اپلیکیشن

تلفن همراه

April 12, 2020
11:52 یکشنبه، 24ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110685

جزئیات راه‌اندازی شبکه اجتماعی دانش آموزی «شاد»+ به‌روزرسانی

سرپرست مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و  پرورش اعلام می‌کند که شبکه اجتماعی دانش‌آموزان که به اختصار «شاد» نامیده می‌شود طی توافقنامه‌ای میان همراه اول و وزارت آموزش و پرورش توسط این اپراتور ایجاد شده است.
 
مهدی شرفی در مورد جزییات این طرح گفت: «طبق تفاهمی که با همراه اول صورت گرفته مالکیت این شبکه اجتماعی به صورت کامل در اختیار آموزش و پرورش قرار دارد و همراه اول موظف است ۱۵ سال به این وزارتخانه خدمات پشتیبانی ارائه دهد. همچنین همراه اول متعهد شده که لایسنس نامحدود برای پشتیبانی از این شبکه اجتماعی در اختیار آموزش وپرورش قراردهد.»
 
این اظهار نظر در حالی مطرح می‌شود که شب گذشته مهدی انجیدنی، مدیرعامل گپ در توییتی اعلام کرد که وزارت آموزش و پرورش بر خلاف توافق‌هایی که با تمامی پیام‌رسان‌ها انجام داده به صورت انحصاری وارد همکاری با روبیکا شده است. اما شرفی در همکاری با پیام‌رسان‌ها را بسته نمی‌داند و اعلام می‌کند: «تمامی پیام‌رسان‌ها می‌توانند با این شبکه اجتماعی و آموزش و پرورش برای توسعه آموزش مجازی همکاری کنند. بخش خصوصی می‌تواند با گرفتن اعتبارنامه‌های لازم همچنان اقدام به ارائه سرویس آموزش مجازی کنند.» او تاکید می‌کند که پیام‌رسان‌های داخلی می‌توانند از طریق APIهای این پلتفرم به دیتای تنظیم‌گیری ما متصل شوند و خدمات و سرویس‌های مورد نظر خود را ارائه دهند.
 
 
او معتقد است شبکه اجتماعی که باید در اختیار دانش‌آموزان قرار گیرد ،یک شبکه اجتماعی ایزوله و بدون دسترسی به شبکه‌های دیگر باشد از همین رو آنان اقدام به ایجاد یک شبکه اختصاصی خاص کردند. طبق گفته شرفی تنها خدماتی که روی این شبکه اجتماعی عرضه می‌شود، فعالیت‌های آموزشی است و تنها کسانی به این شبکه دسترسی دارند که دانش‌آموزان، معلم یا مدیر باشند. او یکی از کاستی‌های فعالیت‌های انجام شده از سوی پیام‌رسان‌ها را ایزوله نبودن محیط ارائه شده از سوی آنان عنوان کرد. او تاکید کرد که زیرساختی که برای شاد در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته است زیرساختی کاملا اختصاصی است و مستقل است.
 
او به جلساتشان با تمامی پیام‌رسان‌ها اشاره و گفت:‌ «طی جلساتی که با تمامی پیام‌رسان‌ها برگزار کردیم از آنها خواستیم که امکان ارائه سرویس برای آموزش و پرورش را روی بستر خود فراهم کنند؛ اما مشکلی که ایجاد شد این بود که بستر پیام‌رسان‌ها بستر امن وایزوله‌ای نبود و دانش‌آموز به سایر تلفن‌ها با بخش‌های دیگر هم دسترسی داشت حتی وقتی این مشکل را نیز برطرف کردند گزارش‌های کارشناسی و فنی نشان داد که امکان دور زدن محیط ایزوله دانش آموزان وجود دارد.»
 
این تصمیم‌گیری از سوی وزارت آموزش و پرورش در شرایطی صورت می‌گیرد که پیش از این آموزش و پرورش از پیا‌م‌رسان‌ها خواسته بود پیام رسان ها محیط امن و ایزوله‌ای برای دانش‌آموزان ایجاد کنند آنها باید از ۱۵ فروردین ماه دسترسی دانش‌آموزان ایزوله باشد چنانکه مدیران پیام رسان ها مدعی هستند که ظرف ۴۸ ساعت KIDMODE را روی اپ‌های خود فعالیت کرده‌اند.
 
