اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 13, 2020
11:17 دوشنبه، 25ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110720

وزیر ارتباطات: زیست بوم مناسب برای آموزش کودکان در فضای مجازی نداریم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که شیوع کرونا در آشکارسازی خلأها و چالش های فضای مجازی کشور مؤثر بوده است گفت: با وجود دستورالعمل، قانون و سند بالا دستی ، برای آموزش کودکان در فضای مجازی ، یک زیست بوم مناسب وجود ندارد.
 
 
 محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مصاحبه با رادیو به شبکه های اجتماعی و خطرات آن اشاره کرد و گفت: این فضا برخاسته از درون انسان هاست و به همین دلیل خطا و اشتباه نیز در آن ممکن است.
 
وی افزود: به نظر می رسد حضور کودکان باید در فضای مجازی، منحصر باشد و زیست بوم آنها با بزرگسالان متفاوت باشد؛ این در حالی که با وجود دستورالعمل، قانون و سند بالا دستی ، برای آموزش کودکان در فضای مجازی ، یک زیست بوم مناسب وجود ندارد.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با یادآوری اهمیت تولید محتوا بر اساس سبک زندگی ایرانی – اسلامی ، عنوان کرد: متأسفانه بخش زیادی از محتوایی که در دسترس کودکان قرار دارد با سبک زندگی غربی ساخته شده و با دوبله در اختیار کودکان ما قرار می گیرد . از این رو ما باید متناسب با فرهنگ کشور محتوا تولید کنیم و برای رسیدن به این هدف باید از تولیدکنندگان این حوزه حمایت کنیم.
 
وی شیوع کرونا را در آشکارسازی خلأها و چالش های فضای مجازی کشور مؤثر دانست و گفت: یکی از این مسائل که همواره از سوی اندیشمندان مورد تأکید بود و حتی ما را به دادگاه کشاند، موضوع تولید محتوا برای کودکان بود.گرچه ما مورد بازخواست قرار گرفتیم و از سوی برخی سنگ اندازی شد اما مقاومت کردیم.
 
وی با ابراز تأسف از نگاه تهدید آمیز به توسعه ارتباطات رسانه ای در کشور ، عنوان کرد: یک زاویه دید در این حوزه، ناظر به تحول قدرت ژئوپولتیک سایبری غرب بوده البته به لحاظ منطقی درست است. نبرد توسط کشورهای چین ، آمریکا و روسیه در جهت از بین بردن قدرت حاکمیت ها و ایجاد قدرت متمرکز در دنیا برنامه ریزی و سرمایه گذاری کرده است.
 
آذری جهرمی راهکار حوزه ارتباطات در رسانه را تشریح کرد و گفت: ترسیم و ندوین نقشه راه بهترین راه حل است. در همین راستا مقام معظم رهبری در دی ماه 98 بیانیه ای صادر کردند و از وزارت ارتباطات خواستند نقشه جامع توسعه فضای مجازی و رسانه ای را بر بستر شبکه ملی اطلاعات تدوین کند، برنامه و طرح معماری مربوط در شورای عالی فضای مجازی تدوین شود و در فروردین عرضه شود که به دلیل شیوع بیماری ممکن نشد.
 
وی یکی از چالش های حوزه رسانه ای در مجازی در کشور را مدیران سنتی آن دانست و گفت : نگاه ها به این فضا باید تغییر کند و شبکه ملی اطلاعات با ویژگی های خود تحولی ایجاد خواد کرد؛ چرا که شرط اولیه حضور افراد در این فضا این است که درک و برداشت کلی از آن داشته باشند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.