تلفن همراه

گوشی

April 10, 2020
12:41 جمعه، 22ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110611

ضربه سخت کرونا به بازار موبایل؛ احتمال تعطیلی هزاران واحد صنفی

رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی از رکود ۳۰۰ درصدی در حوزه موبایل نسبت به شب عید سال گذشته خبر داد. حسین غروی، اعلام کرده که شیوع ویروس کرونا در کشور به واحدهای صنفی فعال در این بازار صدمات جدی زده و کسب‌وکارهای زیادی در بازار موبایل به تعطیلی کشیده‌ شده‌اند.
 
به گزارش روابط‌عمومی انجمن وارد‌کنندگان موبایل، حسین غروی، رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل ضمن ابراز نگرانی از صدمات شیوع بیماری کرونا بر بدنه صنعت موبایل گفت: «علیرغم پیش‌بینی‌های ما مبنی بر رونق بازار موبایل در شب عید؛ اما با شیوع ویروس کرونا در سطح کشور و تعطیلی کسب‌وکارها، نه تنها با رونق این بازار مواجه نشدیم بلکه شاهد رکودی ۶۰ درصدی در اسفندماه ۹۸ نسبت به بهمن ماه بودیم.»
 
او در مورد تعطیلی برخی کسب‌وکار‌ها در سال جدید اعلام کرد: «پس از اطلاعیه اخیر ستاد ملی کنترل و مبارزه با کرونا مقرر شد برخی از کسب‌وکارهای غیر ضروری در استان تهران تا تاریخ ۳۰ فروردین و در استان‌های دیگر تا ۲۳ فروردین تعطیل باشند. در این بین کسب‌وکارهای حوزه موبایل هم قرار دارند که زنجیره‌ای از واردکنندگان، خرده‌فروشان و شرکت‌های خدمات پس از فروش را شامل می‌شوند. اگرچه همه به این موضوع باور داریم که قطع زنجیره انتشار ویروس کرونا جز با رعایت فاصله اجتماعی صورت نمی‌گیرد؛ اما باید این را هم بدانیم که ادامه این روند به توقف چرخه اقتصادی بسیاری از کسب‌وکارها می‌انجامد.»
 
 
رئیس هیات مدیره انجمن وارد‌کنندگان موبایل می‌گوید که رکود ۳۰۰ درصدی در حوزه موبایل نسبت به مدت مشابه در سال ۹۷ باعث شده تا بسیاری از فعالان این صنعت نتوانند به تعهدات مالیشان عمل کنند
 
آنطور که رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل می‌گوید در حال‌حاضر شرکت‌های واردکننده به دلیل عدم امکان ارسال کالا از مبدا دبی، عراق و دیگر کشورها قادر به تامین کالای مورد نیاز کشور نیستند. همچنین غروی گفته است که فروشندگان مراکز عرضه موبایل با دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا چند هفته است که فروشگاه‌هایشان را تعطیل کرده‌اند. به باور او تمام این دلایل دست به دست هم داده تا بازار پر رونق شب عید برای فعالان این حوزه تبدیل به کابوس شود.
 
اسفند ماه ۹۸ بود که دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در مورد وضعیت فروش موبایل در اسفند ماه ابراز نگرانی کرد و به پیوست  گفت که پیش‌بینی می‌کنند که  تا آخر امسال ۱۴.۵ میلیون گوشی وارد کشور شود و نزدیک به ۱۳ میلیون این گوشی‌ها هم روشن شود؛ اما او تاکید کرده بود که با توجه به شیوع کرونا و مشکل و کم شدن میزان مراجعه حضوری مردم به فروشگاه‌ها، اسفند ماه (۹۸)  آنچنان پرشور و هیجان نباشد. حال بعد از گذشت تقریبا دو ماه هم رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل از رکود ۳۰۰ درصدی حوزه موبایل خبر می‌دهد. او در این زمینه گفت: «رکود ۳۰۰ درصدی در حوزه موبایل نسبت به مدت مشابه در سال ۹۷ باعث شده تا بسیاری از فعالان این صنعت نتوانند به تعهدات مالیشان عمل کنند. به تمام این مشکلات باید مهلت تحویل اظهارنامه‌های مالیات بر ارزش افزوده این فعالان را نیز بیافزاییم.» غروی ادامه داد: «اینکه چطور به فعالان اقتصادی، که با هدف قطع زنجیره انتقال و همراهی با تصمیمات دولت، تن به تعطیلی کسب و کارشان داده‌اند و باید این روند را تا ۳۰ فروردین ادامه دهند، فقط تا ۳۱ فروردین مهلت داده شده تا اظهارنامه‌های مالیات برارزش افزوده خود را تحویل دهند، پرسشی بی پاسخ از سوی دولت است!»
 
