت در اماکن مسکونی نبوده است. اسپید یک نمونه از این استارت‌آپ‌هاست؛ این فعال استارت‌آپی در حوزه ارسال کالا دلیل پلمپ شدن دفترشان را یک شاکی خصوصی عنوان کرده بود.
 
فرجود در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت استارت‌آپ اسپید گفت: «پیگیری‌های من در مورد اسپید نشان می‌دهد که آنها به دلیل داشتن شاکی خصوصی پلمپ شدند و حکم قطعی دریافت کردند. اما اگر حکمی باشد که شاکی خصوصی نداشته باشد شامل حال این ابلاغیه می‌شود.»
 
او در ادامه درباره آنچه برای سامانه هوشمند پخش و توزیع اسپید رخ داده گفت: «ما پیگیر شاکی خصوصی اسپید هستیم که شاکی خصوصی را راضی به رضایت کنیم و مشکل آنها به این طریق حل شود. ما از شهردار منطقه درخواست کردیم که اعلام کنند شاکی خصوصی آنها چه کسی است. اما به دلیل نوع فعالیت اسپید و استفاده آنها از آن مکان برای ارسال محصولات، به هر حال این نوع فعالیت می‌تواند مزاحمت‌هایی را برای افراد محله ایجاد کند و داشتن شاکی خصوصی اتفاق عجیبی نیست.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.