تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

May 5, 2020
16:20 سه شنبه، 16ام اردیبهشتماه 1399
کد خبر: 111535

کاهش نقدینگی؛ چالش جدی برای آینده اقتصاد

 
 
ییس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی گفت: در شرایط کنونی نقدینگی جامعه به سمت بورس، ارز، طلا یا ساختمان سوق داده شده و عملا سرمایه‌ای برای فعالیت‌ کسب و کارها باقی نمی‌ماند. این می‌تواند چالش جدی برای آینده اقتصاد باشد.
 
به گزارش سایت فدراسیون فاوا «محمدرضا طلایی» با اعلام این مساله افزود: با شیوع ویروس کرونا بنا بود اقساط بانک هایی که به اشخاص حقیقی و حقوقی تسهیلات داده بودند،  تا مرداد ماه به تعویق بیفتد. اما عملا این کار برای کسب و کارهایی صورت گرفته که در لیست معاونت اقتصادی اعلام شده و بانک@ها بر مبنای همان لیست عمل و اقساط را با تعویق دریافت می کنند. از طرفی دیگر این نگرانی وجود دارد که با هجوم افراد به سمت بورس، رشد نقدینگی ایجاد شود.
 
بخش خصوصی امضای دیجیتال را جدی بگیرد
 
شاهین نوروزی عضو کمیسیون فاوای اتاق ایران نیز در این جلسه به مباحث مربوط به امضای دیجیتال پرداخت. او گفت: دغدغه امضای دیجیتال و الکترونیکی کردن اسناد در راستای ایجاد دولت الکترونیک به وجود آمده است. یکی از دغدغه هایی که در این بخش وجود دارد این است که باید امضای دیجیتال به نحوی باشد که یک احراز هویت انکار ناپذیر صورت گیرد و قابل ارایه به محاکم حقوقی باشد. این کاری است که با اسناد کاغذی به راحتی قابل انجام است؛ ولی اکنون با توجه به نیاز مراجعه کمتر مردم به ادارات و مراکز عمومی نیاز به یک امضای دیجیتال بیشتر احساس می شود.
 
او افزود: کارت هوشمند ملی و امضای دیجیتال کاملا در راستای دولت الکترونیک است. اگر به پیشخوان دولت و یا دفاتر ثبتی مانند پلیس+۱۰ بروید هرچند به دلیل نیاز مردم به رویت نهایی کار خود، پرینت و برگه کاغذی به ارباب رجوع ارایه می شود اما تمامی اتفاقاتی که پشت باجه صورت میگیرد کاملا الکترونیکی است و  نیاز به ثبت کاغذی ندارد.
 
این کارشناس حوزه امنیت در ادامه گفت: اکنون سازمان توسعه تجارت به دنبال امضای قراردادها به صورت دیجیتالی است. جایی مانند دیجی کالا که حجم عظیمی از قرارداد را منعقد کند، به دنبال دیجیتالی کردن این روند است. حتی در دولت نیز بیشتر مکاتبات با امضای دیجیتال انجام می شود و در بخش خصوصی هم میتوان این موضوع را اجرایی کرد.
 
رشد تولید محتوای دیجیتال
 
علی شمیرانی کارشناس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی نیز در بخش دیگری از  این نشست به موضوع صنعت تولید محتوای دیجیتال پرداخت و عنوان کرد: این بخش از جمله معدود حوزه هایی بوده که کرونا به آن شوک مثبت وارد کرد. از طرفی موج فزاینده دسترسی به دستگاه های هوشمند به این جریان نیز دامن زده است. از طرفی دیگر با توجه به اینکه والدین مجبور هستند برای حضور فرزندانشان سیستم های هوشمندی را تهیه کنند که حداقل سیستم اندروید ۴٫۳ را پشتیبانی کند، فضا بیش از پیش برای تولید محتوای دیجیتال فراهم شده است. اما همین شرایط باعث شده که دیگر تلفن همراه هوشمند زیر ۲ میلیون تومان در بازار وجود نداشته باشد.
 
او در ادامه عنوان کرد: در کشور حدود ۴۰ میلیون کاربر موبایلی و حدود ۲۳ هزار نفر توسعه دهنده وجود دارد . با این حال این نکته را نمیتوان یادآور نشد که در ایران نقص داده هم وجود دارد و آمارهای موجود بر مبنای خود اظهاری است.
 