به گفته غروی، عرضه موبایل توسط شرکت‌های وارکننده از ۲۰ اسفند ۹۸ تا به این لحظه به صفر رسیده است و عملا شرکت‌ها در این بازه زمانی هیچ کالایی عرضه نکرده‌اند.
 
او با اشاره به بحران بزرگ پیش روی فعالان حوزه موبایل کشور گفت: «تدابیر اتخاذ شده اقتصادی برای برون رفت از بحران کرونا بیش از آنکه یاری دهنده باشد، دردسر ساز شده است . همانطور که می‌دانید ۷۰ هزار واحد صنفی در حوزه موبایل در سراسر کشور از شهرهای بزرگ گرفته تا دورافتاده‌ترین مناطق درحال فعالیت هستند که به طور مستقیم و غیرمستقیم میلیون‌ها شغل را ایجاد کرده‌اند. اگر دولت چاره‌ای جهت حل بحران پیش آمده برای فعالین اقتصادی نیاندیشد، بی شک در هفته های پیش رو شاهد سیل عظیمی از تعدیل نیرو، پرونده‌های قضایی به دلیل چک‌های برگشتی و تعطیلی هزاران کسب‌وکار در حوزه موبایل خواهیم بود.»
 
رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل ادامه داد: «حوزه تلفن همراه جزء معدود بخش‌های اقتصادی در کشور است که گردش مالی آن باعث رونق اقتصادی در دیگر حوزه‌ها می‌شود. از طرفی اهمیت موبایل و کاربرد آن در ایام سخت قرنطینه ملموس‌تر از گذشته شده است . عدم حمایت جدی دولت از این بخش از صنعت، نه تنها بسیاری را بیکار می‌کند بلکه در کوتاه مدت به دیگر حوزه‌های اقتصادی نیز لطمه خواهد زد.» او با اشاره به اینکه این ویروس بحران‌ها جدی برای کشورهای دیگر هم به وجود آورده گفت: « این بحران در دیگر کشورها نیز رخ داده است؛ اما حمایت دولت‌ها از صنایع مولد و حوزه‌های اقتصادی جریان‌ساز همچون تکنولوژی و موبایل، باعث شده تا حداقل شاغلان این حوزه‌ها با کمترین تهدید مواجه شوند.»
 
غروی همچنین از نشست هم اندیشی با روسای اتحادیه‌ها و اصناف در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: «در روزهای آینده و پس از بازگشایی واحدهای صنفی حوزه موبایل و شرکت‌های واردکننده، نشست مشترکی را با اتحادیه‌ها و اصناف مرتبط خواهیم داشت تا ابعاد خسارات وارده را بررسی کرده و پیش‌بینی‌های خود را از آینده این صنف با ادامه‌ی روند فعلی به دستگاه‌ها و سازمان‌های تصمیم ساز ارائه خواهیم کرد.»
 
پیش از این انجمن واردکنندگان موبایل و تبلت و لوازم جانبی اتاق بازرگانی ایران با انتشار اطلاعیه‌ای از شرکت‌های عضو این انجمن و دیگر شرکت‌های فعال در زمینه واردات موبایل و تبلت خواست برای رعایت طرح فاصله گذاری مبارزه با کرونا، تا ۲۰ فروردین از بازگشایی شرکت‌های خود امتناع کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.