تلفن همراه

فناوری

April 5, 2020
11:45 یکشنبه، 17ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110410

آیا شیوع کرونا باظهور اینترنت 5G مرتبط است؟

در روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر باور برخی افراد به این موضوع منتشرشده است که دلیل پدیدار شدن ویروس کرونای جدید، امواج اینترنت 5G است. این موضوع به دلیل تقارن استفاده گسترده از این فناوری در چین و ظهور کووید 19 در بین مردم ایجاد شده است.
در روزهای اخیر گزارش‌هایی از انتشار شایعات مبتنی بر این موضوع مطرح‌شده است که برخی افراد اعتقاددارند شبکه‌های تلفن همراه 5G باعث شیوع ویروس کرونا شده‌اند.به همین دلیل با  برخی از مشهورترین متخصصین این حوزه به گفتگو پرداخته و نظر آن‌ها را در این رابطه پرسیدیم.
 
دکتر سیمون کلارک (Simon Clarke)، استادیار گروه میکروبیولوژی سلولی ، دانشگاه ریدینگ در مورد وجود ارتباط بین امواج اینترنتی و تأثیر آن روی جهش ژنتیکی ویروس و احتمال پدیدار شدن ویروس کرونای جدید براثر امواج اینترنت 5G گفت: این ایده که بیماری کووید 19 در اثر سیگنال‌های تلفن همراه 5G ایجاد می‌شود ، کاملاً احمقانه است. این بیماری ویروسی از اساس هیچ ارتباطی با سیگنال‌های مخابراتی ندارد.
 
 ویروس‌ها و امواج الکترومغناطیسی که باعث می‌شوند تلفن‌های همراه و اتصالات اینترنتی کار کنند موضوعات مختلفی هستند که هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. این ایده که برخی افراد می‌گویند دکل‌های مخابراتی و اینترنتی باید از کار بیفتند، اصلاً عاقلانه نیست.
ویروس‌ها ذرات ریز و کوچکی هستند که از مواد ژنتیکی تشکیل‌شده و در لایه‌ای از پروتئین‌ها و چربی‌ها احاطه می‌شوند. آن‌ها در حالت عادی و خارج از بدن میزبان، هیچ متابولیکی نداشته و بدون ایجاد عفونت نمی‌توانند تولیدمثل کنند. ویروس کرونا سلول ریه‌های انسان را درگیر کرده و به‌منظور تکثیر خود به سلول‌های بدن آسیب رسانده و منجر به ایجاد یک واکنش ایمنی مضر در افراد مبتلا می‌شود.
 
از سوی دیگر سیگنال‌های رادیویی 5G، امواج الکترومغناطیسی هستند که شباهت زیادی به امواج تلفن‌های همراه دارند. بحث در این مورد بسیار مضحک است زیرا امواج الکترومغناطیسی یک موضوع بوده و ویروس‌ها مسئله دیگری هستند و شما نمی‌توانید از طریق دکل‌های مخابراتی به ویروس آلوده شوید.
 
پروفسور آدام فین (Adam Finn) متخصص طب اطفال در دانشگاه بریستول در این رابطه گفت: بیماری همه‌گیر فعلی ناشی از ویروسی است که از یک فرد آلوده به فرد دیگر منتقل می‌شود. ما این ویروس را در آزمایشگاه موردبررسی و مطالعه قرار داده و رفتار وی را بررسی کرده‌ایم. ویروس‌ها و امواج الکترومغناطیسی که باعث می‌شوند تلفن‌های همراه و اتصالات اینترنتی کار کنند موضوعات مختلفی هستند که هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند.
 
این ایده که برخی افراد می‌گویند دکل‌های مخابراتی و اینترنتی باید از کار بیفتند، اصلاً عاقلانه نیست. ارتباطات اینترنتی که این شبکه‌ها به ما می‌دهند یکی از مهم‌ترین ابزاری است که ما برای هماهنگی پاسخ خود به اپیدمی و تلاش برای انجام تحقیقات برای رفع آن استفاده می‌کنیم. از کار انداختن دکل‌های مخابراتی در شرایط فعلی مانند ایجاد سوراخ در قایق‌هایی است که بر آن سوار هستیم.
 
دکتر مایکل هد (Michael Head) ، پژوهشگر ارشد سازمان بهداشت جهانی و استاد دانشگاه ساوتهمپتون در این رابطه گفت: متخصصان ویروس‌شناسی برای ردیابی منشأ ویروس کرونای جدید به بررسی کد ژنتیکی ویروس پرداختند. اپیدمیولوژیست ها شیوع ویروس را در سرتاسر جهان ردیابی کرده‌اند و عوامل خطرزا را برای توصیه به دولت‌ها شناسایی کرده‌اند.
 
از سوی دیگر محققان در حال انجام آزمایش‌هایی برای شناسایی افراد مبتلا به عفونت و افرادی هستند که به این ویروس آلوده‌شده‌اند. درمجموع ، ما تقریباً به‌طور دقیق می‌دانیم که چگونه بیماری‌های عفونی گسترش می‌یابند.
 
به باور این پژوهشگر سازمان بهداشت جهانی، معتقدان و نظریه‌پردازان توطئه یک خطر جدی برای سلامت عمومی محسوب می‌شوند. فعالان ضد واکسیناسیون به‌طور مداوم در تلاش برای به خطر انداختن و آسیب رساندن به‌سلامت کودک با ادعاهای بی‌اساس هستند. در اینجا ، ما می‌بینیم گروهی از مردم مشتاق هستند که جهالت خود را در مورد موضوعاتی نشان دهند که در آن تخصص ندارند.
 
افراد مشهوری که شعله‌ور کننده این نظریات هستند باید شرمنده باشند. آن‌ها در شبکه‌های مجازی، دنبال کننده‌های زیادی دارند که به همین دلیل باید با مسئولیت‌پذیری بیشتری رفتار کنند. آن‌ها ممکن است متوجه شده باشند که در حال حاضر همه‌گیری کرونا در جهان وجود دارد. اکنون زمان بسیار خوبی برای گوش دادن به نظرات متخصصین اپیدمیولوژی و کارشناسان حوزه بیماری‌های عفونی و بهداشت عمومی است.
 
و در خاتمه پروفسور برندان ورن (Brendan Wren)، متخصص باکتری‌های بیماری‌زا (Microbial Pathogenesis) و استاد دانشگاه بهداشت لندن در این رابطه گفت: هیچ مدرک علمی معتبری برای پیوند ورود دکل‌های اینترنت 5G با شیوع بیماری کووید 19 وجود ندارد. این مسئله از منظر علم زیست‌شناسی غیرممکن است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.