عقب ماندگی در برنامه های مربوط به اقتصاد هوشمند
 
حمیدرضا احمدیان مشاور کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی نیز به بحث اقتصاد هوشمند پرداخت و گفت: متاسفانه وزارت اقتصاد و وزارت ارتباطات از برنامه های مربوط به اقتصاد هوشمند عقب مانده اند و اکنون فاقد سند و برنامه منسجم هستیم.
 
او در ادامه افزود: وجود چنین شرایطی باعث می شود که نقش انجمن ها و اتاق ها بیش از گذشته پررنگ شود. در وزارت اقتصاد اکنون حتی در بحث تعریف اقتصاد هوشمند و یا هوشمندسازی اقتصاد اختلاف دیدگاه و سردرگمی وجود دارد.
 
احمدیان همچنین گفت:  نباید به دنبال تصویب قانون باشیم یا وارد فرایندهای دریافت مجوز پیچیده شویم. بلکه اکنون اگر بخواهیم همین بخش آموزش مجازی راه اندازی شود، یک کار دو هفته ای دوماه دیگر  هم راه اندازی نمی شود. اکنون مجوز سفته الکترونیک توسط وزیر اقتصاد صادر شد و به لطف کرونا اقداماتی صورت گرفت که تا پیش از آن امکان پذیر نبود. اگر همین کارهای کوچک را در قالب بسته های پیشنهادی ارایه دهیم و اجرایی کنیم میتوانیم به اکوسیستم دلخواه نیز دست پیدا یابیم.
 
چالش مجوز صوت و تصویر فراگیر
 
سعید رسول اف عضو هیئت مدیره فدراسیون فاوا، عنوان کرد: در حوزه صوت و تصویر نهاد صدا و سیما اکنون متولی مجوز در این زمینه شده است. از همین رو برای انتشار محتوای فراگیر در فضای مجازی باید از  سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر مجوز اخذ شود که این سازمان با کارهای وزارت ارشاد تداخل دارد. از طرفی این سازمان برای ارایه مجوز زیرساخت های بسیار کندی دارد؛ ولی مدیران آن به شدت پیگیر مشکلات هستند. از همین رو به نظر میرسد باید باب تعامل از سوی کمیسیون با این سازمان باز شود و نماینده آن نیز در جلسات حضور پیدا کند.
 
تمرکز جدی برروی تولید محتوای دیجیتال
 
طلایی رییس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی در بخش پایانی این نشست، عنوان کرد:  بنا شده است آقای نوروزی پیشنهاد مکتوب خود در خصوص امضای دیجیتال را به اتاق ارسال کند. چرا که اکنون بناست مجمع تشکل های دانش بنیان برگزار شود. آقای مهندس علیخانی معاونت تشکل ها و اموراستان های اتاق نیز پیگیر برگزاری مجامع عمومی به شکل غیر حضوری هستند. حتی اکنون جلسات هیئت نمایندگان اتاق نیز برگزار نمی شود و  موضوع امضای الکترونیک میتواند بخشی از چالش ها را برطرف کند.
 
او گفت:  اگرچه امارات در خصوص دولت الکترونیک در میان کشورهای منطقه پیشگام بوده؛ اما  امضای الکترونیک را به تازگی آغاز کرده و در این مسیر گام گذاشته است. از طرفی با توجه به طرح های تطبیقی و مقایسه ای که با سایر کشورها در اتاق صورت گرفته، قصد داریم به دولت نشان دهیم چیزی که اکنون به عنوان دولت الکترونیک در دنیا وجود دارد بسیار متفاوت از چیزی است که در کشور ما اجرایی می شود.
 
طلایی همچنین در خصوص آموزش رایگان مجازی عنوان کرد: قصد داریم طی ۱۰ روز آینده آموزش‌ها را آغاز کنیم. در این زمینه اگر انجمن ها و تشکل ها می خواهند اقدامی انجام دهند، پیشنهادات خود را به کمیسیون ارسال کنند. چرا که قصد داریم با افزایش آموزش در این زمینه اجازه ندهیم استقبالی که در دوره کرونا از فضای مجازی صورت گرفت، پس از کرونا به شرایط گذشته بازگردد.
 
از طرفی کمیسیون این آمادگی را دارد تا طرح های مطالعاتی را از سوی انجمن ها و اتحادیه ها دریافت کند تا کارشناسان برروی آن کار انجام دهند و به صورت مکتوب ارایه شود تا این برداشت غلط که حوزه ICT تنها محدود به فروشگاه های اینترنتی است نیز تصحیح شود. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.