شرفی ادامه داد: «باید در نظر داشته باشید که شبکه اجتماعی دانش‌آموزان حتما تمامی اصول فرهنگی و اخلاقی را پوشش دهد و ابزاری که مورد استفاده قرار می‌دهد امن و کاملا شناخته شده باشد.» او با اشاره به اینکه این شبکه تقریبا ۲ روز است که به صورت آزمایشی راه‌اندازی شده می‌گوید که اگر شخصی غیر از دانش‌آموزان و معلمان و مدیران این اپلیکیشن را نصب کنند هیچ کاربردی برای آنان نخواهد داشت و آنان نمی‌توانند از آن استفاده کنند.
 
او در پاسخ به این سوال که آیا خانواده‌های دانش‌آموزان می‌توانند از این شبکه اجتماعی استفاده کنند اعلام می‌کند که در فاز اول اجازه دسترسی به خانواده نیز داده نشده است و این محیط فقط محیط امن دانش‌آموزان است و هیچ محتوایی غیر از محتوای آموزشی روی این شبکه قرار نمی‌گیرد.
 
وزارت آموزش و پرورش نیز با صدور اطلاعیه‌ای سعی کرد تا روند انعقاد قرداد همکاری با همراه اول و مذاکره با پیام‌رسان‌ها برای ایجاد شبکه اجتماعی دانش‌آموزی یا شاد را شفاف کند. در بخشی از این اطلاعیه این وزارتخانه اعلام کرده که با شعار آموزش تعطیل نمی‌شود در صدد تعامل از راه‌های صوت و تصویر با دانش‌آموزان شده‌اند و درنهایت برای تکمیل این چرخه سراغ پیام‌رسان‌ها رفته‌اند، در ابتدا تصور بر این بود که تعامل با پیام‌رسان‌های داخلی می‌تواند تأمین کننده این نیاز باشد. اما اختصاصی نبودن این فضا، عدم همراهی مناسب پیام‌رسان‌ها با بخش فنی برای انجام تست‌های مورد نیاز، عدم تامین ویژگی‌های خواسته شده آموزش و پرورش از سوی پیام‌رسان‌ها و بروز ملاحظات مهم فنی و نیز انتقاد درست برخی متخصصان درباره امکان درز اطلاعات دانش‌آموزان، لزوم راه اندازی شبکه اختصاصی در مالکیت آموزش و پرورش مورد مطالبه جدی معلمان و متخصصان فنی و تربیتی قرار گرفت.
 
د راین اطلاعیه آمده است از همین آموزش و پرورش تصمیم به راه اندازی شبکه‌ای اختصاصی، مستقل و ایزوله که در مالکیت خودش باشد گرفت. در پی این تصمیم کلیه شرکت‌های پیام رسان مشارکت کننده از جمله روبیکا، گپ، سروش، بله و آی گپ که خدمات خود را برای بررسی به آموزش و پرورش ارایه کرده بودند کنار گذاشته شدند که امری معمول در روابط کارفرمایی-پیمانکاری است. از همین رو متعاقب بررسی‌های تخصصی برای یافتن پلتفرم اختصاصی، مجموعه همراه اول و ایرانسل برای ایجاد چنین ظرفیتی مناسب تشخیص داده شدند. با تعیین شروط فنی بسیار سخت‌گیرانه و پذیرش آن از سوی همراه اول، توافق‌نامه‌ای برای ایجاد «شبکه آموزشی دانش‌آموز» موسوم به «شاد» بین دو طرف به امضا رسید و پروانه بهره برداری (لایسنس) کلیه پلتفرم های مربوط به شاد در راستای مسئولیت اجتماعی اپراتور اول به وزارت آموزش و پرورش بصورت نامحدود هبه شد.
 
طبق این اطلاعیه: در حالی که راه اندازی این شبکه در روز تعطیل صورت پذیرفت در کمتر از ۸ ساعت کاری، تعداد نصب این نرم افزار تا هنگام نگارش این اطلاعیه به بیش از ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسیده است. مراجعه بیش از ۹۰ درصد مدیران دوره ابتدایی به سامانه و راه‌اندازی محیط مجازی برگزاری کلاس‌ها در طول این مدت کوتاه نشان از تصمیم درست و سریع آموزش و پرورش در این خصوص دارد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.